Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τύλιξε ένα αυγό με χαρτοπετσέτα και το άλειψε με ασπράδι - Το αποτέλεσμα; Απλά μοναδικό!

Ένας ιδιαίτερος τρόπος να βάψετε τα αυγά σας!

8 Απριλίου 2020 10:28
Τύλιξε ένα αυγό με χαρτοπετσέτα και το άλειψε με ασπράδι - Το αποτέλεσμα; Απλά μοναδικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί φέτος λόγω των συνθηκών να μην μπορούμε να το κάνουμε παραδοσιακά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα τηρήσουμε και τα έθιμα μας. Και ποιο είναι το κυριότερο έθιμο για το Πάσχα; Μα φυσικά, το βάψιμο των αυγών!

Το βάψιμο των αυγών παραδοσιακά γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη και εδώ μπορείτε να δείτε και το λόγο. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και σχολαστικότητα. Αν πάλι βαρεθήκατε τα κλασσικά κόκκινα αυγά, σας έχουμε την πιο απλή λύση για να δημιουργήσετε τα πιο... υπέροχα πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια μιας μόνο χαρτοπετσέτας.

Το βάψιμο αυγών με χαρτοπετσέτες προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα με πολύ απλά υλικά, που έχεις ήδη στο σπίτι. Η διαδικασία για να δημιουργήσεις τα δικά σου πασχαλινά αυγά με χαρτοπετσέτες είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Όποιο σχέδιο και αν επιλέξεις, τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • Ασπράδια αυγού
  • Πινέλο
  • Χαρτοπετσέτες
  • Βρασμένα αυγά

Με αυτά τα υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά σχέδια αυγών που θα απογειώσουν τη διακόσμηση των πασχαλινών αυγών σου. Η διαδικασία για τα πασχαλινά αυγά με χαρτοπετσέτες δεν θα σε δυσκολέψει σε τίποτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να βρεις τα καλύτερα σχέδια σε χαρτοπετσέτες και φυσικά, να βάλεις όλη σου την τέχνη.

Πώς θα δημιουργήσεις τα δικά σου πασχαλινά αυγά με χαρτοπετσέτες;

Αφού έχεις συγκεντρώσει τα υλικά, τώρα μπορείς να ξεκινίσεις το ντεκουπάζ στα πασχαλινά αυγά σου. Στην παρακάτω λίστα, θα βρεις όλα τα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα τα πασχαλινά αυγά με χαρτοπετσέτες, χωρίς να παιδευτείς. Ποια είναι, λοιπόν, τα βήματα στο βάψιμο αυγών με χαρτοπετσέτες;

Βήμα 1:
Βράσε τα αυγά και άφησέ τα να στεγνώσουν σε μία καθαρή πετσέτα.

Βήμα 2:
Σε ένα μπολ, τοποθέτησε ασπράδια αυγών και ανακατεψέ το προσεκτικά. Αν σε δυσκολεύει η διαδικασία του διαχωρισμού και αν δεν κάποια συνταγή που μπορεις να χρησιμοποιήσεις τους κρόκους, μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα. Στο εμπόριο θα βρεις συσκευασμένα ασπράδια αυγών, που θα ανταπεξέλθουν στις ανάγκες σου.

Βήμα 3:
Στο επόμενο βήμα μπορείς να ξεκινήσεις να προετοιμάζεις τα σχέδια σου, για να είναι πιο εύκολο να τα κολλήσεις πάνω στα πασχαλινά αυγά. Πάρε μία χαρτοπετσέτα, αφαίρεσε το εσωτερικό φύλλο και και κόψε περιμετρικά τα σχέδια. Αν θέλεις, μπορεί να εφαρμόσεις την χαρτοπετσέτα σε όλη την επιφάνεια του αυγού χωρίς να την κόψεις.

Βήμα 4:
Εφάρμοσε την χαρτοπετσέτα ή τα σχέδια που έχεις κόψει πάνω στο αυγό. Με τη χρήση του πινέλου, ξεκίνα να αλείφεις την χαρτοπετσέτα με το ασπράδι του αυγού, ώστε να μουσκέψει και να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 5:

Τοποθέτησε το αυγό σου προσεκτικά στον πάγκο της κουζίνας και άφησέ το να στεγνώσει.

Τα αυγά σου είναι πανέτοιμα! Στόλισέ τα σε έναν όμορφο δίσκο ή δημιούργησε πασχαλινά καλαθάκια με την τεχνική του ντεκουπάζ και κέρδισε τις εντυπώσεις με τις υπέροχες πασχαλινές κατασκευές σου.

Ελπίζουμε να βρήκες όλες τις πληροφορίες και τις ιδέες που αναζητούσες στο βάψιμο αυγών με χαρτοπετσέτες και να φτιάξεις τα δικά σου πασχαλινά αυγά σύντομα! Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share