Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μια λέαινα σκότωσε ένα λιοντάρι - Ο τρόπος που το έκανε θα σας σοκάρει

Απίστευτη ιστορία...

7 Απριλίου 2020 08:17
Μια λέαινα σκότωσε ένα λιοντάρι - Ο τρόπος που το έκανε θα σας σοκάρει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άναυδοι μείναμε, όταν μάθαμε πως μια λέαινα σκότωσε ένα λιοντάρι σε έναν ζωολογικό κήπο. Οι υπεύθυνοι μόλις είδαν το περιστατικό, σοκαρίστηκαν.

Μετά την επίθεση ενός λιονταριού σε ένα παιδάκι (δείτε εδώ τι του έκανε) είδαμε μια επίθεση ανάμεσα στα άγρια ζώα που μας παραξένεψε. Συγκεκριμένα, μια λιονταρίνα σκότωσε τον πατέρα των τριών μικρών της, προκαλώντας του ασφυξία με τα σαγόνια της στον ζωολογικό κήπο της Ιντιανάπολις των ΗΠΑ όπου ζουν, μια επίθεση την οποία το προσωπικό δεν μπορεί να κατανοήσει.

Τα λιοντάρια -η 12χρονη Ζούρι και ο 10χρονος Νίακ- ζούσαν μαζί στον ζωολογικό κήπο επί οκτώ χρόνια και απέκτησαν τρία μικρά το 2015. Οι φύλακες δεν είχαν παρατηρήσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά μεταξύ τους.

4 λιοντάρια ορμάνε σε ένα βουβάλι – Μη βιαστείτε να πείτε ποιος νίκησε

Στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε ένα μεγάλο κοπάδι από βούβαλους…Πιο δίπλα, όμως, βρίσκονται τέσσερα λιοντάρια, τα οποία είναι έτοιμα να κατασπαράξουν τα υποψήφια θύματα τους.

Τα πλάνα είναι από το εθνικό Πάρκο Greater Kruger στη Νότια Αφρική. Όπως θα δείτε και εσείς, δύο αρσενικά λιοντάρια εξαπολύουν επίθεση στο κοπάδι και απομονώνουν έναν αρσενικό βούβαλο. Τα υπόλοιπα ζώα τρέχουν να σωθούν, με αποτέλεσμα να σηκώνεται ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης.

Τελικά, το αρσενικό παγιδεύτηκε και έτσι τα δύο αρσενικά λιοντάρια μαζί με δύο λέαινες μπόρεσαν να βάλουν κάτω τον βούβαλο. Μάλιστα, έχουμε δει ξανά ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου 7 λιοντάρια κυνήγησαν έναν φακόχοιρο (δείτε εδώ το σοκαριστικό περιστατικό).

Η ανατροπή που συνέβη στο τέλος όμως έσωσε το βούβαλο. Στο σημείο εμφανίστηκε και μια τρίτη λέαινα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια διαφωνία με τα υπόλοιπα θηλυκά. Αμέσως, άρχισε μια άγρια μάχη μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο βούβαλος να βρει την ευκαιρία να φύγει.

Δείτε το βίντεο:

Λιοντάρι σφηνώνει σε βαρέλι - Στη συνέχεια γίνεται κάτι απίστευτο

Το λιοντάρι της φωτογραφίας, πήγε να φάει και σφήνωσε μέσα σε ένα βαρέλι. Αυτό που συνέβη στη συνέχεια θα σας αφήσει άφωνους!

Έχει έρθει η στιγμή που τρία αδέρφια λιοντάρια, πρέπει να ταϊστούν σε ένα ζωολογικό κήπο. Το γεύμα τους είναι κρέας που έχει τοποθετεί μέσα σε ένα βαρέλι και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το βγάλουν έξω.

Ένα από τα λιοντάρια, στην προσπάθεια του να πάρει το κρέας, χώνει το κεφάλι του μέσα στο βαρέλι με αποτέλεσμα να σφηνώσει. Το κεφάλι του λιονταριού παγιδεύτηκε στο εσωτερικό του βαρελιού και εκείνο αρχίζει να τρέχει πανικόβλητο πάνω-κάτω, προσπαθώντας να απεγκλωβίσει το κεφάλι του, ενώ τα δύο εξίσου μεγαλόσωμα αδέρφια παλεύουν να το βοηθήσουν να το ξεκολλήσει.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν το θέαμα με έκπληξη, ενώ μετά την ώρα του κλεισίματος του ζωολογικού κήπου, ήρθε ένας κτηνίατρος και βάρεσε στο λιοντάρι μια ένεση για να κοιμηθεί, ώστε να "σώσει" το κεφάλι του ζώου. Το λιοντάρι δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό ενώ ήταν πολύ χαρούμενο όταν κατάφερε να απελευθερωθεί.

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο λιοντάρι που έχει βασανιστεί σε ζωολογικό κήπο. Ένα ακόμη λιοντάρι, με μολυσμένο μάτι αργοπεθαίνει σε ζωολογικό κήπο (δείτε εδώ περισσότερα για το άγριο ζώο).

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share