Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πεινασμένος σκύλος πλησιάζει έναν άνθρωπο για να... - Η συνέχεια ραγίζει καρδιές

Τρομερή ιστορία!

5 Απριλίου 2020 08:46
Πεινασμένος σκύλος πλησιάζει έναν άνθρωπο για να... - Η συνέχεια ραγίζει καρδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγίζει καρδιές η ιστορία ενός σκύλου, ο οποίος ζούσε μόνος σε ένα ερημικό νησί. Τι έκανε όταν είδε έναν άνθρωπο μέσα σε μία βάρκα; Η συνέχεια θα σας καθηλώσει.

Μετά την τρυφερή ιστορία με το κωφό σκυλί (δείτε εδώ τι του συνέβη), γνωρίσαμε την Negrita. Ένα σκυλί που επιτέλους βρήκε ένα σπίτι για να μείνει. "Ήταν αδύνατο, χτυπημένο άσχημα και τα αυτιά της ήταν κομμένα σε φέτες. Οι γύπες παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της".

Όταν ο Ντέιβιτ Φόστερ έκανε ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο, δεν είχε ιδέα ότι θα τελειώσει με μια μάχη για να φέρει ένα κακοποιημένο σκυλί στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο 38χρονος άντρας, απολάμβανε μια κρουαζιέρα ποταμού στη ζούγκλα. Όταν το σκάφος αγκυροβολήθηκε σε ένα απομακρυσμένο, ακατοίκητο νησί, είδε το φτωχό ζώο.

"Έπεσε στο νερό, κολύμπησε για να την βοηθήσει. Είδα σε τι απελπιστική κατάσταση ήταν." "Υπήρχαν όρνιθες που την ακολουθούσαν, έτσι ήταν πολύ κοντά στο θάνατο". Παρά τη σκληρότητα που είχε βιώσει το σκυλί, ήταν φιλική, καθώς η ουρά της κουνιόταν σαν τρελή. Ο κ. Φόστερ ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της βάρκας να στείλει ένα αεροπλάνο για να ελέγξει αν υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κοντά, αλλά δεν υπήρχε κανένας.

"Εκείνη τη στιγμή είπα:" Αυτό το σκυλί δεν μπορεί να παραμείνει στην παραλία αυτή". "Τα αυτιά ήταν κομμένα, ήταν χτυπημένη άσχημα, το κρανίο της ήταν γεμάτο πληγές και το πίσω πόδι της ήταν σπασμένο", δήλωσε ο κ. Φόστερ. "Νομίζουμε ότι πετάχτηκε εκεί από τους ψαράδες". Ονομάστηκε Negrita από τον κ. Φόστερ και το πλήρωμα πήρε μια τετράποδη φίλη για το υπόλοιπο ταξίδι.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να βρεθεί ένα κέντρο διάσωσης κοντά στο Σάο Πάολο, αλλά αφού είδε την τεράστια ανάγκη ανάμεσα στα ζώα στην πόλη, άλλαξε το σκεπτικό του. "Δεν ήταν απλώς επιλογή, δεν θα μπορούσα να την αφήσω εκεί". Ο Φόστερ κατόρθωσε να πάρει τη Negrita στο Σάο Πάολο, αλλά ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου δρόμου για να την πάρει στην πατρίδα του. "Έπρεπε να την πάρω σπίτι στη Βόρεια Ιρλανδία". Διασωθέντα από έναν οδυνηρό θάνατο, ο νέος ιδιοκτήτης της Negrita υιοθέτησε τώρα ένα βουνό γραφειοκρατίας.

"Ο κτηνίατρος της κυβέρνησης στη ζούγκλα στην οποία ήμουν δεν την αφήνει να φύγει, δεν θα την αφήνει να πετάξει". "Δεν θα ήθελα να δωροδοκήσω, αλλά ας πούμε απλά ότι υπήρχαν άνθρωποι που ζητούσαν χρήματα για βοήθεια". Ωστόσο, μετά από μερικές εβδομάδες και δύο πτήσεις κατάφερε να την πάει στο Σάο Πάολο και μια επαφή του εκεί τον βοήθησε.

Ο κ. Φόστερ ταξιδεύει πολύ με τη δουλειά του και πάντα φέρνει παιχνίδια για σκύλους του δρόμου σε κάθε χώρα που επισκέπτεται. Όταν ξέρει πού θα δουλέψει, συγκεντρώνει παιχνίδια για σκύλους από ανθρώπους online. Ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει μία από αυτές τις επαφές του για να φροντίσει την Negrita, ενώ προσπάθησε να λύσει το γραφικό βουνό που θα χρειαζόταν για να την πάρει σπίτι.

Ταξίδεψε 5.000 μίλια για να φτάσει στο Δουβλίνο, όπου ο κ. Φόστερ την πήγε. "Η κυρία που την φρόντιζε ήταν καταπληκτική και κατέληξε να την έχει για πέντε μήνες, μέχρι να βγάλω τα υπόλοιπα χαρτιά". Πώς είναι λοιπόν η Νεγκρίτα που προσαρμόζεται στη ζωή της ως κατοικίδιο;

Ο κ. Φόστερ είπε ότι υπήρξε πολιτιστικό σοκ."Όταν η Negrita έφτασε στο σπίτι, είδε χιόνι". "Ήταν φοβισμένη και έχοντας ταξιδέψει σε μια μακρά πτήση και τώρα είναι σε μια κρύα χώρα, δεν είχε βιώσει ποτέ το κρύο πριν. Ήταν ένα σοκ πολιτισμού για να έρθει στο νέο της σπίτι, αλλά ήταν σίγουρα ευτυχής που τελικά είχε μια οικογένεια που θα της έδινε αγάπη". "Η σωματική της κατάσταση έχει βελτιωθεί τόσο πολύ – αν και οι περικοπές στα αυτιά της υπάρχουν ακόμα".

Τελικά έμαθε την πρώτη της εντολή στα αγγλικά - κάθισε, κάτι που κάνει με λίγη δωροδοκία και λίγες απολαύσεις.Η Negrita δεν είναι το πρώτο ζώο που βοήθησε ο κ. Φόστερ. "Ασχολούμαι πάντα με την ευημερία των ζώων και εργάζομαι με τα ζώα. Στο πανεπιστήμιο σπούδαζα περιβαλλοντική επιστήμη και ήμουν οδηγός σαφάρι για μερικά χρόνια.

Η Negrita έχει κάνει φίλους με τα άλλα σωζόμενα ζώα στο νέο σπίτι της. "Και με τη Νεγκρίτα να βρίσκεται ήδη στο νέο της σπίτι, μπορώ να επικεντρωθώ στη συγκέντρωση παιχνιδιών για σκύλους δρόμου σε όλο τον κόσμο".

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share