Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Έβαλε τις πατάτες σε νερό με παγάκια πριν τις τηγανίσει - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Σωτήρια λύση!

2 Απριλίου 2020 14:16
Έβαλε τις πατάτες σε νερό με παγάκια πριν τις τηγανίσει - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι πατάτες είναι ένα λαχανικό που τρώγεται με πάρα πολλούς τρόπους, τηγανητή βραστή ή ψητή. Αν υποθέσουμε πως θέλουμε να φτιάξουμε πατάτες τηγανητές τότε σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει πως μέχρι να ξεφλουδίσουμε και να κόψουμε ακόμη και την τελευταία πατάτα αυτές που έχουν κοπεί πρώτες έχουν αρχίζει να μαυρίζουν.

Κι αυτό γιατί οι πατάτες είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε άμυλο, συνεπώς μόλις έρθουν σε έντονη επαφή με οξυγόνο σταδιακά οξειδώνονται γι' αυτό και αποκτούν αυτό το σκούρο χρώμα. Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε κάτι τέτοιο;

Η λύση είναι απλούστατη! Μόλις κόβετε τις πατάτες δεν έχετε παρά να τις βάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό η ακόμη και με παγάκια. Αυτό θα κάνει τις πατάτες και να μην μαυρίσουν αλλά και να γίνουν ακόμη πιο τραγανές μόλις τηγανιστούν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να τηγανίσετε πατάτες δοκιμάστε αυτό το κόλπο και θα μας θυμηθείτε!

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε ιδιαίτερα τις πατάτες, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια πατατοσαλάτα μέσα σε 20 μόλις λεπτά!

Χαράζει στη μέση τις πατάτες πριν τις ρίξει στην κατσαρόλα - Ο λόγος; Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Το ξεφλούδισμα μιας και μόνο πατάτας είναι οδυνηρό και χρονοβόρο. Φαντάσου λοιπόν να έχεις να φτιάξεις πουρέ που θα χρειαστείς πολλές περισσότερες πατάτες. Όσα εργαλεία κι αν κυκλοφορήσουν στην αγορά για πιο γρήγορο καθάρισμα και ξεφλούδισμα αυτό θα παραμένει χρονοβόρο. Εκτός κι αν ακολουθήσεις το παρακάτω μικρό μυστικό!

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς τη "μαγική" λύση για να ξεφλουδίσεις μια πατάτα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό! Κι όμως γίνεται! Κοίτα πόσο απλό είναι! Πριν ρίξεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα χάραξε τες στη μέση περιμετρικά, στη συνέχεια βάλ' τες στην κατσαρόλα και βράσ' τες όπως θα έκανες κανονικά. Αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξε απευθείας κρύο νερό πάνω τους!

Η διαστολή τους κατά τη βράση και η συστολή τους κατά την επαφή με το κρύο νερό είναι το μυστικό! Εκεί λοιπόν που προηγουμένως τις χάραξε έχει σχηματιστεί μια μικρή ένωση και τώρα η φλούδα απομακρύνεται μέσα σε ένα λεπτό τραβώντας την απλά προς τα πάνω!

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες το βίντεο που ακολουθεί:

Και μιας και έμαθες το "μαγικό" κόλπο, αν θέλεις να το κάνεις άμεσα πράξη, δες εδώ την τέλεια συνταγή για στριφτή, νηστίσιμη πατατόπιτα!

Παίρνει μια πατάτα και την τρίβει πάνω στη σχάρα. Ο λόγος; Τρομερός!

Τι θα συμβεί αν τρίψετε μια πατάτα στη σχάρα ψησίματος; Μόλις μάθετε θα "τρέξετε" να το κάνετε! Μιλάμε για το απόλυτο tip!

Μετά το κόλπο με την γυναίκα που έβαλε την πατάτα στην τσάντα της, μάθαμε το απόλυτο μυστικό που θα σας χαλαρώνει όταν έχετε τραπέζια. Τι εννοούμε;

περίεργα με πατάτα

Συγκεκριμένα, μάθαμε, πως, αν βάλετε μια κομμένη πατάτα πάνω στη σχάρα, θα λύσετε το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας που κολλάει στο ψήσιμο. Ξεχάστε το λάδι που αλείφατε πριν το ψήσιμο.

Κόψτε μια πατάτα στη μέση, καρφώστε την με ένα πιρούνι και μόλις ζεστάνουν τα κάρβουνα τρίψτε την πατάτα πάνω στη σχάρα. Μόλις ακούσετε κάτι να τσιρτσιρίζει, είστε έτοιμοι!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share