Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εικόνες-σοκ στο Ισραήλ - Γέμισε από νεκρές νυχτερίδες (photo)

Φρίκη

1 Απριλίου 2020 23:35
Εικόνες-σοκ στο Ισραήλ - Γέμισε από νεκρές νυχτερίδες (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές νυχτερίδες βρέθηκαν νεκρές σε διάφορα μέρη του Ισραήλ, χωρίς να φέρουν ίχνη τραυματισμού, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους χρήστες των social media. Ενώ, τους προηγούμενους μήνες είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο με μια Κινέζα που τρώει σε εστιατόριο σούπα με... νυχτερίδα!

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, ο κορωνοϊός θεωρείται ότι προκαλείται από τις νυχτερίδες. Παρά το γεγονός ότι η θεωρία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, τα ΜΜΕ στο Ισραήλ υπονοούν ότι αυτοί οι μυστηριώδεις θάνατοι των ιπτάμενων θηλαστικών θα μπορούσαν να είναι τιμωρία για την εμφάνιση της ασθένειας ή ένα σημάδι κάτι ακόμη χειρότερου.

Ο χρήστης Adi Moskowitz ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από νυχτερίδες να κείτονται νεκρές στο έδαφος, ζητώντας εξηγήσεις για το μυστηριώδες φαινόμενο.

Ανάλογες εικόνες και βίντεο δημοσιεύτηκαν και από γειτονικές πόλεις στο Ισραήλ, όπως αναφέρει το Breaking Israel News, κάνοντας λόγο για σχέση ανάμεσα στο θάνατο των νυχτερίδων και σε βιβλικές προφητείες.

Από την πλευρά τους, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου θεωρούν ότι η αιτία για το θάνατο των νυχτερίδων ίσως είναι ο εξαιρετικά ψυχρός καιρός στην περιοχή ή η πρόσφατη εγκατάσταση τεχνολογιών 5G εκεί κοντά, χωρίς ωστόσο καμία από αυτές τις θεωρίες να μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ, Daily Star.⁣

Κορωνοϊός: Από αυτό το ζώο λένε ότι ξεκίνησε η μετάδοση του ιού! Δεν είναι η νυχτερίδα!

Ο κορωνοϊός είναι πιθανόν να μεταφέρθηκε στους ανθρώπους από τις νυχτερίδες μέσω του παράνομου εμπορίου των φολιδωτών μυρμηγκοφάγων, γνωστών ως παγκολίνων, των μόνων φολιδωτών θηλαστικών στην Γη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση!

Είναι περιζήτητοι στην Κίνα για το κρέας και τις φολίδες τους, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ανακοίνωσαν Κινέζοι ερευνητές. Μάλιστα παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει και το παζάρι στην Ινδονησία, όπου πωλούνται νυχτερίδες και άλλα ζώα για κατανάλωση!

«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Η γονιδιακή ακολουθία του στελέχους του 2019-nCoV που εντοπίσθηκε κατά την έρευνα στους παγκολίνους είναι κατά 99% πανομοιότυπη με τη γονιδιακή ακολουθία του στελέχους που έχει μολύνει τους ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua αναφέροντας ότι ο παγκολίνος είναι «ο πιθανότερος ξενιστής».

Ωστόσο, ο Ντίρκ Πφέιφερ, καθηγητής Κτηνιατρικής στο Hong Kong's City University, προειδοποιεί ότι η έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι οι παγκολίνοι έχουν μεταφέρει τον ιό.

«Οριστικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν εάν γίνει σύγκριση του επιπολασμού (του ιού) μεταξύ διαφορετικών ειδών με βάση αντιπροσωπευτικά δείγματα, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό δεν έχει γίνει», εξηγεί ο επιστήμονας.

Επιστήμονες υγείας θεωρούν ότι ο ιός προήλθε από τις νυχτερίδες και πέρασε στον άνθρωπο μέσω άλλων ειδών (ξενιστών).

Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, ο σύνδεσμος με τους ανθρώπους μέσω μίας αγοράς τροφίμων δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, προσθέτει!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share