Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Το τέλειο κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας στο λεπτό!

Μήπως τόσα χρόνια το κάναμε λάθος;

31 Μαρτίου 2020 15:31
Το τέλειο κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας στο λεπτό!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μήπως τελικά τόσα χρόνια χρησιμοποιούμε όλοι λάθος το σουρωτήρι για τα μακαρόνια. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας μέσα σε ένα λεπτό!

Όλα ξεκίνησαν όταν μία χρήστη του Twitter, αποφάσισε να μοιραστεί κάτι που η ίδια είδε στο Facebook. Αν και δεν γνωρίζουμε προς το παρόν την αρχική πηγή της ιδέας, μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο.

Δηλαδή να εφαρμόζει κανείς το σουρωτήρι στην κατσαρόλα και να πετά το νερό, αντί να ρίχνει τα μακαρόνια στο σουρωτήρι. Έτσι δεν χρειάζεται, να τα πηγαίνετε προς πίσω, ούτε να ανησυχείτε για το καυτό νερό που πέφτει στο νεροχύτη.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια δοκιμάστε το και ίσως αλλάξετε τρόπο για το τυπικό σούρωμα των ζυμαρικών σας.

Και μιας και μιλάμε για μακαρόνια, δείτε εδώ τα πέντε μυστικά για την τέλεια μακαρονάδα!

Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση

Σχεδόν οι περισσότεροι έχουμε μια τέτοια κουτάλα στην κουζίνα μας και την χρησιμοποιούμε κυρίως όταν φτιάχνουμε μακαρόνια. Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι; Τεράστιο λάθος!

Έχετε αναρωτηθεί όμως σε τι χρησιμεύει η τρύπα στη μέση;

Η τρύπα είναι το «κλειδί» στη μέτρηση μερίδας! Ναι καλά διαβάσατε.

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρύπα για να μετρήσετε μια μερίδα μακαρονιών, δηλαδή ένα πιάτο.

Οπότε την επόμενη φορά δεν χρειάζεται να βάλετε όλο το πακέτο για μόλις 2 άτομα…

κουτάλα μακαρονιών

Δείτε για ποιο λόγο ρίχνει τα μακαρόνια μέσα σε ένα τηγάνι!

Φοβερό: Το κόλπο που πρέπει να κάνετε για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια!

Τις περισσότερες φορές που βράζουμε μακαρόνια, τα βλέπουμε να φουσκώνουν και ενίοτε να ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα. Υπάρχουν αρκετά κόλπα, που μπορεί να ακούσετε με σκοπό να σταματήσει να γίνεται αυτό, αλλά υπάρχει ένα πολύ απλό, που σίγουρα θα καθιερώσετε μόλις δείτε το αποτέλεσμα.

Για να μη χύνεται λοιπόν το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο λάδι – μια μικρή κουταλιά του γλυκού – στο νερό. Όλος ο αφρός θα εξαφανιστεί και το νερό θα παραμείνει στη θέση του. Και με αφορμή αυτό, μάθετε πώς θα φτιάξετε αυτή την φοβερη νηστίσιμη καρμπονάρα.

το κόλπο που πρέπει να κάνετε για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια

Βέβαια, όσοι είναι φανατικοί της γεύσης των ζυμαρικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και μια κουταλιά λάδι την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους και εναλλακτικά βράζουν τα μακαρόνια σε άφθονο νερό μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share