Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Έχετε αυτή τη μικρή τρύπα στο αυτί σας; Αυτό σημαίνει πως...

Δώστε βάση!

31 Μαρτίου 2020 15:21
Προσοχή! Έχετε αυτή τη μικρή τρύπα στο αυτί σας; Αυτό σημαίνει πως...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ανθρώπινο σώμα είναι περίεργο και κάθε άνθρωπος πέραν των βασικών οργάνων διαφέρει με οποιονδήποτε άλλο. Μήπως όμως έχετε παρατηρήσει να έχετε αυτή τη μικρή τρύπα στο αυτί σας; Αν ναι, δείτε τι μπορεί να σημαίνει.

Όπως μαθαίνουμε πια, κάπου 1 στους 100 ανθρώπους έχει μια μικρή τρυπούλα δίπλα στο αυτί του (σε κάποιες χώρες μάλιστα το ποσοστό σκαρφαλώνει ακόμα και στο 10%). Κάτι αρκούντως σπάνιο, όλο και κάποιον θα ξέρετε όμως που το έχει. Και είναι μια χαρά ο άνθρωπος, καθώς ο λόγος για την ύπαρξή της είναι απλό απομεινάρι του παρελθόντος!

Αυτές οι τρυπίτσες βρίσκονται συνήθως εκεί που το αυτί προσαρμόζεται στο κεφάλι και η επιστήμη το ξέρει αυτό ήδη από το 1864, όταν ο Βαν Χέισενγκερ γινόταν ο πρώτος που τις παρατηρούσε επιστημονικά. Μπορεί να είναι και στα δύο αυτιά ή μόνο στο ένα.

Κι ενώ κάποιοι πολιτισμοί τις θεωρούν απόδειξη για κάτι μεταφυσικό (στην Αιθιοπία, για παράδειγμα, είναι σημάδι πλούτου), η εξήγησή τους είναι απλή και ταπεινή. Για το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης, δεν είναι παρά κληρονομικά ψεγάδια που αναπτύσσονται κατά την κύηση, μια μερίδα εξελικτικών βιολόγων τις θεωρούν όμως «εξελικτικά απομεινάρια από τα βράγχια των ψαριών»!

Αυτό είπε ο βιολόγος Νέιλ Σούμπιν στο Business Insider, υπενθυμίζοντας δηλαδή πως κάποτε ήμασταν ψάρια!

Και μιας και μιλάμε για αυτιά, δείτε εδώ ποιοι είναι οι πιο ανυπόφοροι ήχοι για το ανθρώπινο αυτί!

Δεν θα πιστέψετε τι μπορεί να κάνει αυτό το σημείο του αυτιού μας - Πιέστε το μια φορά και...

Δεν θα πιστέψετε τι μπορεί να κάνει αυτό το σημείο του αυτιού μας

Στις μέρες μας, αρκετοί άνθρωποι έχουν στραφεί στην εναλλακτική ιατρική όσον αφορά την θεραπεία ασθενειών.

Τα συνήθη συνταγογραφούμενα φάρμακα όχι μόνο είναι γεμάτα με χημικά, αλλά συνήθως έχουν και παρενέργειες.
Αν δεν σας αρέσει η ιδέα της κατάποσης ακόμα ενός χαπιού και ψάχνετε να επεκτείνετε τους ορίζοντες σας, θα πρέπει να μάθετε ότι υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί δρόμοι, όπως αυτός του βελονισμού.

Σύμφωνα με αυτή την κινεζική μορφή εναλλακτικής ιατρικής, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο αυτί του ανθρώπου που ενεργεί ως πύλη γενικής ευεξίας: Το «Shen Men», το οποίο μεταφράζεται ως η «πύλη του παραδείσου». Η τεχνική του εφαρμόζεται στην Κίνα εδώ και αιώνες. Η πίεση αυτού του σημείου στο εξωτερικό του αυτιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, του άγχους, των αλλεργιών, των πονοκεφάλων, του εθισμού, της φλεγμονής, της κατάθλιψης και του πόνου.


Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Shen Men, πιέζοντας το πάνω μέρος του αυτιού σας με τον δείκτη και τον αντίχειρα. (Δείτε την παρακάτω εικόνα)

Κουνήστε τα δάχτυλα σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις, κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο μία ή δύο φορές την ημέρα για 1 λεπτό.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το παρακάτω βίντεο με τις οδηγίες:

Αυτή η θεραπεία είναι απίστευτα απλή και μπορεί να την εφαρμόσει ο καθένας μας, ανά πάσα στιγμή Το καλύτερο απ’όλα? Δεν έχει καμία παρενέργεια! Αν μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής, μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Να είστε πάντα καλά!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share