Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτή η μητέρα έχασε 50 κιλά μετά από σκληρή δίαιτα - Παρατηρήστε όμως τα πόδια της...

Τα πόδια της ήταν ακόμα υπέρβαρα

30 Μαρτίου 2020 14:33
Αυτή η μητέρα έχασε 50 κιλά μετά από σκληρή δίαιτα - Παρατηρήστε όμως τα πόδια της...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η μητέρα έχασε 50 κιλά αλλά μια σπάνια κατάσταση την έχει άφησει με τα πόδια της να ζυγίζουν σχεδόν 65 κιλά. Τι συνέβη και γιατί πρέπει να δώσετε προσοχή;

Η Κλερ Τικλ, 39 ετών, πάσχει από λιποίδημα των κάτω άκρων – μια επώδυνη κατάσταση που όπου λιπώδη κύτταρα εκτείνονται στα πόδια με αποτέλεσμα να αυξάνονται σε μη φυσιολογικό μέγεθος.

Η παθούσα αποφάσισε να προχωρήσει σε δίαιτα όταν δυσκολευόταν να βρίσκει το κατάλληλο μέγεθος ρούχων.

Ένα χρόνο περίπου αργότερα η μητέρα ενός γιού έχει χάσει συνολικά 50 κιλά – αλλά εξακολουθεί να έχει πόδια “κορμού δέντρου”, που προκαλούνται από την εξουθενωτική κατάσταση της.

Παρά τη μείωση του βάρους, το λίπος συνεχίζει να συγκεντρώνεται στα πόδια της.

Η Κλερ δήλωσε: “Αν και είμαι ενθουσιασμένη που είμαι πιο αδύνατη εξακολουθώ να έχω ακόμα το βάρος μιας ενήλικης γυναίκας στα πόδια μου.

“Είναι γλυκόπικρο, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να κοιτούν στα πόδια μου όλη την ώρα. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω για να σταματήσω τα πόδια μου να μεγαλώνουν. Φοβάμαι ότι θα μου μείνουν για πάντα έτσι.”

Όταν η Κλερ ήταν 16 άρχισε να παρατηρεί συγκέντρωση λίπους στους αστραγάλους της το 2001.

Είπε: “Έμοιαζε σαν κάποιος να είχε δέσει ελαστικά γύρω από τους αστραγάλους μου και τα πόδια μου ήταν συνέχεια πρησμένα.”

“Όταν τα πόδια μου συνέχιζαν να συγκεντρώνουν λίπος, οι γιατροί έλεγαν ότι ήμουν υπέρβαρη και μου έδιναν χαπάκια για την κατακράτηση υγρών.”

“Δεν έκανα την πιο υγιεινή διατροφή του κόσμου, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί τα πόδια μου ήταν δύο φορές το μέγεθος του κορμού μου.»

Το 2008 τελικά διαγνώστηκε με λιποίδημα, αφού πρώτα επισκέφτηκε έναν δερματολόγο για κάποιο έκζεμα στο πίσω μέρος των ποδιών της. Κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι το λιποίδημα επηρεάζει το 11% των γυναικών.

Όσοι πάσχουν, έχουν περίσσιο αριθμό λιποκυττάρων στις πληγείσες περιοχές, καθώς και μια συσσώρευση υγρού σε αυτά τα κύτταρα.

Οι πληγείσες περιοχές έχουν την τάση να είναι πιο μαλακές στην αφή από το κανονικό λίπος, το άτομο να αισθάνεται πόνο και να δημιουργούνται εύκολα μώλωπες.

Δεν είναι σαφές τι το προκαλεί, αν και πιστεύεται ότι υπάρχει ο παράγοντας της κληρονομικότητας.

Οι γιατροί πιστεύουν επίσης ότι το ενεργοποιεί κάποια ορμόνη, καθώς εκδηλώνεται συχνά μετά την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη.

Τον περασμένο Ιούνιο οι γιατροί είπαν στη Κλερ ότι δοκίμαζαν λιποαναρρόφηση για τους πάσχοντες από λιποίδημα και θα μπορούσαν να την επιλέξουν αν χάσει κάποιο βάρος.

Άρχισε να τρώει αυγά για πρωινό, μια σαλάτα για μεσημεριανό και κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά για δείπνο, πίνοντας νερό και πράσινο τσάι ανάμεσα στα γεύματα.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών, η Κλερ έχασε κατά μέσο όρο 50 κιλά – αλλά το λίπος στα πόδια της αρνιόταν να φύγει.

Η μητέρα έχει λεπτό σκελετό που κρύβεται κάτω από την τεράστια διόγκωση λίπους και οι ειδικοί την έχουν προειδοποιήσει ότι η ανίατη πάθηση μπορεί τελικά να την αφήσει ανάπηρη, καθώς έχει αναπτύξει οστεοαρθρίτιδα εξαιτίας του μεγάλου βάρους.

Πρόσθεσε η ίδια: “Ακόμη και μετά την απώλεια βάρους είμαι ακόμα σε αγωνία και κάθε μέρα είμαι σε συνεχή πόνο. Παλεύω να ανέβω τις σκάλες και έχω πόνους στην πλάτη και στη λεκάνη όλη την ώρα.

“Ακόμη και το ελαφρύτερο άγγιγμα στα πόδια μου νιώθω σαν να με μαχαίρωσαν.”

Αν και η λιποαναρρόφηση για τους πάσχοντες με λιποίδημα είναι ακόμα σε δοκιμαστική περίοδο, η Κλερ, δημιούργησε καμπάνια σε ιστοσελίδα για να μαζέψει χρήματα. Ελπίζει να φτάσει το συνολικό ποσό των €18000 για να καλύψει ιδιωτική θεραπεία.

Η Κλερ έχει ένα επτάχρονο γιο και η κατάστασή της καθιστά δύσκολο να απολαύσει ένα ενεργό τρόπο ζωής μαζί του.

“Είναι τόσο καλός, ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αλλά έχει κατανόηση.” Μπορείτε να δείτε εδώ την μεταμόρφωση μιας άλλης γυναίκας, η οποία θα σας εκπλήξει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share