Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προκαλεί τρόμο η τίγρης που είχε εξαφανιστεί από τη γη και εντοπίστηκε από επιστήμονες

80 χρόνια εξαφανισμένη!

27 Μαρτίου 2020 15:29
Προκαλεί τρόμο η τίγρης που είχε εξαφανιστεί από τη γη και εντοπίστηκε από επιστήμονες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τίγρης της Τασμανίας έχει εξαφανιστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, αλλά ένας άντρας ισχυρίζεται ότι είδε μια οικογένεια αυτού του είδους να περιφέρεται στο βόρειο Queensland.

Ο διαχειριστής τουρισμού του Queensland, Brian Hobbs, ισχυρίζεται ότι η τίγρης της Τασμανίας δεν έχει εξαφανιστεί καθόλου, αφού είδε το ζώο στο απομακρυσμένο Cape York του Queensland.

Ο Hobbs αποκάλυψε την απίθανη συνάντησή του με την τίγρη της Τασμανίας – επισήμως γνωστή και ως Thylacine. Αυτό έγινε, όταν έκανε κάμπινγκ στο βόρειο άκρο της πόλης του Queensland το 1983.

«Έκανα βόλτα γύρω από το κάμπινγκ και ξαφνικά είδα ένα σύνολο από κόκκινα μάτια να με κοιτάζουν», είπε την Παρασκευή.

Ο Hobbs, είπε ότι τα κόκκινα μάτια ανήκαν σε μια οικογένεια από Τίγρεις της Τασμανίας – μια αρσενική, μια θηλυκή και δύο μικρά κουτάβια.
«Δεν έχω δει ξανά ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Έχουν σχήμα σκύλου, έχουν κάποιο μαύρο χρώμα και ρίγες στο πλάι», είπε.
«Σκεφτόμουν με τον εαυτό μου τι στο καλό είχα δει. Ποτέ δεν είχα δει κάτι παρόμοιο πριν, ποτέ.»

Ο Hobbs είπε ότι ήρθε σε απόσταση 20 μέτρων με τα ζώα, τα οποία δεν έκαναν θόρυβο και δεν έδειξαν κανένα σημάδι επιθετικότητας.
Είπε ότι αυτά τα περίεργα, αλλά προσεκτικά ζώα, τον επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά εκείνο το βράδυ. Περιπλανήθηκαν προς το μέρος του στο κάμπινγκ και έφυγαν ξανά μακριά προς τους θάμνους.

Τώρα, 34 χρόνια μετά, ο Hobbs λέει ότι ποτέ δεν ξέχασε τη στιγμή που «είδε» τη φευγαλέα τίγρη της Τασμανίας.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά από αυτή την αναφορά, μια κάμερα φαίνεται να κατέγραψε την τίγρη της Τασμανίας στην άλλη πλευρά της χώρας στο Perth.

Τα μέλη της Βικτωριανής Έρευνας / Διάσωσης της Άγριας ζωής, είπαν ότι άφησαν μια φωτογραφική μηχανή σε ένα θάμνο κοντά σε μονοπάτι για τρεις εβδομάδες το 2014.

Μετά από εκατοντάδες ώρες βίντεο, η ομάδα ανακάλυψε μερικά δευτερόλεπτα όπου ένα μεγάλο σκυλί που έμοιαζε με αυτά τα ζώα, περνούσε μέσα από τη βλάστηση.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Δείτε επίσης την ψεύτικη τίγρη που έβαλαν απέναντι από ένα γερμανικό ποιμενικό

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share