Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν στα φρούτα; Όταν μάθετε θα πάθετε σοκ

Απίστευτο!

24 Μαρτίου 2020 09:58
Έχετε προσέξει τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν στα φρούτα; Όταν μάθετε θα πάθετε σοκ
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γνωρίζετε τι μπορεί να σημαίνουν τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν πάνω στα φρούτα που αγοράζουμε; Εμείς, είμαστε εδώ για να σας λύσουμε την απορία.

Αν έχετε αγοράσει ποτέ προϊόντα, όπως φρούτα, από μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, τότε έχετε καταλάβει για ποια αυτοκόλλητα μιλάμε. Έχουν συνήθως ένα barcode και έναν κωδικό PLU, ο οποίος σαρώνεται στο ταμείο για την αναγνώριση του προϊόντος και την τιμή του!

Αλλά αυτά τα αυτοκόλλητα κρύβουν πιο πολλά απ” όσα γνωρίζετε. Ενώ ο PLU είναι η "αναζήτηση των τιμών" και προσδιορίζει τα φρούτα ή τα λαχανικά, βοηθά επίσης να προσδιορίσει και κάτι άλλο. Το πως έχει καλλιεργηθεί το προϊόν! Με την σωστή ανάγνωση αυτού του κώδικα, μπορείτε να καταλάβετε αν τα φρούτα που αγοράζετε είναι γενετικά τροποποιημένα, βιολογικής καλλιέργειας ή παράγονται με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κ.α.

Απλά πρέπει να γνωρίζετε πως να αναλύσετε τις ετικέτες και τον αριθμό PLU και είναι πραγματικά πιο εύκολο απ” ό,τι φαντάζεστε. Αν υπάρχουν μόνο τέσσερα ψηφία στο PLU, σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί συμβατικά ή "παραδοσιακά" με τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα τελευταία ψηφία του κώδικα, είναι απλά το είδους λαχανικού ή φρούτου που αγοράζετε. Π.χ. όλες οι μπανάνες έχουν τον κωδικό 4011.

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και αρχίζει με το "8", αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι ένα γενετικά τροποποιημένο. Τα γενετικός τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν παραποιηθεί με αφύσικα τρόπο. Κατ” ουσίαν, η παραγωγή τους έχει τροποποιηθεί γενετικά σε ένα εργαστήριο ή επί δεκαετίες, με τεχνητή επιλογή και δεν μπορούν να βρεθούν στη φύση. Μία γενετικά (GE ή GMO) μπανάνα θα έχει τον κωδικό "84011".

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και ο αριθμός αρχίζει με το "9", αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί βιολογικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένο. Μια οργανική μπανάνα θα έχει τον κωδικό "94011". Κι επειδή θέλουμε να ξέρετε τα πάντα, δείτε εδώ τα πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο αναλυτικά:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share