Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Επόμενη στάση καναπές - Απίθανος χάρτης Μετρό για το «Μένουμε σπίτι»

Μια χιουμοριστική ιδέα εν μέσω κορωνοϊού

23 Μαρτίου 2020 10:04
Επόμενη στάση καναπές - Απίθανος χάρτης Μετρό για το «Μένουμε σπίτι»
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο κωρονοϊός κρατάει στο σπίτι χιλιάδες Έλληνες, μετά και την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο εγκλεισμός εμπνέει και οδηγεί σε απίθανα βίντεο φωτογραφίες, ατάκες ή αυτοσχέδια γραφικά. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις μας

Ένα χάρτη σαν και αυτούς που είναι αναρτημένοι στους σταθμούς και τους συρμούς του μετρό, δημοσίευσε το flash.gr. Χωρισμένος σε χρωματιστές γραμμές σαν και αυτές των ΜΕΤΡΟ όλου του κόσμου «μιλάει στην καρδιά» όσων «Μένουμε σπίτι».

  • Κύρια γραμμή είναι η μπλε που ξεκινάει από την εξώπορτα που είναι (με νόημα) το παλαιό τέρμα και καταλήγει στο Νέο τέρμα πού είναι το κρεβάτι.
  • Η κόκκινη γραμμή ξεκινάει από το παράθυρο και τελειώνει στο γραφείο με ενδιάμεσους σταθμούς αλκοόλ τηλεόραση και καναπέ.
  • Η πράσινη γραμμή ξεκινάει από τα σκουπίδια και αφού περάσει από την οδοντόκρεμα το πλυντήριο και το μπολ του γατιού καταλήγει σε έναν Βασιλικό που είχαμε ξεχάσει αν ζει ακόμα.
  • Για τους πιο υποψιασμένους υπάρχει και η κίτρινη γραμμή που ξεκινάει από την εξώπορτα και φτάνει μέχρι το ψυγείο με τη διαδρομή αυτή να συνοδεύεται από πιθανά μικρόβια.

undefined

Forma.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα - Βήμα-βήμα πώς θα κάνετε τις αιτήσεις

Σε λειτουργία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής το forma.gov.gr στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να κατεβάζουν και να συμπληρώνουν τα έγγραφα που θα χρειαστούν για να βγουν εκτός σπιτιού.

Στο site, το οποίο άνοιξε, υπάρχουν δύο τύποι εγγράφων, όπου οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν την κίνησή τους. Επίσης, δείτε πώς θα λαμβάνεται η άδεια κυκλοφορίας από το κινητό μέσω δωρεάν sms.

Έκτακτο μήνυμα στα κινητά χιλιάδων Ελλήνων (photo)

Νέο έκτακτο μήνυμα απέστειλε πριν από λίγο απέστειλε σε όλα τα κινητά μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το μήνυμα αφορούσε την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα τεθεί σε ισχύει από 23-3 στις 6:00 το πρωί.

13033: Πώς θα λαμβάνεται η άδεια κυκλοφορίας από το κινητό μέσω δωρεάν sms - Βήμα-βήμα η διαδικασία

Μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 θα μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους οι πολίτες από τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/3).

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε το πού και πώς μπορούν να βρουν οι πολίτες τα απαραίτητα έντυπα (forma.gov.gr) που θα πρέπει να συμπληρώνουν και να φέρουν μαζί τους κατά τις απαραίτητες μετακινήσεις τους, ύστερα από την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Όποιος δεν δύναται να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα για να αιτιολογήσει στην φόρμα Τύπου Α' ή Β' πώς και γιατί θα πρέπει να βγει από το σπίτι του και να μετακινηθεί, θα μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 13033 το οποίο θα είναι δωρεάν και ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος δεν θα κρατά τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη που το αποστέλλει.

Πώς στέλνουμε το μήνυμα

Στο sms θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στο δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η διαδικασία: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας - Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share