Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτή η χελώνα ακολουθεί συνεχώς έναν άντρα - Μόλις μάθετε το λόγο θα σοκαριστείτε!

Απίστευτο!

18 Μαρτίου 2020 09:20
Αυτή η χελώνα ακολουθεί συνεχώς έναν άντρα - Μόλις μάθετε το λόγο θα σοκαριστείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι χελώνες είναι ένα ιδιαίτερο είδος ερπετού που πολλοί άνθρωποι έχουν για κατοικίδιο, αυτή η χελώνα κάνει κάτι το οποίον είναι απορίας άξιον.

Ο ιδιοκτήτης παλεύει εδώ και καιρό να εκπαιδεύσει την χελώνα του όπως θα έκανε και με έναν σκύλο. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται όπως όλα δείχνουν ο τρόπος του πιάνει και η χελώνα τον ακούει και με το παραπάνω! Κι όχι μόνο τον ακούει αλλά και τον ακολουθεί παντού, αρκεί μόνο να τη φωνάξει!

Η κίνηση αυτή του ιδιοκτήτη της έχει παραξενέψει τους πάντες ακόμη και τους κτηνιάτρους.

Ωστόσο, μιας και δεν είναι όλες οι χελώνες τόσο φιλικές όσο αυτή, δείτε εδώ τι θα συμβεί να προσπαθήσετε να χωρίσετε δυο χελώνες την ώρα που συνευρίσκονται!

Αδιανόητο: Πεταλούδες πίνουν τα δάκρυα από τις χελώνες!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά είναι αληθινό! Υπάρχουν πεταλούδες που πίνουν τα δάκρυα από τις χελώνες για να επιβιώσουν! Απίστευτο: Εντόπισαν δυο νεκρές καρέτα-καρέτα στην Κόρινθο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα οι πορτοκαλί πεταλούδες Julia και οι κίτρινες Sulphur χρειάζονται τα θρεπτικά συστατικά που περιέχεται στα δάκρυα των συγκεκριμένων ερπετών για να ζήσουν.

Μέσα στα τροπικά δάση του Αμαζονίου δεν υπάρχει άλλη, εύκολα προσβάσιμη πηγή νατρίου με αποτέλεσμα οι πεταλούδες να καταφεύγουν σε αυτή τη λύση: να πίνουν τα πλούσια σε αλάτι δάκρυα από τις χελώνες.

Ο φωτογράφος Τζέφ Κρέμερ και ο βιολόγος Φιλ Τόρες κατάφεραν να απαθανατίσουν τη στιγμή στην περιοχή Tambopata του Περού, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχαν δει τόσες πολλές πεταλούδες να συγκεντρώνονται πάνω από μια χελώνα.

«Μας φάνηκε πολύ αστείο. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μία ή δύο πεταλούδες επάνω σε μία χελώνα, όμως αυτή τη φορά είχε μαζευτεί ένα μεγάλο τσούρμο» είπε ο Κρέμερ.

Οι χελώνες γλυκού νερού terrapins είχαν βγει στη στεριά για να απολαύσουν τις ακτίνες του ήλιου και να μαζέψουν ζέστη και ενέργεια, όταν περιτριγυρίστηκαν από τις πεταλούδες.

«Όσο απομακρύνεται κανείς από τον Ατλαντικό, τόσο λιγοστεύουν οι πηγές που μπορεί κανείς να βρει αλάτι. Έτσι παρατηρούνται τέτοια περίεργα φαινόμενα στις χελώνες και τα καιμάν» είπε από την πλευρά του ο Tόρες.

«Οι χελώνες δεν φαίνεται να ενοχλούνται τόσο από τις πεταλούδες και περιμένουν υπομονετικά να... τους πιουν τα δάκρυα, όμως δεν είναι το ίδιο άνετες όταν τις πλησιάζουν μέλισσες. Τότε κουνάνε το κεφάλι τους και προσπαθούν να διώξουν τις μέλισσες» πρόσθεσε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share