Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο «Σαλονικιός» που έγινε… κορωνοϊός και «Ντάρι Ντάρι, κορωνοϊός θα μας πάρει» - Τραγούδια-έπος για τον φονικό ιό! (video)

Πρέπει να τα ακούσετε!

14 Μαρτίου 2020 12:16
Ο «Σαλονικιός» που έγινε… κορωνοϊός και «Ντάρι Ντάρι, κορωνοϊός θα μας πάρει» - Τραγούδια-έπος για τον φονικό ιό! (video)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί οι στιγμές να είναι δύσκολες και ο κορωνοϊός να έχει θέσει, επί της ουσίας, σε… καραντίνα ολόκληρη την χώρα, αλλά φαίνεται πως οι Έλληνες δεν χάνουν το χιούμορ τους, καθώς και τη δυνατότητα να σκέφτονται και να παρουσιάζουν εκτελέσεις τραγουδιών με ενδιαφέρον. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, το είχαν κάνει μερικοί Κρητικοί, στο μουσικό σκοπό του «Ποιος μωρό μου ποιος».

Αυτό έγινε, επίσης, σε δύο περιπτώσεις συμπατριωτών μας, με τον πρώτο να είναι Έλληνας του εξωτερικού και να θέλει να τραγουδήσει για τον ιό σε ρυθμούς… Στράτου Διονυσίου. Μόνο, που αντί τους στίχου του θρυλικού «Σαλονικιού», το εν λόγω πρόσωπο άλλαξε τους στίχους, για να είναι εναρμονισμένοι με το θέμα των ημερών.

«Άιντε κάντε όλοι στην μπάντα για να μην κολλήσω κορωνοϊό, απολύμαναν τα πάντα, γέμισαν το σύμπαν με αντισηπτικό», έλεγε χαρακτηριστικά και… με στόμφο, τραγουδώντας μες στο αμάξι του.

Στη δεύτερη περίπτωση, δύο αδελφές, η Μαρία και η Σοφία, που έχουν μια σειρά από πτυχία, αλλά είναι αναγκασμένες αυτή την περίοδο… να κλειστούν στο σπίτι τους, είχαν τη δική τους έμπνευση. Εκείνες θέλησαν να δανειστούν το θρυλικό «Ντάρι Ντάρι» και να το προσαρμόσουν στην κατάσταση, που όλοι βιώνουμε, κάνοντάς το με την ίδια επιτυχία.

«Αυτός ο νε- αυτός ο νέος ο ιός θα μας εκα- θα μας εκαθαρίσει, Ντάρι Ντάρι Ντάρι Ντάρι, κορωνοϊός θα μας πάρει», τραγουδούσαν τα δύο κορίτσια, κερδίζοντας επίσης το κοινό. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις δεν μπορεί να πει κανείς, πάντως, ότι έλειψε η έμπνευση και το κέφι. Ούτε, βέβαια, ότι μας λείπει ποτέ η διάθεση για χαρά και τραγούδι…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share