Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Μακάβριο: Δεν φαντάζεστε σε ποια περιοχή ξεθάβουν τους νεκρούς κάθε 3 χρόνια - Όταν μάθετε τον λόγο θα σας σηκωθεί η τρίχα

Σοκ!

11 Μαρτίου 2020 09:50
Μακάβριο: Δεν φαντάζεστε σε ποια περιοχή ξεθάβουν τους νεκρούς κάθε 3 χρόνια  - Όταν μάθετε τον λόγο θα σας σηκωθεί η τρίχα

Απίστευτο αυτό ποτυ συμβαίνει σε αυτή περιοχή ξεθάβουν τους νεκρούς κάθε 3 χρόνια για έναν απίστετο λόγο...

Η φυλή Τορόγιαν στην Ινδονησία ξεθάβουν τους νεκρούς…προγόνους τους και τους ντύνουν με καινούργια ρούχα σε ένα αρχαίο τελετουργικό, που σκοπό έχει να δείξει “την αγάπη και τον σεβασμό” προς τους αγαπημένους τους.

Κάθε τρία χρόνια, η φυλή που ζει στο νησί Σουλαβέζι, αφού ξεθάψουν τους νεκρούς, τους πλένουν και τους ντύνουν με καινούργια ρούχα. Στην συνέχεια, βγάζουν οικογενειακές φωτογραφίες για τον φεστιβάλ Ma’nene.
Το τελετουργικό, το οποίο μεταφράζεται ως “η τελετή του καθαρισμού των πτωμάτων”, διαρκεί περισσότερο από έναν αιώνα.

undefined

Ένας εγγονός χτενίζει τα μαλλιά των νεκρών παππούδων του. Συγγενείς φωτογραφίζονται με το πτώμα ενός βετεράνου στρατιωτικού, που πέθανε πριν από 10 χρόνια.
Η κηδεία είναι μια από τις πιο ιερές και σημαντικές τελετές για την φυλή Τορόγιαν. Οι περισσότεροι κάνουν οικονομίες όλη τους την ζωή, για να μπορέσουν να έχουν μια εντυπωσιακή κηδεία για τους ίδιους ή τους εαυτούς τους.

undefined
Πολλές φορές, η κηδεία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ακόμα και χρόνια, ώστε η οικογένεια να μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα για την εντυπωσιακή κηδεία. Τα σώματα των νεκρών τυλίγονται με πολλές στρώσεις υφάσματος,για να αποφευχθεί η αποσύνθεση.
Στην συνέχεια, κάθε 3 χρόνια ξεθάβουν τους αγαπημένους τους και τους ντύνουν με διαφορετικά ρούχα. Συγγενείς ντύνουν προσεχτικά με καινούργια ρούχα έναν νεκρό άντρα. Το πτώμα ενός βετεράνου του στρατού καθαρίζεται με προσοχή.

undefined

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι η αντικατάσταση και επισκευή του φέρετρου, ώστε να αποφευχθεί η αποσύνθεση. Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της φυλής Τορόγιαν, ο θάνατος δεν είναι το τελικό βήμα, αλλά ένα βήμα για την συνέχιση της πνευματικής ζωής. Δείτε το βίντεο παρακάτω: (play κουμπί στα δεξιά) Συγγενείς καθαρίζουν το πτώμα ενός άντρα, που πέθανε πριν από 30 χρόνια. Η κηδεία είναι ένα κομβικό σημείο της μετάβασης και κάποιες κηδείες διαρκούν ακόμα και μια εβδομάδα.

undefined
Οι άνθρωποι της φυλής Τορόγιαν πιστεύουν, ότι το πνεύμα του νεκρού θα πρέπει πάντα να επιστρέφει στο χωριό καταγωγής του. Αυτή η πεποίθηση έχει κάνει πολλούς να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, μη τυχόν και πεθάνουν κάπου μακριά και δεν το σώμα τους δεν μπορεί να επιστρέψει στο χωριό. Ντόπιοι μετακινούν προσεχτικά ένα πτώμα, πριν αρχίσουν να το περιποιούνται για να του φορέσουν καινούργια ρούχα.
Βετεράνος του στρατού, που έχει πεθάνει εδώ και 10 χρόνια, δέχεται περιποιήσεις από τους συγγενείς του στην Ινδονησία.

Επίσης δείτε: Τι απίστευτο έκανε αυτή η μητέρα στον τάφο του παιδιού της!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share