Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Το ελληνικό χαρτονόμισμα που κρύβει κάτι προφητικό πίσω του - Το είχατε παρατηρήσει;

Δεν θα το πιστεύετε!

7 Μαρτίου 2020 18:35
Το ελληνικό χαρτονόμισμα που κρύβει κάτι προφητικό πίσω του - Το είχατε παρατηρήσει;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είχατε ποτέ παρατηρήσει τα ελληνικά χαρτονομίσματα και τις δραχμές; Κάποια από αυτά έκρυβαν κρυφά μηνύματα από πίσω, τα οποία σοκάρουν όταν τα βλέπουμε χρόνια μετά.

Ένα από αυτά ήταν και του Καποδίστρια, που όπως θα δείτε εδώ, τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό το χαρτονόμισμα.Τα χαρτονομίσματα των οποίων η αρχική χρήση δεν ήταν ίδια με εκείνη των μεταλλικών νομισμάτων, αποτελούσαν «υποσχετικές». Δηλαδή, ήταν ένα κείμενο που το συνέτασσε ο εκδότης και υποσχόταν την καταβολή του αναγραφόμενου ποσού στο πρόσωπο με το οποίο έκανε την συναλλαγή.

Με την εξέλιξη της διαδικασίας αυτής έπαψαν να αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου στο κείμενο και στο τέλος δικαιούχος ήταν οποιοδήποτε είχε στα χέρια του το συγκεκριμένο χαρτί με το κείμενο. Η ανάγκη για ασφάλεια και την αποφυγή παραχάραξης ήταν εκείνη που οδήγησε τους εκδότες των χαρτονομισμάτων στην χρήση συμβόλων, ειδικών μελανιών, χαρτιών κλπ. Αλλά τα επιλεγμένα κατά καιρούς σχέδια και σύμβολα, φανερά ή μη, έχουν μια τεράστια ιστορία από πίσω τους.

Φοίνικας ελληνικό χαρτονόμισμα

Το ιερό μυθικό πουλί, τον Φοίνικα, που συμβολίζει την αναγέννηση, ήταν επίσης αγαπημένο θέμα για τα ελληνικά χαρτονομίσματα. Χρησιμοποιήθηκε με το τέλος της γερμανικής κατοχής αλλά και από το Απριλιανό καθεστώς. Αναμφισβήτητα, τα σύμβολα των χαρτονομισμάτων και πολύ περισσότερο τα κρυφά, προσφέρονται για ιστορίες και θεωρίες συνομωσίας. Και όσο επίσημες εξηγήσεις δεν υπάρχουν γι” αυτά, τόσο η κουβέντα και το ερώτημα «σύμπτωση ή σκοπιμότητα;» θα συνεχίζεται.

Η σύνδεση των δραχμών με το δολάριο...Ανατριχιάζει το σύμβολο που είναι κρυμμένο στο πεντοχίλιαρο!

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι τα χαρτονομίσματα, και πόσο μάλλων οι ελληνικές δραχμές, κρύβουν από πίσω τους κρυμμένα μηνύματα που τα συνδέουν με την Αμερική και το δολάριο. Όπως θα δείτε και παρακάτω, η ανακάλυψη αυτή σοκάρει και μας βάζει σε σκέψεις...

Να σημειώσουμε ότι μετά από χρόνια, οι δραχμές και η αξία των κερμάτων των 100 δραχμών με την προτομή του Μεγαλέξανδρου, τα οποία κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990 έχει εκτοξευθεί.Κατά τον ερευνητή αρθρογράφο και έμπειρο συλλέκτη νομισμάτων Χρήστο Κασταμονίτη που είναι γνώστης των μυστικιστικών συμβόλων, τα σύμβολα που χαράζονται πάνω στα νομίσματα είναι πολύ σημαντικά. Ανέκαθεν ήταν. Όσον αφορά δε, το αμερικανικό χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, είναι γεμάτο από σύμβολα, κυρίως μασονικά. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Μηνά Παπαγεωργίου για το περιοδικό «Φαινόμενα», τόνιζε πως ο αριθμός 13 είναι κυρίαρχος σε αυτό το χαρτονόμισμα.

Η σύνδεση των δραχμών με το δολάριο...Ανατριχιάζει το σύμβολο που είναι κρυμμένο στο πεντοχίλιαρο!

«Παρατηρούμε μια λατινική έκφραση, το «E PLURIBUS UNUM», που σημαίνει «Ένας από Πολλούς» και αποτελείται από 13 γράμματα. Ακριβώς από κάτω βλέπουμε 13 αστέρια για τις 13 αρχικές αποικίες και πιο κάτω ο «αητός» κρατά 13 βέλη και ένα φυτό με 13 φύλλα και 13 κεράσια. Το 13 είναι σημαντικός αριθμός για τους Ιλλουμινάτι. Και ερχόμαστε στο πιο σημαντικό για μένα σύμβολο. Αυτό που υπάρχει στο δολάριο δεν είναι αητός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μυθικό πτηνό Φοίνικα που έχει πολύ μεγάλο μυστικιστικό συμβολισμό και κατέχει σημαντική θέση στον Τεκτονισμό και στα δρώμενα των μυστικιστικών εταιρειών. Τέλος, υπάρχουν πολλές εκτυπώσεις σε πολύ μικρή κλίμακα με στοιχεία που διακρίνονται με δυσκολία, στις οποίες υπάρχουν μασονικά σύμβολα όπως οι τρεις μικρές πυραμίδες κ.α.».

Βέβαια, δεν είναι όλα τα σύμβολα κρυφά. Για παράδειγμα, προκαλεί εντύπωση η ύπαρξη του αριθμού 666 ως αρχικού κωδικού στα χαρτονομίσματα του Ισραήλ. Αυτός ο αριθμός υπήρχε, αλλά όχι φανερά, και στο ελληνικό πεντοχίλιαρο με τον Κολοκοτρώνη. Επιτυγχάνονταν με τα τρία μηδενικά κολλημένα ώστε να δημιουργείται ένα 666 στο κέντρο.

Η σύνδεση των δραχμών με το δολάριο...Ανατριχιάζει το σύμβολο που είναι κρυμμένο στο πεντοχίλιαρο!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share