Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Δείτε γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά φυτρώνουν πρόωρα - Δώστε βάση!

Σοκ!

6 Μαρτίου 2020 12:19
Απίστευτο: Δείτε γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά φυτρώνουν πρόωρα - Δώστε βάση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μια συγκεκριμένη μορφή και εδώ και χρόνια έτσι τα έχουμε μάθει κι έτσι έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα γιατί είναι μερικά που έχουν ένα δικό τους τρόπο ανάπτυξης που το τελικό αποτέλεσμα τους σε τρομάζει μιας και μοιάζουν σαν.. μεταλλαγμένα!

Η αιτία για αυτά τα "περίεργα" φρούτα και λαχανικά συνήθως προέρχεται από ανθρώπινο χέρι που βιάζεται να καλλιεργήσει κάτι που δεν είναι έτοιμο, τα φυτοφάρμακα άλλωστε δεν είναι και ότι καλύτερο, δείτε εδώ ποια είναι τα 12 πιο βρώμικα φρούτα και λαχανικά που βλάπτουν την υγεία μας.

  • «Άφησα την αγκινάρα μου έξω από το ψυγείο και φύτρωσε.»

  • «Τι συμβαίνει όταν αφήνεις μισό λάχανο στο ψυγείο για πολύ καιρό.»

  • Τα σπόρια της φράουλας φύτρωσαν.

  • «Ξέχασα ότι είχα πατάτες.»
  • «Έκοψα το πρωί ένα μήλο στη μέση και ανακάλυψα ότι τα σπόρια του είχαν αρχίσει να φυτρώνουν.»
  • «Ένα δέντρο άρχισε να φυτρώνει μέσα στο αβοκάντο μου.»
  • Ντομάτα που φύτρωσε.

  • Ένας φοίνικας φύτρωσε μέσα σε μια καρύδα.
  • Μια πιπεριά με μικρότερες πιπεριές να φυτρώνουν μέσα της.
  • Σπόροι που φύτρωσαν μέσα σε ντομάτα.

Προσοχή: Αυτά είναι τα 4+1 φρούτα και λαχανικά - δηλητήριο!

Οι διατροφολόγοι σε όλο τον κόσμο συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών όχι μόνο για όσους βρίσκονται εν μέσω δίαιτας ή διατροφής αλλά για όλο τον κόσμο μιας και τα φυτικά παράγωγα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Όχι όμως όλα καθώς είναι κάποια συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά που έχουν τοξικές ουσίες αλλά και δηλητήριο, μπορείτε όμως να δείτε εδώ πώς θα ξεχωρίσετε τα μεταλλαγμένα φρούτα από τα φυσικά! Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τα 5 φρούτα και λαχανικά - δηλητήριο για να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση τους!

Ντομάτα
Μεγαλώνει σε ένα φυτό το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία «glycoalkaloid» η οποία ευθύνεται για στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, ο καρπός δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στον βλαστό και τα φύλλα.

Μήλο

Η σάρκα του είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει!

Κόκκινες πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που τους προσδίδει την «πικάντικη» γεύση τους. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, ωστόσο μεγάλες δόσεις καψαϊκίνης μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

Κεράσια

Σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι στο εσωτερικό του πυρήνα τους υπάρχει αρκετό υδροκυάνιο. Η επικίνδυνη αυτή ουσία απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται.

Πατάτα

Όταν η πατάτα αρχίζει να αποκτά πρασινωπό χρώμα ή να φυτρώνει, τότε είναι πλέον επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της χημικής ουσίας «glycoalkaloid» που περιέχει αυξάνονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έτσι, καλό θα ήταν να απορρίπτονται όταν πια «φυτρώνουν». Μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, για το καλό σας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share