Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος: Μην δώσετε ποτέ σταφύλια στον σκύλο σας

Προσοχή!

6 Μαρτίου 2020 10:54
Τρόμος: Μην δώσετε ποτέ σταφύλια στον σκύλο σας

Μπορεί να μη σας έχει περάσει από το μυαλό, αλλά η κατανάλωση σταφυλιών από τους σκύλους είναι πραγματικά επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγείας τους.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε δει τον σκύλο σας να παίζει με μερικά σταφύλια που βρήκε κάτω στο δρόμο. Αυτό είναι ακίνδυνο, αλλά αν το σκύλος σας είναι περίεργος και θέλει να τα δοκιμάσει, μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Εκτός όμως, από τα σταφύλια, υπάρχουν κι άλλες τροφές που δεν πρέπει να τρώνε. Δείτε εδώ τα τρόφιμα που είναι επικίνδυνα και τοξικά για τον σκύλο σας! Πάμε όμως στο θέμα μας. Παρακάτω θα μάθετε γιατί τα σταφύλια είναι επικίνδυνα για τα σκυλιά και τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που ο σκύλος σας καταναλώσει μερικά.

Μπορούν να σκυλιά να τρώνε σταφύλια;

Όχι, τα σκυλιά δεν μπορούν να τρώνε σταφύλια. Αν δείτε τον σκύλο σας να παίζει με ένα σταφύλι και δεν το τρώει, τότε είστε τυχεροί.

Ποια είδη σταφυλιών κάνουν κακό στα σκυλιά;

Δεν έχει σημασία αν τα σταφύλια είναι κόκκινα ή πράσινα, αν έχουν κουκούτσια ή όχι. Όλα τα σταφύλια κάνουν κακό στα σκυλιά. Επίσης, και τα παράγωγα του σταφυλιού, όπως οι μαρμελάδες, κάνουν κακό στην υγεία των σκυλιών. «Όχι, τα σκυλιά δεν πρέπει να τρώνε κανενός είδους σταφύλια», αναφέρει η Τζέσικα Ποτόσκι.

Τα σταφύλια και οι σταφίδες μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά. «Μερικά σκυλιά που τρώνε σταφύλια ή σταφίδες, μπορεί να πάθουν νεφρική ανεπάρκεια και αυτό να οδηγήσει σε έλλειψη παραγωγής ούρων», σύμφωνα με το PetMD.

Τι συμβαίνει όταν ένα σκυλί τρώει σταφύλια;

Η Δρ. Ποτόσκι αναφέρει ότι τα σταφύλια μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά, αλλά «δε γνωρίζουμε το μηχανισμό πίσω από αυτό». Οι έρευνες δεν έχουν βρει ακόμα πιο συστατικό του σταφυλιού προκαλεί αυτό το πρόβλημα.

«Ακόμα και η κατανάλωση της μικρότερης ποσότητας, μπορεί να προκαλέσει κλινικά συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας», αναφέρει η Δρ. Ποτόσκι. Ακόμα και η μικρότερη ποσότητα μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για τον σκύλο σας.

Ποια είναι τα συμπτώματα ότι κάτι δεν πάει καλά;

Το πρώτο σύμπτωμα όταν ένας σκύλος τρώει σταφύλια ή σταφίδες, είναι η υπνηλία ή η κούραση, που ακολουθείται από έλλειψη παραγωγής ούρων. Μπορεί ο σκύλος σας να μην παράγει ούρα, αλλά θα πίνει μεγάλες ποσότητες νερού, γιατί νιώθει αφυδατωμένος. Επίσης, μπορεί να μην έχει όρεξη για φαγητό ή να κάνει εμετό ή διάρροια. Συνήθως, όλα τα συμπτώματα θα εμφανιστούν αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση.

Ο σκύλος μου έφαγε σταφύλια! Τι να κάνω;

Η Δρ. Ποτόσκι τονίζει ότι είναι αναγκαίο να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρο και εκείνος θα σας πει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και αν πρέπει να επέμβετε. «Αυτό περιλαμβάνει την πρόκληση εμετού και τη χρήση ενεργού άνθρακα, για τον περιορισμό της ποσότητας απορρόφησης στο γαστρεντερικό σωλήνα.»

Επίσης, ο κτηνίατρος θα κάνει και ανάλυση ούρων και αίματος, για να δει την κατάσταση της υγείας των νεφρών. Είναι πιθανό να χρειαστούν ενδοφλέβια υγρά και νοσηλεία για να μείνει ο σκύλος ενυδατωμένος. Στη χειρότερη περίπτωση, τα κατοικίδια μπορεί να κάνουν αιμοκάθαρση μέχρι να επουλωθούν τα νεφρά τους, αλλά αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share