Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Παίρνει ένα σκόρδο και το κλείνει μέσα σε ένα τάπερ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Απίστευτο!

5 Μαρτίου 2020 20:36
Παίρνει ένα σκόρδο και το κλείνει μέσα σε ένα τάπερ - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού και δεν εννοούμε μόνο στη μαγειρική μιας και πολλές φορές έχει αποδειχθεί θαυματουργό και σε θέματα υγείας αλλά και ομορφιάς, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει το σκόρδο στα νύχια σας! Το σκόρδο όμως είναι κι ένα δύσκολο υλικό, περισσότερο για το καθάρισμα του αλλά και για να αποβάλλεις το άρωμα του από πάνω σου!

Κι όμως, μπορούμε να στο κάνουμε πάρα πολύ απλό! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα πλαστικό τάπερ και ένα ξύλο κοπής!

Ξεκινήστε βάζοντας το σκόρδο σας πάνω στο ξύλο κοπής και με την παλάμη σας χτυπήστε το μέχρι να απελευθερωθούν οι περισσότερες σκελίδες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια μόνο κίνηση αρκεί να το κάνετε δυνατά.

Έπειτα βάλτε τις σκελίδες μέσα στο τάπερ και κλείστε το καλά. Αρχίστε να χτυπάτε το τάπερ πάνω-κάτω για 30 δευτερόλεπτα μέχρι 1 λεπτό. Μέσα σε 1 λεπτό θα έχετε μπροστά σας αρκετές σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες.

Έξτρα tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες του σκόρδου για να δώσετε γεύση και άρωμα σκόρδου στους ζωμούς λαχανικών και κότας που μπορεί να φτιάξετε.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ψήνει 6 σκελίδες σκόρδο και μετά... Μόλις το δείτε θα το καθιερώσετε!

Το σκόρδο θεωρείται θαυματουργή τροφή εδώ και αιώνες. Πρόκειται για το διάσημο λαχανικό που χρησιµοποιείται ευρύτατα στη µαγειρική σε όλες τις κουζίνες. Είναι επίσης ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτικά συμπληρώματα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Μάθετε, επίσης, πώς με την χρήση του θα καταπολεμήσετε τον ιό που προσβάλλει 1 στους 4 ανθρώπους.

Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.

ψήνει σκόρδο και μετά αυτό που θα δείτε θα το καθιερώσετε

Όταν τρώτε σκόρδο, η δύναμή του είναι τόσο ισχυρή, που ακόμα και μετά από 24 ώρες το σώμα σας αντιδρά θετικά τόσο στη δίαιτα για απώλεια βάρους, όσο και στις θεραπείες ορισμένων ασθενειών. Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει στο σώμα 24 ώρες αφού καταναλώσετε έξι σκελίδες ψημένο σκόρδο.

1 ώρα: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι και γίνεται τροφή για όλο το σώμα.

2-4 ώρες: Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

4-6 ώρες: Ο μεταβολισμός του οργανισμού αρχίζει να ‘βλέπει’ τα οφέλη του σκόρδου και ενεργοποιεί τη διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας υγρών και της καύσης του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

6-7 ώρες: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου, αφού έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, αρχίζουν να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες ενάντια στα βακτήρια του σώματος.

6-10 ώρες: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θρεπτικά συστατικά έχουν ήδη παίξει σημαντικό ρόλο σε κυτταρικό επίπεδο, παρέχοντας προστασία ενάντια στην οξείδωση.

10-24 ώρες: Μετά την πέψη (κατά την πρώτη ώρα), το σκόρδο ξεκινά τη διαδικασία καθολικού καθαρισμού του σώματος.

Γιατί ψημένο σκόρδο και όχι ωμό;

Όταν λιώνουμε το σκόρδο, απελευθερώνεται ένα ένζυμο που ονομάζεται αλλινάση, το οποίο προκαλεί το σχηματισμό της αλικίνης. Ακολούθως η αλικίνη διασπάται για να σχηματίσει τις ωφέλιμες για τον οργανισμό οργανικές οργανικού θείου. Ωστόσο, η θερμότητα που προκύπτει από το μαγείρεμα του σκόρδου μπορεί να απενεργοποιήσει την αλλινάση. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το λιώσιμο του σκόρδου και η αναμονή για 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα, αφήνει χρόνο για να λειτουργήσει η αλλινάση πριν την αδρανοποιήσει η θερμότητα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε με σκόρδο, λιώστε το πρώτα και προσθέστε το στο πιάτο προς το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share