Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έβαλαν μια τίγρη σε ένα κλουβί με ένα τράγο. Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει άφωνους!

Απίστευτο!

3 Μαρτίου 2020 07:46
Έβαλαν μια τίγρη σε ένα κλουβί με ένα τράγο. Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει άφωνους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ζωολογικό κήπο της Άπω Ανατολής όταν υπάλληλοι "σέρβιραν" σε μια τίγρη για γεύμα έναν τράγο. Όπως ήταν αναμενόμενο η τίγρης θα κατασπάραζε τον τράγο αλλά τελικά τους διέψευσε όλους.

Οι τίγρεις δεν φημίζονται για τις φιλικές τους διαθέσεις απέναντι σε άλλα ζώα όπως ούτε και σε ανθρώπους, δείτε εδώ την τρομακτική και φονική επίθεση μιας τίγρης σε μια γυναίκα. Αυτό, λοιπόν που συνέβη ανάμεσα στην τίγρη και τον τράγο - γεύμα δεν το περίμενε κανείς. Τα δύο ζώα ανέπτυξαν μια τρυφερή φιλία μέχρι που κοιμόντουσαν και μαζί.

Η φιλία αυτή λίγο καιρό μετά έληξε μιας και ο τράγος πείραζε συνεχώς το αιλουροειδές με σκοπό οι υπάλληλοι να σκέφτονται έντονα να τους χωρίσουν, όπως κι έγινε ύστερα από ένα καβγά που σημειώθηκε ανάμεσα στα δύο ζώα.

"Η συμπεριφορά του τράγου εν ονόματι Τιμούρ ευθύνεται για την αντιπαράθεση: ορμούσε πάνω στην τίγρη με τα κέρατά του και την καταδίωκε, χωρίς να την αφήνει να ησυχάσει", εξήγησε ο διευθυντής του πάρκου Ντμίτρι Μεζέντσεφ. "Κάποια στιγμή η τίγρης δεν άντεξε άλλο και τον άρπαξε με τα δόντια από το τρίχωμά του για να τον πετάξει μακριά του. Ο Τιμούρ δεν τραυματίστηκε όμως υπέστη σοκ" επειδή ο φίλος του δεν τον είχε συνηθίσει σε τέτοιες βίαιες αντιδράσεις.

Μετά το σοκαριστικό επεισόδιο ο χωρισμός ήταν... μονόδρομος.

Δείτε εδώ το βίντεο της επίθεσης:

Επική μάχη: Τίγρης εναντίον αρκούδας! Ποιος κερδίζει;

Η μάχη της αρκούδας με μία τίγρη σε εθνικό πάρκο της Ινδίας κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ καθηλώνει με την ένταση και την κτηνώδη εξέλιξή της.

Mία σπάνια μονομαχία και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι διάφοροι φυσιοδίφες και λάτρεις της άγριας ζωής, καθώς 2 από τους κορυφαίους θηρευτές στον κόσμο, αναμετρήθηκαν για την κυριαρχία σε ποτάμι της ινδικής ενδοχώρας.

Ο λόγος για την τίγρη της Βεγγάλης και την ινδική αρκούδα που αποζημίωσαν στο έπακρο τους φανατικούς ανάλογων σπάνιων θεάσεων.

Η αμφίρροπη αναμέτρηση καταγράφηκε σε όλη της την διάρκεια από τον κινηματογραφικό φακό των υπαλλήλων του πάρκου άγριας ζωής Tadoba National Park της Ινδίας, ενώ εκτυλίχθηκε σε θρίλερ καθώς κανένας μονομάχος δεν παρέδωσε εύκολα τα όπλα του.

Φαβορί της αναμέτρησης ήταν η τίγρης λόγω μεγέθους όσο και λόγω οπλοστασίου, όμως το κουράγιο, η επιμονή αλλά και το πυκνό τρίχωμα της αρκούδας στάθηκε σωτήριο από τα δαγκώματα του κορυφαίου θηρευτή της Ασίας.

Παρ' ότι η τίγρης διατηρούσε το πλεονέκτημα σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια της μάχης, εντούτοις η αρκούδα κατάφερε να γυρίσει υπέρ της την κατάσταση και να εκδιώξει την αντίπαλό της, κερδίζοντας έτσι τη δροσιά της όχθης του ποταμού, που παρέμεινε η κυριάρχη της περιοχής.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Τίγρης δολοφόνος εντοπίστηκε και μένει αιχμάλωτη σε κέντρο διάσωσης...Αυτό που έκανε σοκάρει!

Η τίγρη δολοφόνος, η οποία είχε κρατήσει αιχμάλωτους δασικούς αξιωματούχους στα δάχτυλα των ποδιών τους για πέντε μέρες πριν καταληφθεί κοντά στην περιοχή Gopalaswamy Betta Range of Bandipur Tiger Reserve, δεν θα είναι ποτέ ξανά ελεύθερη. Δείτε την είδηση πρώτοι στο Athensmagazine.gr

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, ο πεντάχρονος τίγρης, με βάρος περίπου 170 κιλά, θα παραμείνει στο κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης της άγριας ζωής του Kooragahalli, 15χλμ. από το Mysuru, για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν είναι η πρώτη φορά που τίγρης επιτίθεται σε άνθρωπο, μιας και έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά, όπως αυτό με τον οδηγό, που θα δείτε εδώ!

Το ζώο είναι μια απί τις τελευταίες απογραφές τίγρη στο Nagarahole Tiger Reserve. Η κάμερα παγίδευσης αποκάλυψε ότι είχε ταξιδέψει από το Nagarahole (Antharsanthe) στο Molleholle στο Kundakere στη Bandipur, και στη συνέχεια στην περιοχή GS Betta, πριν να συλληφθεί.

Ο χώρος εγκλεισμού της τίγρης έχει περίπου ένα στρέμμα χώρου και έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κοντά στη φύση για το ζώο. Προς το παρόν, η τίγρη δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Συνεχίζει να γκρινιάζει και τρομάζει ακόμα και από τη δική του σκιά. Είναι πολύ επιφυλακτικός, είπε ένας αξιωματικός από το Mysuru.

Όσο για το DNA της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει μόνο ανάλυση κοπριάς, όταν η τίγρη πιάστηκε μόλις δύο ημέρες μετά το θάνατο των ανθρώπων. Αυτή η ανάλυση θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί με το DNA του ανθρώπου για επαλήθευση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share