Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αρχικά φαίνεται σαν μια συνηθισμένη προστατευτική μπάρα. Μόλις όμως δείτε πώς λειτουργεί, θα σας πάρει το μυαλό!

Απίστευτο!

1 Μαρτίου 2020 15:36
Αρχικά φαίνεται σαν μια συνηθισμένη προστατευτική μπάρα. Μόλις όμως δείτε πώς λειτουργεί, θα σας πάρει το μυαλό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εφευρέσεις ανά τον κόσμο είναι πάμπολλες, άλλες που γνωρίζουμε, μας ενθουσίασε η πρώτη τους εμφάνιση και μας φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες, άλλες που αγνοούμε την ύπαρξή τους κι άλλες που δεν θα θέλαμε καν να ξέρουμε πως υπάρχουν, όσον αφορά αυτές τις τελευταίες, δείτε εδώ τις χειρότερες και πιο άχρηστες εφευρέσεις! Η παρακάτω εφεύρεση είναι μια προστατευτική μπάρα που πραγματικά σώζει ζωές!

Πρόσφατα η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ETI εφήυρε ένα νέο είδος ειδικού φράγματος, σχεδιασμένο να σώσει τις ζωές των επιβατών και να μειώσει την πιθανότητα ο οδηγός ή οι συνεπιβάτες του να τραυματιστούν σοβαρά.

Ανάμεσα στις μεταλλικές κολώνες έχουν τοποθετήσει πλαστικά ρολά του κιγκλιδώματος. Το μεταλλικό μέρος απορροφά τη δύναμη της πρόσκρουσης του οχήματος, ενώ τα ρολά σε επαφή με το όχημα αρχίζουν να γυρνούν ώστε να αποτραπεί η ανατροπή του οχήματος.

Ευελπιστούμε να δούμε σύντομα αυτή τη φοβερή εφεύρεση σε όλο το κόσμο!

Δείτε εδώ πώς ακριβώς λειτουργεί:

Αυτή την εφεύρεση την χρησιμοποιούν χιλιάδες καθημερινά! Ο εφευρέτης την σκέφτηκε στο μπάνιο!

Είναι μια εφεύρεση που πλέον την χρησιμοποιούμε καθημερινά! Τα τελευταία χρόνια κιόλας ακόμα περισσότερο. Το φοβερό με αυτήν την εφεύρεση είναι ότι ο εμπνευστής την "σκέφτηκε" στο μπάνιο!

Ο Τζον Άντριαν Σέφερντ – Μπάρον γεννήθηκε το 1925 στην Ινδία, που τότε ακόμα ανήκε στην Βρετανική Αυτοκρατορία. Σπούδασε στην πατρίδα του την μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Εδιμβούργο και στο Κέιμπριτζ. Η ιστορία και τα οικονομικά ήταν τα αντικείμενα το σπουδών του, πριν υπηρετήσει στον στρατό ως αλεξιπτωτιστής.

Την δεκαετία του ’60, εργάστηκε σε μια τυπογραφική εταιρεία. Εκείνη την εποχή και ενώ βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού του, του ήρθε μια μεγαλοφυής ιδέα που έμελλε να φέρει επανάσταση. Σκέφτηκε λοιπόν να κατασκευάσει ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων. Την γνωστή σε όλους μας σήμερα Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή ή αλλιώς ATM.

Η αρχική του ιδέα ήταν ο αυτόματος πωλητής σοκολάτας, αλλά σκέφτηκε να αντικαταστήσει την σοκολάτα με μετρητά. Η πρώτη τράπεζα που πείστηκε για την εφεύρεσή του ήταν η Barclays. Ο Σέφερντ – Μπάρον ήπιε ένα ποτήρι τζιν με τον τότε διευθύνων σύμβουλο της τράπεζας και υπέγραψαν την συμφωνία.

Το πρώτο ΑΤΜ τοποθετήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο, στο τοπικό υποκατάστημα της Barclays, το 1967. Φυσικά, αρχικά δεν χρησιμοποιούνταν κάρτες αλλά ειδικές επιταγές εμποτισμένες με άνθρακα 14. Το μηχάνημα ανίχνευε την συγκεκριμένη ουσία και την ταύτιζε με έναν αριθμό ασφαλείας.

Το μηχάνημα συνόδευε μια ακόμα «εφεύρεση» που σήμερα γνωρίζουμε όλοι. Κι αυτό ήταν ο κωδικός ασφαλείας, ή το PIN. O Σέφερντ – Μπάρον θέλησε να το κάνει εξαψήφιο. Όμως κατέληξε στα τέσσερα ψηφία. Πως; Η ιδέα προέκυψε από μια συζήτηση με την σύζυγό του σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Στην κουζίνα. Εκεί η γυναίκα του του είπε πως τα έξι είναι πολλά και πως θα πρέπει να είναι το πολύ τέσσερα για να μην τα ξεχνάει.

Η εφεύρεσή του έγινε καθημερινή για εκατομμύρια κόσμου. Και σιγά σιγά εξελίχθηκε. Ο Σέφερντ - Μπάρον έζησε για να δει μεγάλες αλλαγές της αρχικής του εφεύρεσης και πέθανε στα 85 του, στις 15 Μαΐου του 2010.

Πηγή: e-radio.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share