Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο: Στην Ελβετία φτιάχνουν μπιφτέκια από κρέας... εντόμων!

Σοκ!

29 Φεβρουαρίου 2020 20:42
Αδιανόητο: Στην Ελβετία φτιάχνουν μπιφτέκια από κρέας... εντόμων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια Ελβετική εταιρία προκαλεί τους πελάτης της να δοκιμάσουν μια πιο... ιδιαίτερη διατροφή με βάση τα... έντομα! Ναι, καλά ακούσατε, μην σοκάρεστε, εξάλλου σε πολλές χώρες κυρίως ασιατικές τα έντομα θεωρούνται τα πιο νόστιμα σνακ!

Η συγκομιδή των εντόμων παράγει πολύ λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από το αντίστοιχο για την παραγωγή του βοδινό. Τα έντομα χρειάζονται ακόμη λιγότερο νερό και 10 φορές λιγότερη τροφή, σύμφωνα με τα στατιστικά της εταιρίας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν καθημερινά λαχταριστά έντομα ενώ κορυφαία εστιατόρια τα περιλαμβάνουν στο μενού τους, όπως για παράδειγμα σε αφράτα μπιφτέκια! Επειδή όμως εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο τολμηροί και προτιμούμε τα παραδοσιακά πράγματα, δείτε εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια!

Μέχρι πρόσφατα η πώληση εντόμων απαγορευόταν στην Ελβετία ωστόσο από το Δεκέμβρη η νομοθεσία άλλαξε και οι υπεύθυνοι της εταιρείας είναι έτοιμοι να φέρουν την επανάσταση στο πιάτο των κατοίκων της χώρας.

9+1 παράξενα τρόφιμα που θα σε... αηδιάσουν!

Πάθαμε πλάκα μόλις είδαμε ποια είναι τα πιο παράξενα τρόφιμα! Βρήκαμε για σας τα 9+1 περίεργα φαγητά που ίσως και να σας αηδιάσουν.

Νόμιζες πως το το sushi, το κινέζικο και η μοριακή κουζίνα είναι ότι πιο περίεργο υπάρχει; Κι όμως υπάρχουν πολλά παράξενα φαγητά ανά τον κόσμο. σίγουρα δεν πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που τα τρώει αυτά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Khash (Μέση Ανατολή, Τουρκία)

Αυτό το πιάτο μπορεί να μοιάζει με μια κοινή σούπα, αλλά κρύβει εκπλήξεις. Είναι ένα είδος στιφάδου, με κρέας από αγελάδα και ειδικά από το κεφάλι της. Ίσως αυτοί που τρώνε τον πατσά να το δοκίμαζαν.

Καρδιά πουλιού (Ισλανδία)

Αυτό το γλυκύτατο πουλάκι ονομάζεται Puffin ή στα ελληνικά Φρατερκούλα. Μπορεί να είναι πολύ χαριτωμένο, αλλά στην Ισλανδία τρώνε την καρδιά του. Μην βιαστείς να σκεφτείς πως κι εμείς εδώ στην Ελλάδα τρώμε κυνήγι, γιατί θα σου απαντήσω πως την τρώνε ωμή.

Πόδια κοτόπουλου (Ανατολική Ασία, Καραϊβική, Νότια Αμερική, Νότια Αφρική)

Όλοι μας αγαπάμε το κοτόπουλο, και τις φτερούγες και τα μπουτάκια και αν συνδυάζεται και με barbeque σως ακόμα καλύτερα. Αλλά πώς γίνεται να τρώνε τα πόδια που είναι σκέτο δέρμα, κόκαλα και νύχια;

Αυτό το μικροσκοπικό τρωκτικό υποτίθεται πως είναι ένα μικρό, γλυκό κατοικίδιο. Στο Περού όμως έχουν διαφορετική γνώμη και τα ψήνουν και τα σερβίρουν ολόκληρα στο πιάτο.

Haggis (Σκωτία)

Ο κιμάς είναι πολύ ωραίος, όπως και η μαγειρίτσα. Ο συνδυασμός τους όμως; Αυτό το παραδοσιακό φαγητό της Σκωτίας προέρχεται από κιμά από τα εντόσθια του αρνιού. Τουλάχιστον μαγειρεύεται με κρεμμύδια και ίσως να μην μυρίζει τόσο όσο φανταζόμαστε.

Μαύρο λουκάνικο (Αφρική, Αμερική, Ασία, Ευρώπη)

Μπορεί να σου μοιάζει με ένα φυσιολογικό λουκάνικο αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα είναι μια ποσότητα από αίμα, η οποία έχει μπει στο περίβλημα του λουκάνικου.

Spam

Αυτό το φαγητό δεν είναι τόσο περίεργο όσο τα υπόλοιπα, αλλά κατοχυρώνει επάξια μια θέση μέσα στη λίστα αφού δεν είναι προσδιορισμένο από τι ακριβώς φτιάχνεται. Το πιο πιθανό είναι ότι παρασκευάζεται από χοιρινό κρέας, ζαμπόν και άμυλο πατάτας.

Μπισκότο με σφήκες (Ιαπωνία)

Μετά το ωμό ψάρι που σερβίρουν πλέον σε όλο τον κόσμο λέτε να κάνουν και αυτό μόδα οι Ιάπωνες; Μοιάζει πραγματικά με αηδία.

Akutaq-Το παγωτό των Εσκιμώων (Αλάσκα)

Και ας περάσουμε και σε ένα όχι και τόσο λαχταριστό γλυκό. Μπορεί να φαίνεται λαχταριστό αλλά αυτό το παγωτό περιέχει βατόμουρα, φρέσκο χιόνι, ψάρια, λάδι φώκιας και λάδι ταράνδου.

Μυαλά από μαϊμούδες (Κίνα, Αφρική, Νότια Ασία)

Ακόμα και αν δεν μας είχε περάσει απ’ το μυαλό ότι μια μαϊμού μπορεί να φαγωθεί, υπάρχουν κάποιοι μάλλον περίεργοι άνθρωποι που τρώνε το μυαλό απ’ τη μαϊμού.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share