Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αν δείτε πως δημιουργείται η κανέλα δεν θα το πιστεύετε - Θα την ξαναδοκιμάσετε;

Η εκπληκτική διαδικασία της συγκομιδής!

28 Φεβρουαρίου 2020 12:58
Αν δείτε πως δημιουργείται η κανέλα δεν θα το πιστεύετε  - Θα την ξαναδοκιμάσετε;

Όταν δείτε πως δημιουργείτε η κανέλα δεν θα το πιστεύετε θα μείνετε έκπληκτοι. Η άγνωστη διαδικασία παραγωγής

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά στον κόσμο, που χρησιμοποείται από τα αρχαία χρόνια στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και σε αρκετούς άλλους τομείς και πραγματικά είναι ευεργετική ακόμα και στην αϋπνία
Αν και είναι όμως ευρέως γνωστή, η διαδικασία παραγωγής της είναι εντελώς άγνωστη στους περισσότερους.

Η κανέλα είναι στην πραγματικότητα ο φλοιός από τον κορμό ενός δέντρου. Υπάρχουν δύα βασικά είδη: Η κανέλα Ceylon που παράγεται κατά 90% στη Σρι Λάνκα και θεωρείται η αυθεντική και η κανέλα από παρεμφερή δέντρα της ίδιας οικογένειας που αναφέρεται σαν Cassia με κύρια παραγωγό την Ινδονησία. Η συγκομιδή είναι δύσκολη και κουραστική αλλά συναμα συναρπαστική για όλους εμάς που την αγνοούμε.

Η κανέλα που γνωρίζουμε είναι ένα λεπτό στρώμα στο εσωτερικό του φλοιού του δέντρου που την παράγει. Ο φλοιός αφαιρείται από τον κορμό και στη συνέχεια αποξύνεται ώστε να αφαιρεθεί το εξωτερικό του μέρος και να μείνει μια φλούδα πάχους 0,5 χιλιοστών. Κόβεται σε λωρίδες οι οποίες αφήνονται να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν τα ρολάκια που γνωρίζουμε. Τέλος τα ρολάκι κόβονται σε μικρότερα τμήματα 5 έως 10 εκατοστών και είναι έτοιμα για την αγορά.

Η διαφορά στη διαδικασία συγκομιδής ανάμεσα στα δύο είδη κανέλας είναι ότι στην αυθεντική κανέλα τα δέντρα είναι μικρά (2 ετών), ύφους περίπου 2 μέτρων, τα οποία κόβονται και στη συνέχει επεξεργάζονται ενώ στην κανέλα Cassia ο φλοιος αφαιρείται από το δέντρο που είναι μεγάλο και φτάνει τα δέκα μέτρα ύψος. Το 90% της κανέλας που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι τύπου Cassia και μπορείτε να το αναγνωρίσεται από το πάχος του ξύλου και το πόσο “τυλιγμένο” είναι.

Αυτές οι γιαγιάδες δοκιμάζουν για πρώτη φορά ουίσκι με κανέλα! Μόλις δείτε την αντίδρασή τους θα πάθετε πλάκα!

Το ουίσκι Fireball είναι ένα ποτό που είναι πολύ γνωστό στους νέους, αλλά όχι σε αυτές τις γιαγιάδες. Έχει έντονη γεύση κανέλας, και είναι εκπληκτικά γλυκό σε σχέση με άλλα ουίσκι, και γενικά, με τα άλλα αλκοολούχα ποτά.

Το κανάλι στο YouTube με το όνομα Obsev διεξήγαγε πρόσφατα ένα πείραμα όπου καταγράφτηκαν τέσσερις εύθυμες, πολύ πρόσχαρες γιαγιάδες που δοκιμάζουν σφηνάκια Fireball για πρώτη φορά. Οι αντιδράσεις τους είναι ξεκαρδιστικές, όπως κάνουν τα μωρά όταν δοκιμάζουν για πρώτη φορά λεμόνι!

Αυτές οι γιαγιάδες συνήθιζαν να πίνουν αλκοόλ στα νιάτα τους. Μια γιαγιά παραδέχεται, “Παλιότερα, συνήθιζα να πίνω ένα ποτηράκι κρασί κάθε μέρα. Αλλά τα σκληρότερα ποτά, τα έπινα συνήθως σε πάρτι, ή όταν έβγαινα έξω για δείπνο. Είναι, πάντως, μέρος της ζωής μου, το μόνο σίγουρο.”

Μια άλλη λέει, “Έχω πάει σε πολλά συναρπαστικά μέρη. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είχα κάνει πάρτι με όλη την ισπανική ομάδα yachting στην πίσω αυλή μου. Αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ισπανοί, ξέρεις…”

Δείτε τις απίστευτες αυτές γιαγιάδες να πίνουν αλκοόλ μετά από καιρό.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share