Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Σάλος: Σκελετωμένη αρκούδα βρέθηκε σε ζωολογικό κήπο - Οι εικόνες σοκάρουν

Φρίκη!

27 Φεβρουαρίου 2020 11:34
Σάλος: Σκελετωμένη αρκούδα βρέθηκε σε ζωολογικό κήπο - Οι εικόνες σοκάρουν
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Εικόνες που σοκάρουν έρχονται από πάρκο της Κίνας που δείχνουν μία σκελετωμένη και υποσιτισμένη αρκούδα. Μετά το σάλο που προκλήθηκε από αυτή την σοκαριστική εικόνα, ο ζωολογικός κήπος δήλωσε ότι το ζώο τρέφεται καλά και ελέγχεται συχνά και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την ευημερία του. Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει επίσης έναν άνδρα που πάει να βγάλει με μια αρκούδα selfie... Αυτό που ακολούθησε όμως θα σας ανατριχιάσει!

Αφού δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι σχολίασαν τη φωτογραφία λέγοντας ότι το ζώο ήταν πολύ λεπτό. Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε, οι φωτογραφίες έχουν κοινοποιηθεί πολλές φορές από ανθρώπους που μοιράζονται την ανησυχία τους για την ευημερία του ζώου.

Ένας χρήστης έγραψε στο Weibo: «Δεν αναγνωρίζω την αρκούδα, η άγρια αρκούδα δεν είναι τόσο λεπτή». Ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: «Υγιής; Δεν το νομίζω. Μη μου λέτε ψέματα». Και ένα άλλο άτομο είπε: «Είναι ένα μάτσο κόκαλα και λέτε ότι είναι υγιές;»

Σοκαριστική εικόνα σκελετωμένης αρκούδας

Η υγεία της αρκούδας είναι σίγουρα ανησυχητική. Είναι σκελετωμένη, σε κακή κατάσταση και σαφώς φαίνεται να ικετεύει για φαγητό.
«Είτε δεν ταΐζεται κατάλληλα, είτε η κατάσταση υγείας της χρήζει επείγουσας προσοχής».

Ο ζωολογικός κήπος απάντησε στις ανησυχίες με μια δήλωση: «Η διατροφή της αρκούδας είναι φυσιολογική. Δεν υπάρχει έλλειψη φαγητού».

Συνέχισε: «Η καφέ αρκούδα είναι μόλις ενός έτους και αναπτύσσεται αργά, δεν είναι ενήλικη αρκούδα που συσσωρεύει λίπος. Τα οστά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Η αρκούδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περίοδο που πέφτει η παχιά γούνα της».

«Το ζεστό καλοκαίρι, τα μαλλιά των αρκούδων πέφτουν, κάνοντας τα σώματά τους να φαίνονται πιο λεπτά». Ο ζωολογικός κήπος είπε επίσης ότι ένας κτηνίατρος ελέγχει τακτικά το ζώο.

Σοκ προκαλεί η σκελετωμένη αρκούδα σε ζωολογικό κήπο

Ο Jason Baker, Αντιπρόεδρος των Διεθνών Εκστρατειών, δήλωσε ότι ενώ οι άγριες αρκούδες περνούν το χρόνο τους εξερευνώντας ποικίλα εδάφη, ψάχνουν για τροφή και σκάβουν σε μαλακή γη, η αρκούδα στο πάρκο Xinxiang περιορίζεται σε δύσκαμπτες και άγονες περιοχές.

«Αν και δεν υπάρχουν κυρώσεις για την παραμέληση ή την κακομεταχείριση των ζώων σε ζωολογικούς κήπους στην Κίνα, τα βάσανα της αρκούδας δεν πρέπει να αγνοηθούν και ο ζωολογικός κήπος πρέπει να ακούσει τους νέους που ανησυχούν βαθύτατα για την υγεία και την ευημερία της αρκούδας, βελτιώνοντας αμέσως τις συνθήκες.

Οι ζωολογικοί κήποι δεν μπορούν να προσφέρουν τις ιδανικές περιβαλλοντικές, θρεπτικές, κλιματικές και κοινωνικές ανάγκες των ειδών που κρατούν αιχμάλωτα».

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share