Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Μωρό που όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία σοκολάτα έγινε το μικρότερο μωρό που κατάφερε ποτέ να επιβιώσει

Απίστευτο!

24 Φεβρουαρίου 2020 16:29
Μωρό που όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία σοκολάτα έγινε το μικρότερο μωρό που κατάφερε ποτέ να επιβιώσει
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένα από τα πιο μικρά μωρά του πλανήτη το οποίο επιβίωσε ποτέ γεννήθηκε με βάρος μόλις 400γρ. Η Manushi, που γεννήθηκε 12 εβδομάδες πρόωρα, είχε πόδια μικρότερα από τα νύχια του πατέρα της.

όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία σοκολάτα

Η νεαρή από το Rajasthan της Ινδίας θεωρείται ένα από τα πιο μικρά μωρά του κόσμου που επιβίωσαν ποτέ. Όταν γεννήθηκε δεν ανέπνεε και το δέρμα της ήταν πάρα πολύ λεπτό. Τα όργανά της δεν είχαν αναπτυχθεί σωστά και έμεινε για έξι μήνες στο νοσοκομείο. Δείτε σε αυτό το σημείο και την απίστευτη ιστορία με αυτό το μωρό!

Παρά το γεγονός πως είχε 0,5% πιθανότητες να τα καταφέρει χωρίς εγκεφαλικές βλάβες, οι γιατροί λένε πως φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά.

όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία σοκολάτα

Οι γονείς της, Seeta, 48, και Giriraj, 50, δήλωσαν: “Έχει παλέψει πάρα πολύ ενάντια στις πιθανότητες αλλά τα κατάφερε.”

Η Seeta είχε εξαιρετικά υψηλή πίεση στην εγκυμοσύνη της και ο υπέρηχος έδειξε μειωμένη ροή αίματος προς το έμβρυο. Έκανε αμέσως καισαρική στις 15 Ιουνίου, ενώ ήταν μόλις 28 εβδομάδων.

Ο Dr Janged δήλωσε: “Όταν γεννήθηκε το μωρό, δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και έπρεπε να την βάλουμε σε μηχανική υποστήριξη. Δεν μπορούσε ούτε να τραφεί και έπρεπε να της ξεκινήσουμε ειδική αγωγή με θρεπτικά συστατικά.”

όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μία σοκολάτα

Τις πρώτες μέρες ξεκίνησε να χάνει βάρος ωστόσο έπειτα από 7 εβδομάδες μπορούσε επιτέλους να ξεκινήσει να τρώει γάλα. Επιπλέον, της έκαναν και μεταγγίσεις

Ανατριχίλα: Πατέρας παρακολουθεί την νεογέννητη κόρη του από κάμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας! Αυτό που βλέπει τον αφήνει άναυδο!

Αυτός ο πατέρας παρακολουθεί την κόρη του από κάμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. αυτό που βλέπει τον αφήνει άναυδο!

Έχοντας ένα βρέφος σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών είναι αναμφίβολα ένα πολύ αγχωτική περίοδος για μια οικογένεια. Ενώ το ιατρικό προσωπικό φροντίζει το μωρό, η οικογένεια μπορεί μόνο να παραμείνει στην άκρη και να παρακολουθεί – και μερικές φορές, τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να είναι καν παρόντα. Ευτυχώς, κάποια νοσοκομεία κάνουν χρήση νέας τεχνολογίας που μειώνει το άγχος του αποχωρισμού.

Όταν γεννήθηκε τον προηγούμενο μήνα η κόρη του αξιωματούχου του αμερικανικού στρατού Σαμ Λαστ, ο πατέρας έλειπε σε στρατιωτική βάση. Η πρόωρη γέννα της κόρης του σήμαινε ότι έπρεπε να παραμείνει στην εντατική μονάδα νεογνών, αλλά ο Λαστ παρακολούθησε την κόρη του μέσω του συστήματος Angel Eye, ένα σύστημα παρακολούθησης με κάμερα που έχει εγκατασταθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κάνσας.

Το σύστημα μεταδίδει βίντεο σε πραγματικό χρόνο μέσω ασφαλούς σύνδεσης στο Internet, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι γονείς μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής. «Δίνει στις οικογένειες τη δυνατότητα να βλέπουν το μωρό τους ανά πάσα στιγμή και τους διαβεβαιώνει ότι είναι καλά,» δήλωσε η νοσοκόμα της εντατικής νεογνών Λόρι Χέι.

Το σύστημα Angel Eye αναπτύχθηκε πριν από δέκα χρόνια από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας για τις ιατρικές επιστήμες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς να καταγράψουν και να ανεβάσουν τις συνήθεις εξετάσεις των μωρών. Το σύστημα στο νοσοκομείο χρησιμοποιεί 21 κάμερες και αγοράστηκε με τη βοήθεια επιχορήγησης από την φιλανθρωπική οργάνωση Royals Charities.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι βλέπω την κόρη μου από 7.000 μίλια απόσταση στο Κουβέιτ. Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Μου αρέσει πολύ,» δηλώνει ο στρατιωτικός πατέρας του μωρού.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share