Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτική σας κάρτας...Θα πάθετε σοκ!

Και όμως υπάρχει λόγος!

19 Φεβρουαρίου 2020 16:32
Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτική σας κάρτας...Θα πάθετε σοκ!

Το ηλεκτρονικό χρήμα έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένο και το χρησιμοποιούμε περισσότερο πλέον. Είχατε σκεφτεί όμως τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς της πιστωτικής κάρτας;

Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων κάνουν καθημερινή χρήση τραπεζικών καρτών και δεν χρειάζεται καν να το σκεφτούν. Είναι εύκολο το να μεταφέρεις ένα κομμάτι πλαστικό με κάποιους αριθμούς χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς ένα πορτοφόλι με χαρτονομίσματα, αν και υπάρχουν κάποιες αγορές που δεν πρέπει να κάνετε με κάρτα, και μπορείτε να τις δείτε εδώ!

Οι τραπεζικές κάρτες δεν είναι κάτι καινούργιο, για παράδειγμα, όταν κάνουμε ηλεκτρονικά ψώνια, συχνά εισάγουμε τον αριθμό της κάρτας, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι η κάρτα μας είναι κρυπτογραφημένη. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές πληροφορίες για σας για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί αυτοί…

Δείτε την φωτογραφία :

Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτική σας κάρτας...Θα πάθετε σοκ!

Νέος τρόπος κλοπής στα ΑΤΜ! Δεν φαντάζεστε που μπορεί να έχουν κρύψει κάμερα!

Ένας νέος τρόπος για να αποσπούν τους αριθμούς pin χρεωστικών και πιστωτικών καρτών κατά την ανάληψη στα ΑΤΜ ανακαλύφθηκε και μάλιστα εμπεριέχει κρυφή κάμερα!

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε κάμερες πολύ μικρού μεγέθους που οι δράστες κατάφεραν ουσιαστικά να «ενσωματώσουν» σε ΑΤΜ του Λονδίνου και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξουν την προσοχή ενός ανυποψίαστου κατόχου κάρτας, εάν δεν είναι υποψιασμένος. Ακόμα ένα κόλπο είναι να έχουν στηθεί γύρω σας, δημιουργώντας αντιπερισπασμό, κάτι που μπορείτε να καταλάβετε. Ωστόσο αυτό το νέο κόλπο περνά σχεδόν απαρατήρητο!

Για την ακρίβεια το μόνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς είναι μια πολύ μικρή τρύπα, η οποία όμως δύσκολα θα κινούσε υποψίες.

Νέος τρόπος κλοπής στα ΑΤΜ! Δεν φαντάζεστε που μπορεί να έχουν κρύψει κάμερα!

Η κάμερα είναι συνήθως κρυμμένη σε ένα περίβλημα που τοποθετείτε πάνω από την εσοχή από όπου εξάγονται τα χαρτονομίσματα. Η δε γωνία, είναι ιδανική για να μπορεί να καταγράφει η κάμερα τους αριθμούς pin της κάρτας.

Η αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε μέχρι στιγμής τέσσερα ΑΤΜ στα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάμερες και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ενώ οι αρχές στεγάζονται στενά με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση ανάλογων τέτοιων περιστατικών.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share