Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Νέος τρόπος κλοπής στα ΑΤΜ! Δεν φαντάζεστε που μπορεί να έχουν κρύψει κάμερα!

Προσοχή!

18 Φεβρουαρίου 2020 17:33
Νέος τρόπος κλοπής στα ΑΤΜ! Δεν φαντάζεστε που μπορεί να έχουν κρύψει κάμερα!

Ένας νέος τρόπος για να αποσπούν τους αριθμούς pin χρεωστικών και πιστωτικών καρτών κατά την ανάληψη στα ΑΤΜ ανακαλύφθηκε και μάλιστα εμπεριέχει κρυφή κάμερα!

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε κάμερες πολύ μικρού μεγέθους που οι δράστες κατάφεραν ουσιαστικά να «ενσωματώσουν» σε ΑΤΜ του Λονδίνου και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξουν την προσοχή ενός ανυποψίαστου κατόχου κάρτας, εάν δεν είναι υποψιασμένος. Ακόμα ένα κόλπο είναι να έχουν στηθεί γύρω σας, δημιουργώντας αντιπερισπασμό, κάτι που μπορείτε να καταλάβετε. Ωστόσο αυτό το νέο κόλπο περνά σχεδόν απαρατήρητο!

Για την ακρίβεια το μόνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς είναι μια πολύ μικρή τρύπα, η οποία όμως δύσκολα θα κινούσε υποψίες.

Νέος τρόπος κλοπής στα ΑΤΜ! Δεν φαντάζεστε που μπορεί να έχουν κρύψει κάμερα!

Η κάμερα είναι συνήθως κρυμμένη σε ένα περίβλημα που τοποθετείτε πάνω από την εσοχή από όπου εξάγονται τα χαρτονομίσματα. Η δε γωνία, είναι ιδανική για να μπορεί να καταγράφει η κάμερα τους αριθμούς pin της κάρτας.

Η αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε μέχρι στιγμής τέσσερα ΑΤΜ στα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάμερες και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ενώ οι αρχές στεγάζονται στενά με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση ανάλογων τέτοιων περιστατικών.

Σηκώστε χρήματα από το ΑΤΜ και αφήστε την κάρτα σπίτι σας για ένα μήνα...Δεν θα πιστεύετε αυτό που θα συμβεί!

Ξοδεύετε πολλά χρήματα και χωρίς λόγο. Βάλτε φρένο στα έξοδα σας και απολαύστε τον χρόνο σας – δωρεάν με αυτό το κόλπο. Τρέξτε στο κοντινότερο ΑΤΜ και σηκώστε μερικά λεφτά, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Πως θα το πετύχετε αυτό; Πολύ απλά δοκιμάστε για έναν μήνα να μην κουβαλάτε καθόλου την κάρτα σας μαζί σας. Δώστε προσοχή ωστόσο γιατί μπορούν να σας κλέψουν στο ΑΤΜ με αυτό τον τρόπο πανεύκολα!

Πολλές φορές με την κάρτα δεν έχουμε αίσθηση των χρημάτων που ξοδεύουμε. Επιπλέον την χρησιμοποιούμε και σε περιπτώσεις που τα χρήματα στο πορτοφόλι μας δεν μας φτάνουν να αγοράσουμε κάτι που ίσως και να μην χρειαζόμασταν ή να αγοράζαμε την πιο φθηνη έκδοσή του.

ATM

Έτσι μέσα σε έναν μήνα θα καταφέρετε ώστε να μην ελέγχουν τα χρήματα την ζωή σας:

Δοκιμάστε το εξής: πάτε στο ATM και τραβήξτε μερικά χρήματα. Κρατήστε τα στο πορτοφόλι σας και αφήστε τις κάρτες στο σπίτι για έναν μήνα. Συγκρίνετε τα έξοδα αυτού του μήνα με του προηγούμενου. Θα πάθετε πλάκα από την διαφορά. Είναι τόσο απλό να χρησιμοποιούμε κάρτα, που το κάνουμε αυτόματα.

Πλέον με τις ανέπαφες συναλλαγές η διαδικασία είναι τόσο γρήγορη που δεν καταλαβαίνουμε ότι ξοδεύουμε χρήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εκπλήξεις στο τέλος του μήνα!

Και μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την κάρτα, τόσο πιο πολύ ωφελείτε την τράπεζα…

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share