Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έδωσαν σε αυτή την τίγρη να φάει ένα ποντίκι... Αυτό που ακολούθησε όμως δεν θα το πιστεύετε!

Μόλις είχε πεθάνει η σύντροφός του!

18 Φεβρουαρίου 2020 12:52
Έδωσαν σε αυτή την τίγρη να φάει ένα ποντίκι... Αυτό που ακολούθησε όμως δεν θα το πιστεύετε!

Έδωσαν σε αυτόν τον τίγρη να φάει ένα μικρό ποντίκι γιατί είχε κατάθλιψη, αλλά τελικά έγινε κάτι που δεν περίμενε κανείς. Η συνέχεια θα σας συγκινήσει...

Όλα ξεκίνησαν όταν η σύντροφος της ζωής του τίγρη, του Σάντοκαν, πέθανε. Από εκείνη τη μέρα, ο τίγρης μεταμορφώθηκε. Έγινε σκυθρωπός, αδιάφορος για τα πάντα και σταμάτησε να τρώει όπως παλιά.

Το ζευγάρι είχε περάσει 13 χρόνια μαζί και ο Σάντοκαν από την μέρα που έχασε την αγαπημένη του, απλά δεν μπορούσε να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς εκείνη.

Οι άνθρωποι που φρόντιζαν τον αρσενικό τίγρη, στον ζωολογικό κήπο της πόλης Γκαλάτι στην ανατολική Ρουμανία, όταν αντιλήφθηκαν την αλλαγή στη συμπεριφορά του, προσπάθησαν να του φτιάξουν με διάφορους τρόπους τη διάθεση. Στην αρχή του γνώρισαν την Σαμίρα, μια όμορφη θηλυκιά τίγρη. Δυστυχώς όμως, ο Σάντοκαν απλά την αγνόησε.

Μετά από πολλή σκέψη, οι φροντιστές του αποφάσισαν να βάλουν στο κλουβί του ένα μικρό σνακ για να τον ζωντανέψουν (κάτι σαν το παγωτό που τρώνε οι άνθρωποι μετά από έναν επώδυνο χωρισμό). Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνουν ένα άλλο ζώο σε τίγρη με σκοπό να το φάει αλλά τελικά γίνεται το ανάποδο, καθώς σε μια άλλη είχαν πετάξει μια κατσικά που τελικά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι!

Το σκεπτικό τους ήταν ότι ο Σάντοκαν μόλις τα αντιληφθεί, θα σηκωθεί επιτέλους από το σημείο που είναι συνεχώς ξαπλωμένος, θα κυνηγήσει τα ποντίκια και όταν τα πιάσει θα νιώσει καλύτερα ψυχολογικά.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει οι φροντιστές του Σάντοκαν. Ο τίγρης αντί να σηκωθεί και να κυνηγήσει τα ποντίκια, τα άφησε να παίζουν δίπλα του!

Λίγες μέρες μετά είχε γίνει πλέον σαφές στους φροντιστές του ότι ο Σάντοκαν ήθελε τα ποντίκια δίπλα του, να του κάνουν παρέα. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Είναι ασυνήθιστο για μια τίγρη να είναι τόσο ήπια και να μην βλέπει δυο μικρά ποντίκια ως εύκολο θήραμα. Ίσως όμως ο χαμός της αγαπημένης του να μαλάκωσε την καρδιά του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Σάντοκαν έχει γίνει πάλι όπως παλιά. Παίζει με τους καινούργιους του φίλους ενώ τρώει και πάλι τις ποσότητες φαγητού που έτρωγε πριν χάσει την αγαπημένη του!

Φρίκη: Χωρικοί ξεκοίλιασαν τίγρη υπό εξαφάνιση γιατί νόμιζαν ότι είχε υπερφυσικές ικανότητες!

Xωρικοί σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδονησίας σκότωσαν και ξεκοίλιασαν μια τίγρη της Σουμάτρας, που είναι είδος υπό εξαφάνιση και στην συνέχεια την κρέμασαν στην οροφή ενός κτιρίου.

Οι χωρικοί σε ένα χωριό στην βόρεια Σουμάτρα νόμιζαν ότι η τίγρης είχε υπερφυσικές ικανότητες και μια ομάδα ακολούθησε τα ίχνη της μέσα στην ζούγκλα, δεν είναι λίγες οι φορές δυστυχώς που βλέπουμε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τίγρης επιτέθηκε στους χωρικούς και εκείνοι αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα πλάνο για να την σκοτώσουν.

Παλούκωσαν την τίγρη με ένα δόρυ, της έβγαλαν τα σωθικά και μετά την κρέμασαν στην οροφή ενός κτιρίου για να την δουν όλοι.

Τον προηγούμενο μήνα η τίγρης είχε επιτεθεί σε μια ομάδα ανθρώπων που την ακολουθούσε και τραυμάτισε σοβαρά 2 από αυτούς.

Αργότερα, οι χωρικοί αποφάσισαν να εκδικηθούν την τίγρη και να την σκοτώσουν παρά τις προειδοποιήσεις από τις Αρχές να μην πειράξουν την τίγρη που είναι προστατευόμενο είδος υπό εξαφάνιση.

Ένας άντρας κρατάει την πατούσα της τίγρης, καθώς την ανεβάζουν πάνω στο ταβάνι.

«Δυστυχώς δεν μας άκουσαν. Αντίθετα, σκότωσαν την τίγρη και στην συνέχεια την κρέμασαν σε ένα ταβάνι για την δουν όλοι. Είναι πολύ λυπηρό», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών.

Οι τίγρεις της Σουμάτρας θεωρούνται εξαιρετικά απειλούμενο είδος και βρίσκονται υπό την προστασία της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στην άγρια φύση περίπου 400-500 τίγρεις.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share