Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επική απόδραση: Έφυγε από το παράθυρο αγκαλιά με...ένα καλοριφέρ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

16 Φεβρουαρίου 2020 16:22
Επική απόδραση: Έφυγε από το παράθυρο αγκαλιά με...ένα καλοριφέρ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτή σίγουρα είναι η πιο ξεκαρδιστική απόδραση όλων των εποχών καθώς ο κρατούμενος φαίνεται να το "σκάει" από το παράθυρο αγκαλιά με... ένα καλοριφέρ στο οποίο ήταν δεμένος με χειροπέδες! Μια εξίσου ξεκαρδιστική απόδραση ήταν αυτή όπου ο δραπέτης αφού κατάφερε να φύγει από τη χώρα έστελνε καρτ ποστάλ με χαιρετίσματα από την Ταϊλάνδη στις αρχές!

Όπως σημειώνει το RT, που δημοσιεύει την απόδραση, ο κρατούμενος πήδηξε από τον δεύτερο όροφο, προσγειώθηκε στην οροφή ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο κάτω από το παράθυρο και στη συνέχεια το έβαλε στα πόδια. Όλα αυτά ενώ κρατούσε σφιχτά το θερμαντικό σώμα.

Στα τελευταία πλάνα του βίντεο, αποτυπώνεται ένας δεύτερος άνδρας – πιθανότατα αστυνομικός του τμήματος – που ξεκινά να πηδήξει από το παράθυρο για να πιάσει τον δραπέτη.

Παρότι πολλοί θεωρούν πρόκειται για σκηνοθετημένο συμβάν, τα πλάνα έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο.

Στέλνει γράμμα στο FBI 50 χρόνια μετά την απόδραση του απο τις Φυλακές Αλκατράζ!

Το Alcatraz χτίστηκε ως φυλακή από την οποία «κανένας κρατούμενος δεν μπορούσε να ξεφύγει» και βρίσκεται σε ένα νησάκι στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, 1,25 μίλια από την ηπειρωτική χώρα, που περιβάλλεται από ισχυρά και απρόβλεπτα ρεύματα.

36 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν προσπαθήσει να αποδράσουν από το Alcatraz χωρίς επιτυχία. Με μια εξαίρεση...τους κρατούμενους Clarence Anglin μαζί με τον αδελφό του John και Frank Morris που είναι οι μοναδικοί που απέδρασαν από την διάσημη φυλακή το 1962. Μάλιστα το μυστήριο της απόδρασής τους δεν λύθηκε ποτέ με τις αρχές να πιστεύουν μέχρι και σήμερα ότι έχουν πνιγεί. Το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που έγινε και ταινία το 1979 με τίτλο Escape from Alcatraz.

Όμως μια επιστολή που στάλθηκε στο FBI αλλάζει τα δεδομένα. Και αυτό γιατί ο συντάκτης της υποστηρίζει ότι είναι ο John Anglin που απέδρασε και είναι εν ζωή. Η επιστολή χρονολογείται από το 2013 αλλά παρουσιάστηκε στο κοινό από το FBI φέτος.

Σύμφωνα με το σταθμό ειδήσεων KPIX, το γράμμα αναφέρει:

"Το όνομά μου είναι ο John Anglin. Απέδρασα από το Alcatraz τον Ιούνιο του 1962 με τον αδελφό μου Clarence και τον Frank Morris. Είμαι 83 ετών και σε κακή κατάσταση. Έχω καρκίνο. Ναι, όλοι το καταφέραμε εκείνο το βράδυ, αλλά ο Φρανκ πέθανε τον Οκτώβριο του 2005 και ο αδελφός μου πέθανε το 2011. Εάν ανακοινώσετε στην τηλεόραση ότι θα μου προσφέρετε ιατρική βοήθεια θα επιστρέψω στην φυλακή για ένα χρόνο και θα γράψω πίσω για να σας ενημερώσω ακριβώς πού είμαι. Αυτό δεν είναι αστείο είναι ή πραγματικότητα και η τίμια αλήθεια."

Το Alcatraz, ήταν αρχικά ένα στρατιωτικό φρούριο και φυλακή στη δεκαετία του 1850. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών το απέκτησε το 1933 και το άνοιξε ως σωφρονιστικό ίδρυμα το 1934. Έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο κακόφημους εγκληματίες στην αμερικανική ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του Al Capone και του μαφιόζου της Βοστώνης Whitey Bulger.

Ο γρίφος για τις στοές στις φυλακές Αλκατράζ λυθηκε!

Οι αρχαιολόγοι, όπως ανέφεραν, επιβεβαίωσαν την υποψία ότι υπάρχουν υπόγειες σήραγγες αλλά και κτίρια, κάτω από την επιφάνεια των φυλακών του Αλκατράζ, που «φιλοξένησαν» φιγούρες εγκληματιών, όπως ο Αλ Καπόνε και πολλούς ακόμη.

Οπως αποδεικνύεται, το Αλκατράζ χτίστηκε πάνω σε στρατιωτικό οχυρό του αμερικανικού ΕμφυλίουΠολέμου.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBC, η ομάδα των αρχαιολόγων χρησιμοποίησε ειδικά ραντάρ υπεδάφους, ανιχνευτές λέιζερ, ιστορικούς χάρτες και φωτογραφίες, και τελικά απέδειξε τη θεωρία των υπόγειων διαδρομών.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές εντόπισαν δωμάτια που περιέχουν πυρομαχικά, αλλά και σήραγγες που δείχνουν να χρονολογούνται στον 19ο αιώνα.

«Αυτό πραγματικά αλλάζει την εικόνα που είχαμε. Ηταν ακριβώς κάτω από τα πόδια μας» είπε ο Τίμοθι ντε Σμετ, ένας εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Οι αρχαιολόγοι πλέον σχεδιάζουν να «σκάψουν» ακόμη βαθύτερα στο Αλκατράζ, για να δουν τι άλλο μπορεί να κρύβεται στο υπέδαφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share