Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Το 95% των ανθρώπων δεν εντοπίζει την δεύτερη τίγρη στη φωτογραφία. Εσύ μπορείς;

Δεν θα το πιστεύετε!

29 Ιανουαρίου 2020 16:21
Το 95% των ανθρώπων δεν εντοπίζει την δεύτερη τίγρη στη φωτογραφία. Εσύ μπορείς;

Το 95% των αναθρώπων αδυνατεί να εντοπίσει την δεύτερη τίγρη στην φωτογραφία. Όταν κοιτάμε αυτόν τον πίνακα ζωγραφικής, δεν φανταζόμαστε ότι κάτι κρύβεται, και σίγουρα θα σπάσετε το κεφάλι σας για να το δείτε! Ένα κουίζ που θα σας κάψει...

Δεν είναι μαθηματικό κουίζ που λίγοι λύνουν, αλλά τεστ παρατηρητικότητας. Μπορείτε να εντοπίσετε τη κρυφή τίγρη στην εικόνα; Φυσικά υπάρχει μια τίγρης που μας κοιτάει στο κέντρο της ζωγραφιάς του Ντόναλντ Ράστ. Αλλά σας υποσχόμαστε ότι υπάρχει και κάτι άλλο κρυμμένο, που περιμένει υπομονετικά να το ανακαλύψετε…

Ο Ράστ είναι γνωστός για τις ψευδαισθήσεις του, αλλά επίσης ζωγραφίζει τοπία, τσίρκα και πορτραίτα. Του αρέσει να χρησιμοποιεί ελαιομπογιές, και στην ιστοσελίδα του γράφει, «ο ρεαλισμός είναι το στυλ του, αλλά θέλει να πάει τη φαντασία του θεατή ένα βήμα παραπέρα.»

Είστε έτοιμοι να βρείτε τη κρυμμένη τίγρη; Δείτε προσεκτικά τον πίνακα του ζωγράφου. Αν έχετε κολλήσει, περιηγηθείτε παρακάτω για να δείτε την απάντηση.

Καταφέρατε τη κρυμμένη τίγρη; Αν όχι, τότε πιθανόν δεν είστε ο μόνος. Αλλά μόλις το δείτε είναι δύσκολο να μη του δώσετε σημασία!

Η κρυμμένη τίγρης είναι ένα κρυφό μήνυμα γραμμένο στις λωρίδες της τίγρης (hidden tiger)!

Το 95% των ανθρώπων δεν εντοπίζει την δεύτερη τίγρη στη φωτογραφία. Εσύ μπορείς;

Κουίζ: Λίγοι άνθρωποι μπορούν να δουν τι κρύβεται πίσω από τον κόκκινο κύκλο!

Ένα κουίζ που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να λύσουν. Εστιάστε καλά και δείτε κάτι που πολλοί δεν μπορούν!

Πολλά κουίζ δεν μπορούν να λυθούν από όλους, όπως και αυτό της πλάγιας σκέψης. Αυτό είναι πιο απλό και δεν απαιτεί κάποια σκέψη. Χαλαρώστε. Ηρεμήστε το νου και κοιτάξτε προσεκτικά αυτόν τον κόκκινο κύκλο. Βλέπετε κάτι μέσα σε αυτόν; Κι όμως, υπάρχει μια κρυμμένη εικόνα.

Κουίζ: λίγοι άνθρωποι μπορούν να δουν τι κρύβεται πίσω από τον κόκκινο κύκλο!

Οι περισσότεροι, δε βλέπουν απολύτως τίποτα, πέρα από το απέραντο κόκκινο, αλλά υπάρχει κάποια κρυμμένη εικόνα. Άλλοι βέβαια μπορούν και διακρίνουν αυτό:

Κουίζ: λίγοι άνθρωποι μπορούν να δουν τι κρύβεται πίσω από τον κόκκινο κύκλο!

Αλλά, πόσοι μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες; Αν γυρίσετε την εικόνα ανάποδα, θα αποκαλυφθεί αυτό εδώ το σκίτσο: πρόκειται για ένα άλογο με σέλα.

Viral Κουίζ: Μπορείτε να δείτε τον σκύλο πίσω από τον άνδρα; Οι περισσότεροι απέτυχαν!

Ένα κουίζ που λίγοι μπορούν να λύσουν. Μπορείτε να δείτε τον σκύλο πίσω από το πρόσωπο αυτού του άνδρα;

Τα κουίζ μπορούν να σε τρελάνουν, και πολλά αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητάς σου. Σε αυτή την ασπρόμαυρη εικονογράφηση του Βαλεντίν Ντουμπίνιν, σκιτσογράφου από τη Ρωσία, κρύβεται κάτι παραπάνω από έναν άντρα με καπέλο.

Μπορέσετε να βρείτε τον σκύλο ή βλέπετε μόνο τον άντρα; Αυτές οι εικόνες έχουν διφορούμενο περιεχόμενο και αποτελούν είδος οπτικής ψευδαίσθησης. Τέτοιες εικόνες μας βοηθούν να καταλάβουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τον κόσμο μας οπτικά. Μπορούν να γίνουν αντιληπτές με πολλαπλούς τρόπους, με τον κάθε τρόπο να είναι σωστός.

Τέτοιες εικόνες όπως αυτή έχουν απασχολήσει ερευνητές διαφορετικών πεδίων για πολλά χρόνια. Επιστήμονες και ψυχολόγοι δεν έχουν ακόμα καταλήξει πως λειτουργούν, ούτε ποιο μέρος του εγκεφάλου τις επεξεργάζεται. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν καν και τις δύο εικόνες, που προσθέτει ακόμα περισσότερο μυστήριο στο ζήτημα.

Viral Κουίζ: Μπορείτε να δείτε τον σκύο πίσω από τον άνδρα; Οι περισσότεροι απέτυχαν!

Viral Κουίζ: Μπορείτε να δείτε τον σκύο πίσω από τον άνδρα; Οι περισσότεροι απέτυχαν!

Σίγουρα τώρα μπορείτε να τον δείτε και στην πρώτη!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share