Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Ετοιμοθάνατη χιμπατζίνα δέχεται επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο από αυτόν που την μεγάλωσε! Δεν ήταν αρκετό όμως και...

Δυστυχώς το κακό δεν άργησε να γίνει!

27 Ιανουαρίου 2020 12:10
Ετοιμοθάνατη χιμπατζίνα δέχεται επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο από αυτόν που την μεγάλωσε! Δεν ήταν αρκετό όμως και...

Αυτός ο θηλυκός χιμπατζής ήταν έτοιμος να πεθάνει και είχε παραιτηθεί από την μάχη με την ζωή. Τότε την επισκέφθηκε ο άνδρας που την μεγάλωσε στον ζωολογικό κήπο, αλλά το κακό δεν άργησε να συμβεί...

Η 59χρονη χιμπατζίνα Μάμα ήταν σοβαρά άρρωστη. Πάρα πολύ αδύναμη για να φάει ή να πιει, η Μάμα δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να μείνει μόνη της και να φύγει ειρηνικά. Η αντίδρασή της όταν συναντάει τον άνθρωπο που την μεγάλωσε είναι μοναδική, όπως και αυτή ενός άλλου χιμπατζή που η μητέρα του τον είχε εγκαταλείψει!

Γεννήθηκε στη φύση γύρω στο 1957 και μεταφέρθηκε στην Ολλανδία από τη Γερμανία το 1971. Ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Royal Burgers στο Arnhem της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με τους φροντιστές της είχε καθιερωθεί γρήγορα ως η κυρίαρχη Ματριάρχης στην αποικία των χιμπατζήδων και ήταν η πιο διάσημη χιμπατζής στον ζωολογικό κήπο.

Γνωρίζοντας ότι το τέλος πλησίαζε, ξάπλωσε σε μια άκρη απορρίπτοντας την τροφή και το νερό.

Αλλά υπήρχε ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της, ο καθηγητής Τζάν Βαν Χούφ, που ακόμα δεν του είχε πει αντίο. Την γνώρισε το 1972 και ήταν συνιδρυτής της αποικίας χιμπατζήδων στο ζωολογικό κήπο. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, ο Τζάν Βαν Χούφ επισκέφθηκε τον αγαπημένο του χιμπατζή. Αδύναμη και παραιτημένη, άργησε να συνειδητοποιήσει την παρουσία του αγαπημένου φίλου της.

Καθώς της μιλούσε με ήπια φωνή, η Μάμα άρχισε να τον παρατηρεί. «Μάμα ;» ψιθύρισε ο Τζάν Βαν Χούφ χαϊδεύοντας απαλά τον αδύναμο ώμο της και προσφέροντάς της κάτι για φαγητό. Υπήρχε κάτι οικείο στη μυρωδιά, τον ήχο της φωνής του και περιέργως, η Μάμα γύρισε το κεφάλι της. Οι αναμνήσεις άρχισαν να πλημμυρίζουν και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά της!

Ετοιμοθάνατη χιμπατζίνα δέχεται επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο από αυτόν που την μεγάλωσε! Δεν ήταν αρκετό όμως και...

Στο πρόσωπό της σχηματίστηκε ένα τεράστιο χαμόγελο και σηκώνοντας το χέρι χάιδεψε το κεφάλι του αγαπημένου της. Δέχτηκε το φαγητό και τον αγκάλιασε σαν έναν παλιό φίλο που συνάντησε ξανά μετά από χρόνια.

Το ξεχωριστό αυτό ζευγάρι αγκαλιάστηκε, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια όλων των παρευρισκόμενων

Η επίσκεψη του έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς η μαμά πέθανε από γηρατειά λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του 2016. Ο ζωολογικός κήπος θρήνησε την απώλεια του παλαιότερου σε αιχμαλωσία χιμπατζή της Ολλανδίας.

Μπήκαν στο ζωολογικό κήπο και είδαν αυτά τα λιονταράκια. Δυστυχώς όμως είχε γίνει το απίστευτο!

Σε έναν ζωολογικό κήπο της Σουηδίας, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να θανατώσουν τα λιονταράκια της φωτογραφίας. Όταν μάθετε τον λόγο θα εξοργιστείτε.

"Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία. Αν μεγάλωναν πολύ, θα έπρεπε να μετακινήσουμε τα άλλα ζώα που έχουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Μετά τον χαμό που έγινε σε ζωολογικό κήπο του Ιράκ, επικράτησε πανικός στη Σουηδία, από την απόφαση της διοίκησης ενός Ζωολογικού Κήπου να θανατώσει 9 υγιέστατα λιονταράκια.

ζωολογικός κήπος

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση, ακολούθησε τη συγκεκριμένη λογική από το 2012 έως και σήμερα, υποστηρίζοντας ότι αν τα λιονταράκια μεγάλωναν, το προσωπικό θα ήταν αδύνατο να τα μετακινήσει ή να πουληθούν.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η διοίκηση έδινε εντολή για τη θανάτωση των μεγάλων αιλουροειδών όταν εκείνα συμπλήρωναν το δεύτερο έτος της ζωής τους.

λιοντάρια

Ο εκπρόσωπος του Ζωολογικού Κήπου επιβεβαίωσε το θέμα και επέμεινε, λέγοντας πως "δεν έχουμε άλλον τρόπο να το διαχειριστούμε. Προσπαθήσαμε να τα πουλήσουμε ή να τα μεταφέρουμε σε άλλους ζωολογικούς κήπους, δίχως επιτυχία. Αν μεγάλωναν πολύ, θα έπρεπε να μετακινήσουμε τα άλλα ζώα που έχουμε".

Τα εννιά λιονταράκια είχαν και ονόματα. Πιο συγκεκριμένα τα αποκαλούσαν Potter, Weasley, Simba, Rafiki, Nala, Sarabi, Kiara, Kovu και Banzai.

Οι Simba, Rafiki, Nala και Sarabi θανατώθηκαν το 2013, μόλις έναν χρόνο μετά τη γέννησή τους. Οι Cubs Kiara, Banzai και Kovu θανατώθηκαν το 2015. Οι Potter και Weasley θανατώθηκαν το 2016.

ζωολογικός κήπος ζώα

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share