Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Αυτό το κραγιόν είναι ένα... φονικό όπλο!

Ευφυέστατο!

25 Ιανουαρίου 2020 13:59
Αυτό το κραγιόν είναι ένα... φονικό όπλο!

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες εφευρέσεις που μας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον, άλλες γιατί μας έκαναν να αναρωτηθούμε για το λόγο ύπαρξης τους και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ήταν από τις πιο άχρηστες εφευρέσεις κι άλλες γιατί πραγματικά ήταν ευφυέστατες.

Μια τέτοια είναι και αυτό το κραγιόν - φονικό όπλο.

Ο εφευρέτης αποφάσισε να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης με το απόλυτο gadget, ένα «όπλο κραγιόν». Όπως είπε, η συσκευή είναι επαναφορτιζόμενη και σε μέγεθος κανονικού κραγιόν ώστε να χωράει σε κάθε γυναικεία τσάντα.

Μάλιστα η εφεύρεση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κανονικά όπλα, αφού ακόμα και ο θόρυβος κατά τον πυροβολισμό είναι εκκωφαντικός.

Το «όπλο κραγιόν» όμως δεν έχει μόνο αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά κατά την χρήση του ειδοποιείται αυτόματα η αστυνομία, αφού μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε smartphone μέσω bluetooth, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατασκευαστή.

Όσο για την τιμή, είναι αρκετά οικονομικό αφού κοστίζει μόλις 9,90 ευρώ (8,40 λίρες).

Αυτή την εφεύρεση την χρησιμοποιούν χιλιάδες καθημερινά! Ο εφευρέτης την σκέφτηκε στο μπάνιο!

Είναι μια εφεύρεση που πλέον την χρησιμοποιούμε καθημερινά! Τα τελευταία χρόνια κιόλας ακόμα περισσότερο. Το φοβερό με αυτήν την εφεύρεση είναι ότι ο εμπνευστής την "σκέφτηκε" στο μπάνιο!

Ο Τζον Άντριαν Σέφερντ – Μπάρον γεννήθηκε το 1925 στην Ινδία, που τότε ακόμα ανήκε στην Βρετανική Αυτοκρατορία. Σπούδασε στην πατρίδα του την μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Εδιμβούργο και στο Κέιμπριτζ. Η ιστορία και τα οικονομικά ήταν τα αντικείμενα το σπουδών του, πριν υπηρετήσει στον στρατό ως αλεξιπτωτιστής.

Την δεκαετία του ’60, εργάστηκε σε μια τυπογραφική εταιρεία. Εκείνη την εποχή και ενώ βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού του, του ήρθε μια μεγαλοφυής ιδέα που έμελλε να φέρει επανάσταση. Σκέφτηκε λοιπόν να κατασκευάσει ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων. Την γνωστή σε όλους μας σήμερα Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή ή αλλιώς ATM.

εφευρέτης

Η αρχική του ιδέα ήταν ο αυτόματος πωλητής σοκολάτας, αλλά σκέφτηκε να αντικαταστήσει την σοκολάτα με μετρητά. Η πρώτη τράπεζα που πείστηκε για την εφεύρεσή του ήταν η Barclays. Ο Σέφερντ – Μπάρον ήπιε ένα ποτήρι τζιν με τον τότε διευθύνων σύμβουλο της τράπεζας και υπέγραψαν την συμφωνία.

Το πρώτο ΑΤΜ τοποθετήθηκε στο Βόρειο Λονδίνο, στο τοπικό υποκατάστημα της Barclays, το 1967. Φυσικά, αρχικά δεν χρησιμοποιούνταν κάρτες αλλά ειδικές επιταγές εμποτισμένες με άνθρακα 14. Το μηχάνημα ανίχνευε την συγκεκριμένη ουσία και την ταύτιζε με έναν αριθμό ασφαλείας.

Το μηχάνημα συνόδευε μια ακόμα «εφεύρεση» που σήμερα γνωρίζουμε όλοι. Κι αυτό ήταν ο κωδικός ασφαλείας, ή το PIN. O Σέφερντ – Μπάρον θέλησε να το κάνει εξαψήφιο. Όμως κατέληξε στα τέσσερα ψηφία. Πως; Η ιδέα προέκυψε από μια συζήτηση με την σύζυγό του σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Στην κουζίνα. Εκεί η γυναίκα του του είπε πως τα έξι είναι πολλά και πως θα πρέπει να είναι το πολύ τέσσερα για να μην τα ξεχνάει.

εφευρέτης 2

Η εφεύρεσή του έγινε καθημερινή για εκατομμύρια κόσμου. Και σιγά σιγά εξελίχθηκε. Ο Σέφερντ - Μπάρον έζησε για να δει μεγάλες αλλαγές της αρχικής του εφεύρεσης και πέθανε στα 85 του, στις 15 Μαΐου του 2010.

Πηγή: e-radio.gr

Η εφεύρεση του 1950, που έβγαλε εκατομμύρια!

Η εφεύρεση του 1950, που έβγαλε εκατομμύρια!

πάρχουν αρκετές εφευρέσεις που στην αρχή τους δεν προδίκαζαν την μεταγενέστερη επιτυχία τους. Είτε οπτικά, είτε για την χρησιμότητά τους. Μια από αυτές, βγήκε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το μυστικό της επιτυχίας της ήταν πως μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Αν και δεν προέβλεψε πόσα εκατομμύρια μπόρεσε να βγάλει μια τόσο απλή εφεύρεση.

Το 1944 o Albert Carter, εμπνεύστηκε από την πνευματίστρια μητέρα του μια συσκευή που μπορούσε να «διαβάσει» το μέλλον. Έκανε αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας και βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να μπορέσει να διοχετεύσει την κυλινδρική αυτή συσκευή στην αγορά. Μαζί με ακόμα δτο άνδρες, ίδρυσαν την εταιρία Alabe Crafts. Η Alabe κατάφερε να βγάλει στην αγορά την συσκευή, με το όνομα, «The Syco-Slate». Ωστόσο ο Carter πέθανε πριν κατοχυρωθεί η πατέντα του το 1948.

Υπάρχουν αρκετές εφευρέσεις που στην αρχή τους δεν προδίκαζαν την μεταγενέστερη επιτυχία τους. Είτε οπτικά, είτε για την χρησιμότητά τους. Μια από αυτές, βγήκε στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το μυστικό της επιτυχίας της ήταν πως μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Αν και δεν προέβλεψε πόσα εκατομμύρια μπόρεσε να βγάλει μια τόσο απλή εφεύρεση.

Το 1944 o Albert Carter, εμπνεύστηκε από την πνευματίστρια μητέρα του μια συσκευή που μπορούσε να «διαβάσει» το μέλλον. Έκανε αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας και βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να μπορέσει να διοχετεύσει την κυλινδρική αυτή συσκευή στην αγορά. Μαζί με ακόμα δτο άνδρες, ίδρυσαν την εταιρία Alabe Crafts. Η Alabe κατάφερε να βγάλει στην αγορά την συσκευή, με το όνομα, «The Syco-Slate». Ωστόσο ο Carter πέθανε πριν κατοχυρωθεί η πατέντα του το 1948.

O συνεργάτης του και μηχανικός Abe Bookman, έκανε μερικές αναπροσαρμογές, και το «The Syco-Slate» το 1948 κυκλοφόρησε ως μια ιριδίζουσα κρυστάλλινη σφάιρα. Το προϊόν δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Χρειαζόταν ια τελευταία πινελιά ώστε να γίνει ανάρπαστο. Όπως έγινε αργότερα.

Μια εταιρία από το Σικάγο, η Brunswick Billiards, εξέτασε προσεκτικά το προϊόν. Δεν πρέπει να χρειάστηκε και πολύ σκέψη. Προσέλαβε την Alabe Crafts, ώστε να φτιάξει μια νέα έκδοση του προϊόντος που θα είχε το σχήμα και το design της μαύρης μπάλας του μπιλιάρδου με το νούμερο «8». Αυτό ήταν. Έτσι γεννήθηκε η λεγόμενη «Magic 8-Ball», που έγινε σχεδόν αμέσως επιτυχία, με πολλούς να την έχουν ακόμα στο σπίτι τους, ως παιχνίδι περισσότερο και όχι ως μηχανή πρόβλεψης.

Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες και σειρές και αυτό βοήθησε στην εμπορική της επιτυχία. Είναι γεμάτη με σκούρο μπλε οινόπνευμα. Για να την χρησιμοποιήσεις, πρέπει να κάνει μια ερώτηση δυνατά, να την κουνήσεις και ύστερα να την γυρίσεις ανάποδα. Και αυτή θα σου απαντήσει.

Η απλή αυτή εφεύρεση κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους της, με μερικούς να πιστεύουν ακόμα και σήμερα πως δεν είναι παιχνίδι αλλά έχει «μαγικές» δυνάμεις. Αν και δεν ισχύει, το μυστήριο που περιβάλει την ίδια και της απαντήσεις της, είναι ακόμα και σήμερα αρκετά συναρπαστικό.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share