Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Το πιο περίεργο διαζύγιο όλων των εποχών:"Θέλω να μονομαχήσουμε με..."

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

24 Ιανουαρίου 2020 15:46
Το πιο περίεργο διαζύγιο όλων των εποχών:

Έχουμε ακούσει για διαφόρων ειδών διαζύγια όπως επίσης και για ευτράπελα σε αίθουσες δικαστηρίων με πιο συνηθισμένα τα υπέρογκα ποσά που ζητούν για διατροφή οι γυναίκες από τους συζύγους τους. Ένα περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα και μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν αυτό που αντί να βρεθεί το ζευγάρι στα δικαστήρια βρέθηκε η πεθερά και η νύφη.

Αυτή τη φορά όμως μιλάμε για κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο και εξωπραγματικό!

Ο 40χρονος Ντέιβιντ Όστρομ ζήτησε από δικαστή στην Αϊόβα να του επιτρέψει να μονομαχήσει με σπαθιά με την πρώην σύζυγό του και τον δικηγόρο της, προκειμένου να μπορέσει να «ξεριζώσει τις ψυχές από τα σώματά τους».

Στα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο στις 3 Ιανουαρίου, ο 40χρονος ανέφερε πως η πρώην σύζυγός του, η 38χρονη Μπρίτζιτ Όστρομ και ο δικηγόρος της, Μάθιου Χάντσον, τον έχουν «καταστρέψει νομικά». Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού για το διαζύγιο αφορά την κηδεμονία, το δικαίωμα επισκέψεων, αλλά και τη φορολογία.

σπαθί διαζύγιο

Ο δικαστής έχει την εξουσία να επιτρέψει στις δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους στο πεδίο της μάχης, νομικά, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Όστρομ, αναφέροντας ακόμη ότι η δίκη μέσω μονομαχίας «ποτέ δεν απαγορεύθηκε ρητά ή περιορίστηκε ως δικαίωμα στις ΗΠΑ». Επιπλέον, ζήτησε από τον δικαστή περιθώριο 12 εβδομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσει σπαθιά σαμουράι.

Γιατί το έκανε ο 40χρονος

«Νομίζω ότι απάντησα στον παραλογισμό του κ. Χάντσον με τον δικό μου παραλογισμό», δήλωσε ο Όστρομ εξηγώντας αυτή την κίνησή του, ενώ διευκρίνισε ότι η σύζυγος του θα μπορούσε να επιλέξει τον δικηγόρο της ως εκπρόσωπό της στη μονομαχία.

Στην απάντησή του, ο Χάντσον ανέφερε ότι με δεδομένο πως μια μονομαχία μπορεί να καταλήξει σε θάνατο «τέτοια επακόλουθα πιθανότατα υπερέχουν των ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία και την κηδεμονία», ενώ ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα.

σπαθί

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το αίτημα του 40χρονου, ο δικαστής Κρεγκ Ντρέισμερ δεν το απέρριψε απευθείας. Επικαλούμενος παρατυπίες στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές, τους διεμήνυσε ότι δεν θα βγάλει σύντομα απόφαση. «Μέχρι να ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες, αυτό το δικαστήριο δεν θα λάβει περαιτέρω δράση αναφορικά με το όποιο αίτημα ή ένσταση υποβάλει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές», ανέφερε ο δικαστής.

Τι κάνουμε τα στέφανα σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου;

Τα στέφανα θεωρούνται σύμβολα βασιλικά. Με το γάμο δημιουργείται ένα νέο βασίλειο. Το σπίτι και η οικογένεια των δύο νεόνυμφων. Τι κάνουμε, όμως, τα στέφανα σε περίπτωση θανάτου του ενός εκ των δύο συζύγων ή ακόμα και στην περίπτωση διαζυγίου;

H εκκλησία είχε κοινά τα στέφανα για όλο τον κόσμο. Εν συνεχεία το κάθε νέο ζευγάρι έφτιαχνε δικά του τα στέφανα. Μέχρι και σήμερα για τα εν Ελλάδι δεδομένα μας ισχύει αυτό το έθιμο.

Μετά το μυστήριο του γάμου, τα στέφανα από τους νεονύμφους διατηρούνται σε ειδική θήκη. Αυτή συνήθως, διατηρείται στην κρεβατοκάμαρα.

ι κάνουμε τα στέφανα σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου;

Στο ερώτημα «τί κάνουμε τα στέφανα σε περίπτωση διαζυγίου ή θανάτου» η απάντηση που συνήθως δίδει ο απλός λαός, είναι ότι κατά τον θάνατο ενός εκ των δύο η πρόληψη θέλει το ένα από τα δύο στέφανα να μπαίνει μαζί του στον τάφο, ενώ άλλη πρόληψη λέει ότι τα στέφανα παραμένουν μέσα στην κρεβατοκάμαρα μέχρι του θανάτου και του άλλου μέλους, οπότε τότε μπαίνουν και τα δύο στέφανα στον τάφο του δευτέρου, δηλώνοντας έτσι ότι ο θάνατος σταματάει το συγκεκριμένο ανδρόγυνο.

Αυτά, ωστόσο, εντάσσονται στη σφαίρα των προλήψεων και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ορθόδοξη ζωή.

Τα στέφανα, εφόσον επέρχεται θάνατος ή διαζύγιο, μπορούν οι άμεσοι συγγενείς να τα προσκομίζουν στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της Εκκλησίας, τα ίδια αυτά τα στέφανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλο γάμο ή να τοποθετούνται στο χωνευτήρι, αφού πρώτα καούν.

Άλλωστε για τον λόγο αυτό, σε παλαιότερες εποχές τα στέφανα ήταν λειτουργικά σκεύη του ναού. Γεγονός που συνεπάγονταν ότι τα στέφανα ήταν κοινά για όλους τούς πιστούς.

Απίστευτη ιστορία: Πεθερός παντρεύτηκε την νύφη του...

Απίστευτη ιστορία: Πεθερός παντρεύτηκε την νύφη του...

Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας ηλικιωμένος από την Αρκαδία. Ο συγκεκριμένος κύριος μη θέλοντας να αφήσει τα παιδιά του ξεκρέμαστα μετά τον θάνατο του είχε συμφωνήσει με την οικογένεια του πω όταν... επέλθει το μοιραίο να μην δηλωθεί στο ληξιαρχείο ώστε τα παιδιά του να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη του.

Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων όμως του είχε χάλασε τα σχέδια! Το μυαλό του όμως γέννησε άλλο σχέδιο ώστε να μείνει η σύνταξη στην οικογένεια

Απίστευτη ιστορία: Πεθερός παντρεύτηκε την νύφη του...

Ο πεθερός λοιπόν αποφάσισε πως το ιδανικότερο ήταν η νύφη του να χωρίσει τον γιο του και να παντρευτεί τον ίδιο. Προχωρημένη ιδέα για την μικρή κοινωνία του αρκαδικού χωριού όμως ήταν η μόνη λύση....

Ετσι λοιπόν, ο πεθερός παντρεύτηκε τη νύφη του και η σύνταξη έμεινε στην οικογένεια...

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share