Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βρήκε μία παγιδευμένη μέλισσα και την έσωσε! Μόλις δείτε τι έκανε για τον ευχαριστήσει, δεν θα το πιστεύετε!

Απίστευτο!

10 Ιανουαρίου 2020 18:12
Βρήκε μία παγιδευμένη μέλισσα και την έσωσε! Μόλις δείτε τι έκανε για τον ευχαριστήσει, δεν θα το πιστεύετε!

Σε βίντεο στο YouTube, ένας άντρας ανακαλύπτει μια μεγάλη μέλισσα. “Πιάστηκε, υποθέτω”, λέει. “Μάλλον έχει αφυδατωθεί. Είναι μεγάλη. Θα την πιάσω.”

Αρχικά βάζει λίγο μέλι στο χέρι του για να την δελεάσει. Μπορεί να μην φαίνεται και η καλύτερη κίνηση, αλλά ας δούμε πώς αντιδρά η μέλισσα.

Στην συνέχεια την ξεκολλάει από το ξύλο. Δεν φαίνεται να φοβάται. Σε περίπτωση πάντως που και εσείς θελήσετε να σώσετε κάποια στιγμή μια μέλισσα κι επειδή δεν είναι σίγουρο πως θα είναι φιλική μαζί σας καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει μια μέλισσα.

Ακουμπάει την μέλισσα στο χέρι του κι εκείνη φαίνεται να χαίρεται με το μέλι. “Εδώ, φίλη μου”, λέει ο άντρας. “Φαίνεται διψασμένη.”

Ήταν πολύ διψασμένη. “Το πίνει αμέσως”, λέει ο άντρας. Η μέλισσα φαίνεται να απολαμβάνει τα χάδια, λες και είναι κατοικίδιο.

“Είναι αρκετά ήρεμες, νομίζω”, λέει ο άντρας. “Ακόμα και όταν την πιάνω από τα φτερά. Δεν της άρεσε, αλλά δεν έβγαλε και το κεντρί της να με τσιμπήσει.”

Μετά από 9 λεπτά, η μέλισσα έφαγε το μέλι. Ήρθε η ώρα να πετάξει.

Ο άντρας βγάζει την μέλισσα έξω, αλλά πριν την αφήσει της λέει, “Κόλλα πέντε!” Κι όμως, η μέλισσα κολλάει! (Ή μπορεί και απλά να ήθελε να σπρώξει το χέρι του μακριά. Δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε σίγουρα.)

Τελικά, η μέλισσα φαίνεται ότι πέρασε αρκετό χρόνο με τους ανθρώπους και ήθελε να φύγει. Έτσι, ο άντρας την ακούμπησε σε ένα λουλούδι. Την επόμενη φορά που θα δείτε μέλισσα και θα φοβηθείτε, θυμηθείτε ότι θα μπορούσε να γίνει φίλη σας. (Μόνο αν έχετε μέλι εκεί κοντά.)

20.000 μέλισσες ακολουθούσαν ένα αυτοκίνητο επί δύο μέρες γιατί είχε εγκλωβιστεί η βασίλισσα τους!

Μια βασίλισσα μέλισσα παγιδεύτηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός τζιπ και οι πιστοί της ακόλουθοι δεν το άφησαν από τα μάτια τους!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι 20χρονης και τρέφονταν από τα δάκρυά της!

Ούτε μια ούτε δύο αλλά 20.000 μέλισσες σκέπασαν το αυτοκίνητο επί δύο μέρες! Μάλιστα, χρειάστηκαν να επέμβουν πέντε διαφορετικοί μελισσοκόμοι για να βοηθήσουν τον οδηγό να τις ξεφορτωθεί.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι περίπου 20.000 μέλισσες ακολουθούσαν το αυτοκίνητό του ενώ οδηγούσε μέσα στην πόλη, ο ιδιοκτήτης του τζιπ Tom Moses σταμάτησε αμέσως για να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με έναν από τους μελισσοκόμους που προσπάθησαν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη του 4Χ4, το λάθος που έκαναν είναι ότι δεν εντόπισαν έγκαιρα το σημείο που ήταν κρυμμένη η βασίλισσα στο πορτ-μπαγκάζ, με αποτέλεσμα οι μέλισσες να συνεχίσουν να ακολουθούν το αμάξι ακόμα και αφού τις είχαν απομακρύνει μία-μία

“Δεν έχω δει ποτέ τόσες πολλές μέλισσες συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Ήταν πολύ ασυνήθιστο και μόλις πήγα πιο κοντά και έριξα μια πιο προσεκτική ματιά, ήταν εντυπωσιακό”, είπε ο Ο 41χρονος οδηγός.

“Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω με τσίμπησαν 15 με 20 από αυτές”, είπε ένας εκ των μελισσοκόμων ο οποίος σημείωσε πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο στα 30 χρόνια που έχει μέλισσες. Υποθέτει πως κάτι γλυκό προσέλκυσε τη βασίλισσα στο πορτ-μπαγκάζ όπου εγκλωβίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στον κεντρικό δρόμο της πόλης Χέιβερφορντγουεστ στη Νότια Ουαλία.

Αυτό το φαστφουντάδικο είναι μόνο...για μέλισσες!

Μια μίνι εκδοχή του εμβληματικού ρεστοράν της αποκάλυψε η McDonald's, σε μια προσπάθεια να προσελκύει καθημερινά χιλιάδες «σημαντικούς επισκέπτες»: μέλισσες. Το πλήρες λειτουργικό ταχυφαγείο είναι, σύμφωνα με τη διεθνή αλυσίδα fast food, «το μικρότερο McDonald's στον κόσμο», αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πλήρως λειτουργική κυψέλη.

Το φραντσάιζ άνοιξε στη Σουηδία, και με το διάσημο λογότυπο στην οροφή είναι η επιτομή της νέας πρωτοβουλίας της φίρμας για την ευζωία και την προστασία των μελισσών. Των τόσο σημαντικών για την επικονίαση, τη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών.

Το McHive είναι πλήρες: αυλή, χώρος για να κάθεσαι έξω, δύο drive-thru παράθυρα, όλες οι διαφημιστικές πινακίδες της McDonald's. Στο εσωτερικό όμως, δεν βρίσκει κανείς μια μηχανή McFlurry για το τηγάνισμα, αλλά μια αποικία μελισσών σε πολλά «τελάρα».

Το «μικρότερο McDonald's στον κόσμο» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σκανδιναβικό στούντιο NORD DDB για να αποτίσει φόρο τιμής αλλά και να τραβήξει την προσοχή στα πολλά McDonald's στη Σουηδία τα οποία, στις στέγες τους, έχουν τοποθετήσει κυψέλες, αγριολούλουδα και επιφάνειες με γρασίδι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις μέλισσες.

«Η πρωτοβουλία άρχισε σε τοπικό επίπεδο, αλλά τώρα επεκτείνεται» λένε από το NORD DDB, που είχε την επίβλεψη του πρότζεκτ. «Περισσότερα φραντσάιζ σε όλη τη Σουηδία συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την προσπάθεια, και έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν το γρασίδι γύρω από τα ρεστοράν τους με λουλούδια και φυτά που είναι σημαντικά για την ευζωία των μελισσών».

Αδιανότητο: Tέσσερις μέλισσες ζούσαν μέσα στο μάτι της! (Βίντεο)

Μια νεαρή γυναίκα από την Ταϊβάν πήγε στο νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας για να παραπονεθεί για τα πρησμένα της μάτια, η διάγνωση που περίμενε να ακούσει από τους γιατρούς ήταν εκείνη της απλής μόλυνσης.

Αντί γι' αυτό όμως, η 29χρονη άκουσε κάτι από τους οφθαλμίατρους που την άφησε με ανοιχτό το στόμα.

Κάτω από τα βλέφαρά της ζούσαν τέσσερις μικροσκοπικές μέλισσες, που... τρέφονταν με τα δάκρυά της.

Η ιατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φουγίν που εξέτασε την γυναίκα χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοφανές».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την επέμβαση, ο Δρ. Χουνγκ Τσι-τινγκ, επικεφαλής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, περιέγραψε πώς αφαίρεσε ένα-ένα τα σώματα των εντόμων, τραβώντας προσεκτικά τα πόδια τους κάτω από ένα μικροσκόπιο.

Όσο για το πώς βρέθηκαν τα έντομα μέσα στα μάτια της γυναίκας, η εξήγηση είναι απλή: Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στο νεκροταφείο για να φροντίσει το μνήμα ενός συγγενή.

Να σας θυμίσουμε την πραγματικότητα που τα ανατρέπει όλα! - 5 μύθοι για την υγεία των ματιών!

Ενώ ξεχορτάριαζε τον τάφο, τα έντομα χώθηκαν κάτω από τα βλέφαρά της και εκείνη απέδωσε το τσούξιμο που αισθάνθηκε στο χώμα που μετέφερε πάνω της ο αέρας.

Επιστρέφοντας σπίτι της, η κοπέλα ξέπλυνε με νερό τα μάτια της. Μέσα όμως σε λίγες ώρες η ενόχληση έγινε έντονος πόνος και η περιοχή πρήστηκε αισθητά.

Τότε η νεαρή αποφάσισε να πάει στον γιατρό, που αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για μόλυνση, προτού εντοπίσει τα μικροσκοπικά πλασματάκια, ακόμα ζωντανά, να κινούνται στα μάτια της ασθενούς του.

Το συγκεκριμένο είδος μέλισσας είναι μικρό σε διαστάσεις και προσελκύεται από τον ανθρώπινο ιδρώτα και τα δάκρυα.

Οι «sweat bees» (όπως είναι το παρατσούκλι τους) δεν είναι επιθετικές και τσιμπούν μόνο εάν προκληθούν. Το ευτύχημα ήταν ότι η νεαρή ήταν αρκετά προνοητική ώστε να μην τρίψει τα μάτια της, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share