Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το ζώο που φοβούνται μέχρι και οι λευκοί καρχαρίες!

Εσύ το ήξερες;

7 Ιανουαρίου 2020 13:51
Αυτό είναι το ζώο που φοβούνται μέχρι και οι λευκοί καρχαρίες!

Μπορεί ο μεγάλος λευκός καρχαρίας να θεωρείται ο «βασιλιάς των θαλασσών»,σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα οι λευκοί καρχαρίες τρέμουν τόσο πολύ τις φάλαινες, που κάνουν έως και ένα χρόνο να επιστρέψουν στα λημέρια τους αν εμφανιστούν εκεί οι φάλαινες-δολοφόνοι. Ωστόσο, σοκ προκάλεσε η είδηση πως ένας καρχαρίας κατασπάραξε άνθρωπο.

Οι ερευνητές επικέντρωσαν την έρευνά τους κυρίως στη θαλάσσια περιοχή των νήσων Farallon ανοικτά της Καλιφόρνια και διαπίστωσαν ότι όποτε εμφανίζονταν φάλαινες δολοφόνοι στα λημέρια των λευκών καρχαριών, οι τελευταίοι τα εγκατέλειπαν μέσα σε λίγα λεπτά και εξαφανίζονταν στον ωκεανό, αναζητώντας άλλες αποικίες θαλάσσιων ελεφάντων.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι όρκες παρέμεναν συνήθως περί τη μία ώρα στην περιοχή, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν μόνον μία επίθεσή τους σε λευκό καρχαρία, όταν καταβρόχθισαν μόνον το συκώτι του, όπου αποθηκεύεται λίπος και ιχθυέλαιο και αποτελεί βασική διατροφική πηγή.

Οι ερευνητές δεν κατάφεραν, πάντως, να εξακριβώσουν αν οι φάλαινες δολοφόνοι αντιμετωπίζουν τους λευκούς καρχαρίες ως λεία ή ως ανταγωνιστή στο κυνήγι.

Σοκαριστικό: Δείτε πώς είναι να βρίσκεται κανείς στα σαγόνια ενός καρχαρία! (Video)

Αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο στην θάλασσα και όλα τα πλάσματα τρέμουν τα σαγόνια του..Όλα τα σαρώνει στο πέρασμα του και όλα τα ψάρια τρέχουν για να γλιτώσουν από αυτόν! Ο λόγος βέβαια για τον καρχαρία.. Δείτε στο βίντεο πώς είναι να βρίσκεσαι στα σαγόνια του!

Δείτε επίσης: Πίτμπουλ ορμάει σε γιαγιά ενώ έπαιζε στην αυλή με τα εγγόνια της! (Video)

Την στιγμή που ψάχνει το θήραμα του, και λίγο πριν το κατασπαράξει, έχει καταγράψει το παρακάτω βίντεο, που σοκάρει! Κάνει κυριολεκτικά επίδειξη της δύναμης του και σπέρνει τον πανικό σε ότι περνάει τριγύρω του. Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται μέσα στα μυτερά του δόντια!

Το βίντεο πραγματικά σοκάρει..πάρτε μια γεύση από το πως είναι τα σαγόνια του καρχαρία!

Σοκαριστικό: Καρχαρίας κατασπάραξε κολυμβητές! (Photos+ Video)

Βαριά τραυματισμένοι νοσηλεύονται δύο άνδρες ηλικίας 28 και 22 ετών αντίστοιχα έπειτα από επίθεση που δέχτηκαν από καρχαρία ενώ κολυμπούσαν κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία!

Δείτε καρχαρία να επιτίθεται σε δύο βάρκες με ψαράδες! (Βίντεο)

O 28χρονος έχασε μέρος του δεξιού του ποδιού και ο 22χρονος φέρει τραύματα επίσης στο δεξί του πόδι.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί την ώρα που οι δύο άνδρες κολυμπούσαν κοντά στο νησί Hook. Τα θύματα της επίθεσης είχαν πάει εκεί για εκδρομή με τουριστικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 20 άτομα.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο καρχαρίας αρχικά επιτέθηκε στον έναν άνδρα και στην συνέχεια στον άλλον. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος βρισκόντουσαν στη θάλασσα την ώρα της επίθεσης. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με το σκάφος στην ακτή και στη συνέχεια με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο από τους εκδρομείς μας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης καρχαρία. Η σκέψη μας είναι μαζί τους, με τις οικογένειες τους καθώς σε όλους εκείνους που επέβαιναν στο σκάφος. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις Αρχές για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που είχε διοργανώσει την εκδρομή.

Καρχαρίας κατασπάραξε μια μητέρα μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου της!

Μία Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τα χέρια και το στήθος της όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσε στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας. Η 35χρονη απέμεινε σοβαρά τραυματισμένη. Το περιστατικό του ακρωτηριασμού φέρεται να συνέβη μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου της στη Γαλλία!

Δείτε επίσης: Φρικιαστικό ατύχημα στη Νάξο: Ακρωτηριάστηκε 51χρονος άνδρας!

Κολυμπούσε στα νερά του νησιού Μοορέα στον Ειρηνικό όταν ο καρχαρίας της επιτέθηκε. Έχασε και τα δύο της χέρια όπως και ένα από τα στήθη της, σύμφωνα με τοπικά Μέσα. Η γυναίκα διασώθηκε από άλλους λουόμενους και αμέσως έσπευσαν στο πλευρό της νοσηλευτές. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό "είδα τη γυναίκα χωρίς χέρια, το μπράτσο στην αριστερή πλευρά κρεμόταν όπως και η παλάμη.

Το ίδιο και στο δεξί χέρι. Πανικοβληθήκαμε όλοι". Σύμφωνα με τον αυτόπτη, η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της όταν μεταφέρθηκε στην ξηρά και αναρωτιόταν "γιατί με φέρατε εδώ αφού δεν ήταν ασφαλές;". Η γυναίκα έχασε πολύ αίμα και έγινε αεροδιακομιδή της σε κοντινό νοσοκομείο στην Αϊτή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Οι επιθέσεις από καρχαρίες στη Γαλλική Πολυνησία είναι σπάνιες, καθώς έχουν καταγραφεί μόνο 6 απρόκλητες επιθέσεις από το 1580 σύμφωνα με τα διεθνή αρχεία για τις επιθέσεις καρχαριών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share