Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βάζει αλάτι στον καφέ! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Απίστευτο!

31 Δεκεμβρίου 2019 20:12
Βάζει αλάτι στον καφέ! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Το να προσθέσουμε ζάχαρη στο καφέ είναι κάτι σύνηθες. Πόσοι όμως από εσάς προσθέτετε αλάτι; Βάλτε και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας έχει δείξει και άλλα μέρη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι όπως το πλυντήριο των ρούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνητές απέδειξαν πως μια πρέζα αλάτι στον καφέ βελτιώνει την γεύση του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, το αλάτι καταστέλλει την πίκρα που βγάζει ο καφές και ενισχύει την γεύση του.

Ρίχνει αλάτι στον καφέ: Το αποτέλεσμα δεν το χωράει το μυαλό σας!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε καφέ και αυτός θα σας φανεί πικρός, θυμηθείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι αντί για ζάχαρη.

Απίστευτο: Για αυτόν τον λόγο πρέπει να βάζετε λίγο καφέ στις γλάστρες!

Η ποικιλία γεύσεων για εμάς τους ανθρώπους μπορεί να είναι πραγματικά αναζωογονητική και όπως αποδεικνύεται, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τα φυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίχνετε στο χώμα τους οποιαδήποτε τροφή. Υπάρχουν όμως αποδεδειγμένα οφέλη στη χρήση καφέ για την ενυδάτωσή τους!

Δείτε επίσης: 4+1 φυτά που θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου!

Ο αραιωμένος καφές θεωρείται σπουδαίο λίπασμα για ορισμένα φυτά. Οι κόκκοι του καφέ παρέχουν στα φυτά το άζωτο που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους και την ενδυνάμωση του μίσχου τους. Μπορούν επίσης να αποκρούσουν τα παράσιτα όπως οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια και να προσελκύσουν γαιοσκώληκες, οι οποίοι βοηθούν μεταξύ άλλων το νερό να διεισδύσει βαθύτερα στο έδαφος.

Απίστευτο: Για αυτόν τον λόγο πρέπει να βάζετα λίγο καφέ στις γλάστρες!

Θυμηθείτε όμως ότι ο καφές κάνει μόνο σε ορισμένα φυτά καλό! Μερικά από αυτά είναι οι αζαλέες, οι βατομουριές, οι ορτανσίες και τα κρίνα. Το άζωτο μαζί με το μαγνήσιο και το κάλιο στον καφέ συμβάλλει επίσης στην εξόντωση των ενοχλητικών ζιζανίων και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των φυτών.

Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας κανέλα στην ρίζα των φυτών σας και δείτε τι συμβαίνει!

Η κηπουρική είναι ένα από τα πιο ωραία χόμπι που μπορείτε να έχετε. Τα φυτά μπορεί να επηρεαστούν από πολλές μεταβλητές που να τους αναγκάζουν να πεθάνουν με μικρή ευκαιρία για να σωθούν. Αυτό είναι το ιδανικό φυτό για το υπνοδωμάτιο σου!

Γι ‘αυτό και οι κηπουροί συχνά βασίζονται σε τοξικά φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα και αντιμυκητιακές θεραπείες για να βεβαιωθούν ότι όλη τη σκληρή δουλειά τους δεν πήγε χαμένη.

Λοιπόν, η μητέρα φύση έχει ακόμη καλύτερες λύσεις. Εδώ είναι 5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στον κήπο σας.
1. Προστατεύει το δενδρύλλιο

Χρειάζεται πολλή αφοσίωση και φροντίδα για να βλαστήσουν οι σπόροι που φυτεύετε. Όχι μόνο τα μικρά ζώα, αλλά και οι μύκητες και τα βακτήρια μπορούν τα να μασήσουν καθώς μεγαλώνουν.

Ευτυχώς, η κανέλα έχει αντι-βακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που προστατεύουν τα φυτά σας καθώς μεγαλώνουν. Επίσης απομακρύνονται οι κοινοί εχθροί που αγαπούν να ροκανίζουν τα φυτά σας. Απλά ρίξτε λίγη σκόνη κανέλα πάνω από τους πρόσφατα φυτεμένους σπόρους σας.

2. Καταπολεμά τα Άγρια Μανιτάρια

Τα άγρια μανιτάρια δεν είναι μόνο ενοχλητικό, μπορούν επίσης να επιφέρουν προβλήματα στα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας. Πολλά μανιτάρια που αναπτύσσονται ελεύθερα στην αυλή σας είναι στην πραγματικότητα δηλητηριώδες σε περίπτωση κατάποσης. Άλλα μπορεί να προκαλέσουν στις ρίζες ή στα φύλλα των φυτών σας να σαπίσουν και να πεθάνουν.

3. Ορμόνη για την ρίζα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας αναπτύσσονται είναι φροντίζοντας να δημιουργούν ισχυρές ρίζες. Μερικοί άνθρωποι βασίζονται σε ορμόνες για να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Αντί όμως να αγοράσετε χημικές, χρησιμοποιήστε κανέλα στη ρίζα.

Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας κανέλα στην ρίζα των φυτών σας και δείτε τι συμβαίνει!

4. Αποτρέπει τα μυργήγκια

Τα μυρμήγκια μπορούν να σπέρνουν τον όλεθρο στο κήπο σας αφού τρέφονται από τα φυτά σας. Για να διατηρήσετε τα μυρμήγκια μακριά, πασπαλίζουμε κανέλα για το έδαφος και γύρω από το φυτό.

5. Θεραπεύει τις πληγές του φυτού

Το τακτικό κλάδεμα και η συντήρηση της αυλής μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε λάθος κοπή των μίσχων και των φύλλων από τα αγαπημένα σας φυτά.

Αντί να αισθάνονται ένοχοι, απλά πασπαλίστε με λίγο κανέλα στις πληγές για να προωθήσετε τη θεραπεία και την πρόληψη για περαιτέρω ζημία.

Αφού φροντίσετε τον κήπο σας, μην ξεχάσετε να φροντίσετε και τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους σας! Ψεκάστε λίγο νερό με κανέλα στην κορυφή και στο εδάφους του φυτού για να απομακρύνετε τη μούχλα και τις σκνίπες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share