Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Έκανε τον μάγκα στην αρκούδα. Όμως στη συνέχεια...

Μείναμε άναυδοι!

24 Δεκεμβρίου 2019 10:30
Έκανε τον μάγκα στην αρκούδα. Όμως στη συνέχεια...
Follow us on Google News

Ο άνδρας της φωτογραφίας, το έπαιζε μάγκας σε μια αρκούδα. Όμως λίγο έλειψε να γίνει το φαγητό του.

Μία... χαζή ιδέα είχε ένας άνδρας, ο οποίος σε βόλτα είδε μία καφέ αρκούδα στην άκρη του δρόμου και θέλησε να... παίξει. Όμως δεν τα είχε υπολογίσει όλα.

Η αρκούδα είχε μείνει ακίνητη και ο νεαρός θεώρησε πως την είχε φοβίσει, της γύρισε την πλάτη. Ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα, αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή, μια και το άγριο ζώο τον είχε πάρει στο κυνήγι. Το ευχάριστο για τον άνδρα ήταν πως το αυτοκίνητο ήταν σε κοντινή απόσταση και σώθηκε.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αρκούδες άγριες. Έχουμε μάθει και για ένα θέμα, όπου μια πολική αρκούδα προσέχει ένα σκύλο.

Βρήκαν αυτή την αρκούδα άρρωστη και πεταμένη σε κάδο χωρίς γούνα! Σήμερα όμως...

Ο δρόμος για την αρκούδα, την Ίβ, ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά τα κατάφερε. Το αρκουδάκι που το 2017 είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση, άρρωστο και χωρίς τρίχωμα, να ψάχνει τροφή σε κάδο απορριμμάτων, σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τότε.

Οι αρκούδες είναι αξιολάτρευρα ζώα, αν και αποτελούν τον τρόμο και τον φόβο πολλών. Ακόμα τις εκμεταλλεύονται φρικτά στα τσίρκο, αλλά μια επαναστάτησε και επιτέθηκε στον θηριοδαμστή!

Τα Χριστούγεννα του 2017 η Ίβ είχε βρεθεί σε έναν σκουπιδοτενεκέ στη βόρεια Καλιφόρνια- ζύγιζε μόλις 13 κιλά, ήταν άρρωστη και εντελώς φαλακρή. Ειδικοί που την εξέτασαν είπαν πως είχε την χειρότερη μορφή ψώρας που είχαν δει ποτέ. Για να την βοηθήσουν, αποφάσισαν να την μετακομίσουν σε ένα καταφύγιο ζώων όπου για δυο χρόνια υποβλήθηκε σε εντατικές θεραπείες ίασης και αποκατάστασης.

Ωστόσο όσο ανάρρωνε, γινόταν σαφές πως δεν θα ήταν ποτέ έτοιμη να αφεθεί ελεύθερη στη φύση. Παρόλο που πήρε βάρος, σχεδόν 60 κιλά και η γούνα της άρχισε να επιστρέφει, ακόμη δεν είχε ούτε αρκετό τρίχωμα ούτε τις ικανότητες να επιζήσει στην άγρια φύση ή να έρθει σε επαφή με άλλες αρκούδες.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε νέο καταφύγιο, όπου έχει πλέον έναν δικό της χώρο και μια τεράστια έκταση να τρέχει, μαζί με κόσμο να την φροντίζει καθημερινά.

«Αυτή η απίστευτα δυνατή και ανθεκτική αρκούδα θα χρειαστεί φροντίδα εφ’ όρου ζωής και ειδικό περιβάλλον για να προστατεύεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως χωρίς την παρέμβαση του καταφυγίου, η Ίβ δεν θα είχε επιβιώσει», σχολίασε η Κίτι Μπλοκ, πρόεδρος της αμερικανικής Humane Society.

Βρήκαν αυτή την αρκούδα άρρωστη και πεταμένη σε κάδο χωρίς γούνα! Σήμερα όμως...

Ο διευθυντής του νέου καταφυγίου χαρακτήρισε την Ίβ «μια μοναδική αρκούδα», προσθέτοντας πως ήδη εξερευνά το νέο της σπίτι. «Παρόλο που η γούνα της δεν έχει φυτρώσει εντελώς, κατά τα άλλα είναι απολύτως υγιής, γεμάτη ενέργεια και με την κλασική συμπεριφορά μιας αρκούδας», είπε ο Νοέλ Άλμρουντ.

Στο συγκεκριμένο καταφύγιο ζουν περισσότερα από 800 ζώα, ανάμεσά τους και δυο ακόμη αρκούδες, οι Τιμπόρ και Σάμι που κάποτε δούλευαν σε τσίρκο.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share