Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Έθαψε μια μπανάνα μαζί με ένα αυγό! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

Απίστευτο!

19 Δεκεμβρίου 2019 22:35
Έθαψε μια μπανάνα μαζί με ένα αυγό! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

Όταν αγαπάς τα φυτά πρέπει και να τα προσέχεις και να τα φροντίζεις και τις περισσότερες φορές δεν αρκεί απλά το πότισμα. Τα φυτά κατά καιρούς χρειάζονται και λίπασμα και τι καλύτερο και οικονομικότερο από μια φυσική λύση.

Και δεν αναφερόμαστε απλά στα φυσικά προϊόντα αλλά σε ένα λίπασμα που θα φτιάξετε μόνοι σας και το Athensmagazine.gr θα σας δείξει πόσο απλό είναι! Ωστόσο, να σας θυμίσουμε πως υπάρχει ένα ακόμη μυστικό για τις ντοματίες σας, για να αυξήσουν και το ύψος αλλά και την παραγωγικότητά τους.

Θα χρειάστείτε μόνο ένα αυγό και μια μπανάνα. Αφού σκάψετε μια τρύπα, βάλτε μια μη αποφλοιωμένη μπανάνα και ένα αυγό στο κάτω μέρος, γεμίστε την τρύπα με χώμα μέχρι τη μέση και στη συνέχεια τοποθετήστε τους σπόρους ή το φυτό στην κορυφή.

Και τώρα, περιμένετε! Καθώς το αυγό και η μπανάνα αποσυντίθενται, θα απελευθερώσουν τις θρεπτικές τους ουσίες στο έδαφος, οι οποίες θα απορροφηθούν από το φυτό!

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί!

Βάζει ένα σπίρτο σε μια γλάστρα με λουλούδια..ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Τo φυτό σας μαραίνεται και πεθαίνει; Αυτό μπορεί να οφείλεται στην εμφάνιση εντόμων, ψειρών ή κουνουπιών στη γλάστρα. Είναι αδύνατο να βλέπετε αυτά τα επιβλαβή έντομα στη γλάστρα με γυμνό μάτι, μπορείτε ακόμα να τα καταπολεμήσετε με ένα απλό τέχνασμα με σπίρτα!

Βάλτε λίγο καφέ στις γλάστρες!

Αλλά γιατί αυτά τα έντομα καταλήγουν στην γλάστρα; Αυτό μπορεί να έχει τις ακόλουθες αιτίες:

– Υπερβολικό νερό
– Κακή ποιότητα χώματος
– Χρήση λιπάσματος με ακατάλληλες ουσίες

Η λύση; Ένα σπίρτο!

Βάζει ένα σπίρτο σε μια γλάστρα με λουλούδια..ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Πάρτε ένα κουτί με σπίρτα. Τοποθετήστε 2 έως 4 σπίρτα με τα κεφάλια κάτω στο χώμα, ελαφρώς μακριά από την άκρη της γλάστρας. Συνεχίστε να ποτίζετε και να φροντίζετε το φυτό με τον συνήθη τρόπο.

Βάζει ένα σπίρτο σε μια γλάστρα με λουλούδια..ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Αφήστε τα σπίρτα στο χώμα για μια εβδομάδα και ελέγξτε αν το θείο έχει διαλυθεί. Σε αυτή την περίπτωση, αφαιρέστε τα σπίρτα και αντικαταστήστε τα με καινούργια. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές για να απαλλαγείτε εντελώς από τα έντομα. Ο φωσφόρος και το θείο συμβάλλουν στη διατήρηση της υγιεινής του φυτού και θρέφουν το χώμα.

Η έξυπνη γλάστρα! Ένα φοβερό γκάτζετ για να ξέρεις πως νιώθει το φυτό σου!

Αγοράζεις ένα νέο φυτό και το τοποθετείς σε μια γωνιά του σπιτιού σου. Αργότερα, όμως, σε πιάνουν κάποιες μικρές ανασφάλειες και σε κατακλύζουν ερωτήματα του τύπου «Μήπως του έβαλα λιγότερο νερό από όσο χρειαζόταν;»,«μήπως το χτυπάει πολύ ο ήλιος;».

Δείτε επίσης: Κινέζικο φυτό θεραπεύει τον καρκίνο σε 40 μέρες!

Επειδή για τα περισσότερα προβλήματα υπάρχει και μια λύση, έτσι συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση. Μάλιστα, η λύση αυτή είναι κομψή, χαριτωμένη και αρκετά αποτελεσματική. Πρόκειται για τις «έξυπνες γλάστρες», οι οποίες θα κάνουν το φυτό σας να μοιάζει με ζωντανό πλάσμα.

Σύμφωνα με το Bored Panda, η εταιρεία Mu Design σκέφτηκε μια ιδέα προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τα φυτά τους φτιάχνοντας γλάστρες με φατσούλες οι οποίες θα μπορούν να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη του φυτού.

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, μπορείς να μαθαίνεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ακριβώς το φυτό σου.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις το κινητό σου με τη γλάστρα κατεβάζοντας την εφαρμογή και σκανάροντας τον QR κώδικα της γλάστρας σου. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις το είδος του φυτού που έχεις φυτέψει, έτσι ώστε για να ξέρεις τις ακριβείς ανάγκες του μικρού άψυχου φίλου σου.

Πώς λειτουργεί

Η οθόνη πάνω στη γλάστρα μπορεί να απεικονίζει 15 διαφορετικές εκφράσεις προσώπου εκφράζοντας τις βασικές ανάγκες του φυτού, όπως περισσότερος ήλιος ή νερό. Επίσης σε κοιτάζει με μισόκλειστα μάτια εάν στην τελευταία βροχή το φυτό δέχτηκε πάρα πολύ νερό ή αν η θερμοκρασία ήταν χαμηλή για αυτό.

Ένας αισθητήρας κίνησης επιτρέπει στις γλάστρες να ακολουθούν την κίνηση.

Έχει πολλή πλάκα να φροντίζεις το μικρό, πράσινο κατοικίδιό σου όταν ακολουθεί τις κινήσεις σου. Αλλά θα πρέπει να είσαι επιμελής και υπεύθυνος εάν δεν θες να αντικρίσεις φάτσες όπως αυτή:

Επίσης, αυτές οι απίθανες γλάστρες αλληλεπιδρούν και με το υπόλοιπο περιβάλλον.

Το πιθανότερο είναι να αγριοκοιτάξει το κατοικίδιό σου εάν αισθανθεί ότι το πλησιάζει.

Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο προς πώληση. Η εταιρεία, ωστόσο, ευελπιστεί να αρχίσει να πουλάει τις γλάστρες από το Δεκέμβριο του 2019.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share