Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι δουλειά έχει ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο στο δικαστήριο;

Συγκινητικό!

6 Δεκεμβρίου 2019 15:49
Τι δουλειά έχει ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο στο δικαστήριο;

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε μια δικαστής από το Μίσιγκαν όταν ένας χαριτωμένος 5χρονος βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με όλους του τους υποστηρικτές στο ακροατήριο που δεν ήταν άλλοι από τους συμμαθητές του από το νηπιαγωγείο.

Τον τελευταίο καιρό οι περίεργες δίκες όλο και αυξάνονται, το τελευταίο περιστατικό που σας αναφέραμε αφορούσε έναν άντρα που ζητούσε αποζημίωση γιατί διέκοψε τις ερωτικές επαφές με τη σύζυγό του λόγω αναπηρίας.

Ο λόγος που ο 5χρονος Μάικλ παρευρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου ήταν για την υιοθεσία του από ανάδοχους γονείς. Οι συμμαθητές του που του δείχνουν αμέριστη αγάπη φυσικά και ήταν εκεί για να του συμπαρασταθεί.

Τα παιδιά κράταγαν κόκκινες καρδιές για να δείξουν την αγάπη τους στον Μάικλ που στριφογύρναγε γεμάτος χαρά στην καρέκλα του.

Ο πατέρας του Μάικλ είπε στο CNN ότι το πιο ωραίο κομμάτι αυτής της διαδικασίας ήταν όταν η δικαστής ρώτησε τους συμμαθητές του πώς νιώθουν γι΄αυτόν. «Αγαπώ τον Μάικλ», «Ο Μάικλ είναι ο καλύτερός μου φίλος» ήταν μερικές από τις απαντήσεις τους. Όπως είπε ο ευτυχής πατέρας η δικαστής παραδέχτηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο ήταν στο ακροατήριο.

Η στήριξη των παιδιών στον Μάικλ ήταν ιδέα της δασκάλας του, η οποία είχε κιόλας προτείνει στους γονείς να τον υιοθετήσουν. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 10 χρόνια και ζει μαζί με τον Μάικλ τον τελευταίο χρόνο. Μιλούν για ένα χαρισματικό παιδί που λατρεύει το χορό και το κολύμπι.

Οι πιο περίεργες ...αποζημιώσεις που έχουν δοθεί από δικαστήριο!

Αν νομίζουμε ότι τα πράγματα στις αίθουσες δικαστηρίων της Ελλάδας έχουν την τρέλα τους, τότε είμαστε γελασμένοι.

Αν έχετε Yahoo Mail ίσως δικαιούστε αποζημίωση έως 20.000 ευρώ!

Οι Άγγλοι δικαστές δίνουν ρεσιτάλ έχοντας επιδικάζει σχεδόν 100 εκ ευρώ σε εργαζομένους κατά των εργοδοτών τους την τελευταία πενταετία για τις πιο ευφάνταστες κατηγορίες!

Σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω περιπτώσεις, αν γινόταν η καταγγελία στην Ελλάδα πιθανότατα θα γελούσε το δικαστήριο και έπειτα το... θύμα θα είχε μείνει και χωρίς δουλειά! Κι όμως στη Μεγάλη Βρετανία ο εργαζόμενος ζητά ότι του κατέβει κυριολεκτικά στο κεφάλι, αποζημιώνεται και την επόμενη μέρα συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του.

Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές από τις αμέτρητες περιπτώσεις που εκδικάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στο Νησί:

7.750 λίρες επειδή έσπασε το νύχι της όταν μετακίνησε ένα τραπέζι

6.000 λίρες επειδή την πόνεσε η μέση της επειδή όταν κουβάλησε σακούλα με περιττώματα σκύλου

5.500 λίρες επειδή έπεσε από το κρεβάτι του την ώρα που πήγε να σηκώσει το τηλέφωνο όταν τον έπαιρναν από τη δουλειά του χωρίς να έχει βάρδια.

5.000 λίρες γιατί του μπήκε σκόνη στα μάτια

1.750 λίρες επειδή χάλασε το καπάκι της τουαλέτας όταν κάθισε πάνω

1.500 για τη ψυχική οδύνη που πέρασε όταν κόλλησε για κάποια ώρα το ασανσέρ

J&J: Αποζημίωση σε άντρα που ανέπτυξε στήθος από χρήση φαρμάκου για τον αυτισμό!

Ο 26χρονος Νίκολας Μάρεϊ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε στήθη, όταν οι γιατροί άρχισαν να του συνταγογραφούν το φάρμακο Risperdal το 2003, καθώς είχε διαγνωστεί με διαταραχές, που παρέπεμπαν σε αυτισμό. Η αποζημίωση που του επιδικάστηκε, αγγίζει τα $8 δισεκατομμύρια!

Διαβάστε και αυτό: Απάτη με πασίγνωστο φάρμακο για καρκίνο: Πώς κορόιδεψαν ασθενείς;

Αποζημίωση τεραστίων διαστάσεων, ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιδικάστηκε σε έναν άντρα από την Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή είδε το στήθος του να μεγαλώνει, μετά τη λήψη ενός φαρμάκου για τον αυτισμό από τη Johnson & Johnson.

Η νίκη αυτή του Νίκολας Κάρεϊ σε δικαστήριο της Φιλαδέλφεια, φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουν κι άλλες παρόμοιες εκκρεμείς υποθέσεις, που αφορούν το ίδιο φάρμακο στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Στην περίπτωσή του, οι δικηγόροι του επέκριναν τη J&J και τη θυγατρική της, Janssen για την εξασφάλιση κέρδους με κάθε κόστος και "την επιλογή της να βγάλει δισεκατομμύρια σε βάρος των παιδιών".

Ωστόσο, ο φαρμακευτικός κολοσσός απάντησε πως η αποζημίωση αυτή που όρισε το δικαστήριο ήταν "υπερβολικά δυσανάλογη" σε σχέση με το κατηγορητήριο και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα την ανατρέψει σε δεύτερο βαθμό.

Στην αγωγή του, ο 26χρονος σήμερα Μάρεϊ, ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε στήθη, όταν οι γιατροί του άρχισαν να του συνταγογραφούν το Risperdal το 2003, καθώς είχε διαγνωστεί με διαταραχές, που παρέπεμπαν σε αυτισμό.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το αντιψυχωτικό φάρμακο Risperdal στα τέλη του 1993 για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και των επεισοδίων διπολικής μανίας σε ενήλικες. Σημειώνεται πως οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν φάρμακα κατά την κρίση τους, ενώ οι εταιρείες επιτρέπεται να προωθούν τα φάρμακά τους μόνο για εγκεκριμένες χρήσεις.

Δικαστήριο είχε επιδικάσει το 2015 ποσό 1,75 εκατομμυρίου δολαρίων στον Μάρεϊ, αφού διαπίστωσε ότι η J&J αμέλησε να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο της γυναικομαστίας, από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Κρατικό εφετείο ενέκρινε την ετυμηγορία τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά μείωσε την αποζημίωση σε 680.000 δολάρια.

Ωστόσο, πέρυσι, μια απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Πενσυλβάνια έδωσε τη δυνατότητα να επιβληθούν ποινικές αποζημιώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να ισχύει το δίκαιο κάθε κράτους του ενάγοντος.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share