Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Παίρνει ένα μπαλόνι και ρίχνει μέσα αλεύρι! Ο λόγος; Απίθανος! (Video)

Τέλειο κόλπο!

4 Δεκεμβρίου 2019 19:12
Παίρνει ένα μπαλόνι και ρίχνει μέσα αλεύρι! Ο λόγος; Απίθανος! (Video)

Παίρνει ένα μπαλόνι και ρίχνει μέσα αλεύρι! Ο λόγος; Απίθανος!

Παράλληλα δείτε την Χατζαπούρι: Η γεωργιανή τυρόπιτα που θα λατρέψετε!

Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα έξυπνα κόλπα από τους ανθρώπους, με την αφαντασία τους να μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοιχτό, με την εφευρετικότητά τους!

Δείτε ένα τέλειο κολπάκι:

Απίστευτο: Αυτή η λάμπα έχει τη δική της σελίδα στο Facebook! Ο λόγος; Θα σας σοκάρει!

Μείναμε με το στόμα ανοιχτό μπροστά στην είδηση πως μια απλή λάμπα έχει δική της σελίδα στο Facebook και βιντεοσκοπείται με μια κάμερα 24 ώρες το 24ωρο.

Η μικροσκοπική αυτή λάμπα είναι 4 watt και έχει κλείσει 110 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, κάτι το οποίο γιορτάστηκε με ένα μεγάλο πάρτι! Μάλιστα, υπάρχει και ένα ακόμη μικρό μυστικό για να παράγει φως μια λάμπα χωρίς ρεύμα!

Ο λαμπτήρας αυτός έλαμψε για πρώτη φορά το 1901, όταν δόθηκε εν είδει δωρεάς στον πυροσβεστικό σταθμό του Λίβερμορ, στο Σαν Φρανσίσκο.

«Στο βιβλίο επισκεπτών μας έχουμε σχόλια ανθρώπων από τη Γερμανία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Αγγλία, από οπουδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί», λέει με υπερηφάνεια ο πρώην αρχιπυροσβέστης του σταθμού, Λιν Όουενς, ο οποίος είχε αναλάβει να επιβλέπει και το λαμπτήρα επί 30 χρόνια.

Η μοναδική ερώτηση, της οποίας την απάντηση δεν γνωρίζει ο Όουενς, είναι… «πώς γίνεται η λάμπα να καίει επί τόσα χρόνια;». Λέει ότι πολλοί επιχείρησαν να δώσουν μια εξήγηση, όμως κανείς δεν κατέληξε σε κάποιο πειστικό συμπέρασμα.

Ο ίδιος ο Όουενς υποθέτει ότι «ίσως έχει κρατήσει τόσο πολύ επειδή κανείς δεν την αναβοσβήνει.»

λάμπα πυροσβέστης

Η παλιά ιστορία του μικρού λαμπτήρα

Ο λαμπτήρας αιωρείται σε ύψος πέντε μέτρων, μέσα στον πυροσβεστικό σταθμό, και φυσικά κανείς δεν φθάνει χωρίς σκάλα το διακόπτη, που βρίσκεται στη βάση του.

Κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1890 από τη Shelby Electrics Company του Οχάιο και είναι από φυσητό γυαλί.

Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας του Λίβερμορ τον δώρησε στον τοπικό σταθμό της Πυροσβεστικής, η οποία μέχρι τότε χρησιμοποιούσε λάμπες κηροζίνης.

Προκειμένου στο σταθμό να μην επικρατεί απόλυτο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες τον άφηναν αναμμένο όλο το 24ωρο.

Η ύπαρξη του λαμπτήρα που δεν σβήνει ποτέ άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό, όταν ένας ρεπόρτερ τοπικής εφημερίδας άρχισε να διερευνά τα αίτια της «μακροζωίας» του, γράφοντας ότι θα πρέπει να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

λάμπα 110 χρόνια

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η λάμπα έσβησε κάποτε, «για 7 με 8 λεπτά», σύμφωνα με τον Όουενς, όταν ο σταθμός μετακινήθηκε σε νέο κτίριο.

Έκτοτε ωστόσο, δεν έχει σβήσει ποτέ, ούτε σε διακοπές ρεύματος, αφού είναι συνδεδεμένος με γεννήτρια.

Όσο για την πιθανότητα αντικατάστασής του με έναν ενεργειακά αποδοτικό λαμπτήρα; Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, λέει κατηγορηματικά ο 67χρονος φύλακάς της.

«Σε μια κοινωνία, όπου όλα κινούνται τόσο γρήγορα, αυτή η μικρή λάμπα αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, αφού εξακολουθεί να κάνει ό,τι έκανε επί 110 χρόνια».

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share