Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μέσα σε μια κάλτσα βάζει καφέ. Μετά έπεσε για ύπνο και μόλις ξύπνησε τον περίμενε μια έκπληξη!

Πάθαμε πλάκα!

2 Δεκεμβρίου 2019 11:08
Μέσα σε μια κάλτσα βάζει καφέ. Μετά έπεσε για ύπνο και μόλις ξύπνησε τον περίμενε μια έκπληξη!

Ξέρετε τι θα συμβεί αν σε μια παλιά σας κάλτσα βάλετε καφέ; Δοκιμάστε το, πέστε για ύπνο και όταν ξυπνήσετε θα σας περιμένει μια έκπληξη.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Έβαλε μια φλούδα λεμονιού στην κάλτσα της! Ο λόγος θα σε ενθουσιάσει!

Συγκεκριμένα, γεμίστε δύο κάλτσες με καφέ και αφήστε τις όλη την νύχτα μέσα στα παπούτσια που μυρίζουν.

Το επόμενο πρωί θα έχουν απορροφήσει όλες τις ανεπιθύμητες οσμές και θα έχετε μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας στα πόδια σας.

Έβαλε σε μια κάλτσα μερικά φύλλα από αυτό το φυτό και την έριξε στο πλυντήριο! Το αποτέλεσμα; Θα σας εκπλήξει!

Έβαλε σε μια κάλτσα μερικά φύλλα από αυτό το φυτό και την έριξε στο πλυντήριο!

Πιθανώς να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να γνωρίζουν τον κισσό, το αειθαλές αναρρηχητικό φυτό που συναντάται σε τοίχους κτιρίων ή σε κορμούς δέντρων. Συνήθως το βρίσκουμε στο βόρειο ημισφαίριο αν και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου.Παρόλο που οι δηλητηριώδεις ιδιότητές του του έχουν δώσει κακή φήμη, το φυτό αυτό είναι αρκετά φτηνό και πολύ χρήσιμο στο νοικοκυριό, χάρη στης υψηλές συγκεντρώσεις σαπωνίνης.

Ο κισσός μοιάζει πολύ με το δέντρο sapindus που έχει επίσης υψηλές συγκεντρώσεις τέτοιων ουσιών.

Στην πραγματικότητα όμως έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με το δέντρο αυτό. Η κύρια διαφορά τους είναι πως ο κισσός ευημερεί σχεδόν παντού. Σε πολλές περιοχές θεωρούταν ένα φυτό που κατέστρεφε τους κήπους και έτσι πολλοί δεν θα είχαν πρόβλημα αν τους το αφαιρούσατε.

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, ο κισσός είναι η τέλεια εναλλακτική εάν ψάχνετε για ένα φυσικό, οικολογικό απορρυπαντικό για τα ρούχα σας.

Συμβουλή: Όταν χρησιμοποιήσετε κισσό για να πλύνετε τα ρούχα σας, το πλυντήριο δεν θα πάρει το αποσκληρυντικό νερό που είναι συστατικά στα περισσότερα απορρυπαντικά. Έτσι, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο ξύδι στην πλύση.

Θα πρέπει να πειραματιστείτε για να δείτε πόσο ακριβώς πρέπει να βάζετε στο πλυντήριό σας, αλλά μόλις βρείτε τη δοσολογία θα δείτε πως θα φεύγουν οι λεκέδες και δεν θα μένουν καθόλου οσμές στα ρούχα σας.

Οδηγίες: πάρτε μία χούφτα από φύλλα κισσού και κόψτε τα στη μέση. Μετά, βάλτε τα σε μία κάλτσα, δέστε την και βάλτε την στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα. Αυτό ήταν! Απλά ξεκινήστε την πλύση και αφήστε τον κισσό να κάνει τα μαγικά του.

Συμβουλή: Μην χρησιμοποιήσετε τα μικρά φύλλα. Χρησιμοποιήστε τα μεγαλύτερα που έχουν πιο πλούσιο και σκούρο χρώμα. Θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν τα ρούχα σας έχουν πολύ δύσκολους λεκέδες, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα για να βγουν τα ρούχα σας όσο πιο καθαρά γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει επίσης και τα λευκά σας να μην γκριζάρουν όταν πλένονται με σκληρό νερό.

Είναι τόσο εύκολο! Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα καθαρίσετε τα ρούχα σας με έναν πολύ φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share