Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός ο σκύλος έχει ηλικία 18.000 ετών!

Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη!

29 Νοεμβρίου 2019 20:38
Αυτός ο σκύλος έχει ηλικία 18.000 ετών!

Κι όμως αυτό το πλάσμα έχει ηλικία 18.000 έτων, οι Ρώσοι επιστήμονες που το ανακάλυψαν δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν την ακριβή ταυτότητά του κι αναρωτιούνται αν πρόκειται για σκύλο ή για λύκο!

Πέταξαν αυτό το σκυλάκι από 9 μέτρα ύψος...Σήμερα η εικόνα του συγκινεί!

Η ομάδα των επιστημόνων εντόπισε το ζώο κοντά στην πόλη Γιακούτσκ της Σιβηρίας και σύμφωνα με τους ίδιους, λόγω του παγωμένου εδάφους βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με το τρίχωμα, τα δόντια και τη μύτη του να είναι σχεδόν άθικτα.

Προς το παρόν, για το μόνο που μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά είναι η ηλικία του, η οποία υπολογίζεται κοντά στα 18.000 χρόνια. Ωστόσο, παρά τα τεστ DNA που έχουν διεξάγει, δεν έχουν καταφέρει να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για σκύλο ή λύκο.

«Συνήθως είναι αρκετά εύκολο να βρει κανείς τη διαφορά μεταξύ των δύο ζώων. Με τα στοιχεία που ήδη έχουμε συλλέξει, θα έπρεπε να μπορούμε να καταλήξουμε στο εάν πρόκειται για σκύλο ή λύκο. Το γεγονός όμως ότι δεν τα έχουμε καταφέρει, σημαίνει ότι ίσως το πλάσμα αυτό είναι πρόγονος και των δύο» δηλώνει στο CNNi o David Stanton, ερευνητής στο Κέντρο Παλαιογενετικής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περαιτέρω έρευνες μπορεί να φέρουν στο «φως» περισσότερα στοιχεία όσον αφορά την εποχή που εξημερώθηκαν οι σκύλοι, καθώς δεν έχει καθοριστεί πότε ακριβώς συνέβη αυτό. Ωστόσο, μελέτη του 2017 υποστηρίζει ότι τα ζώα αυτά διαχωρίστηκαν γονιδιακά από τους λύκους πριν από περίπου 20.000 με 40.000 χρόνια.

Αυτός ο σκύλος είχε τρίχωμα όσο το βάρος του.Του έκαναν μεταμόρφωση και το αποτέλεσμα συγκινεί!

Ο σκύλος της φωτογραφίας "βασανιζόταν" με το τρίχωμα που είχε, διότι ήταν όσο το βάρος του. Ωστόσο μια ομάδα γιατρών τον ανέλαβε και τον μεταμόρφωσε. Το αποτέλεσμα... θα σας συγκινήσει!

Η παρακάτω ιστορία πραγματικά μας άφησε όλους άφωνους...

Με την ευκαιρία διαβάστε: Πέταξαν αυτό το σκυλάκι από 9 μέτρα ύψος...Σήμερα η εικόνα του συγκινεί!

"Ήταν το χειρότερο τρίχωμα που έχουμε δει ποτέ»" σχολίασε στο Facebook η NHS, που αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον μικρό σκύλο.

Η Έλι Μέι (σκύλος) βρέθηκε στο σπίτι της ιδιοκτήτριάς της, μετά τον θάνατό της, και "έδειχνε σαν κάποιο ζώο που θα έβλεπες στην άκρη ενός δρόμου, εβδομάδες μετά από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο", σημείωσε η οργάνωση.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι άνθρωποι που στάλθηκαν για να καθαρίσουν το σπίτι της ιδιοκτήτριας, δεν γνώριζαν καν πως είχε σκύλο. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε να καθαρίσει τον θηλυκό σκύλο χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να απομακρύνει 4 κιλά τριχώματος, σώζοντας σχεδόν την τελευταία στιγμή τα πόδια της από ακρωτηριασμό.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Ο σκύλος της φωτογραφίας βρίσκεται κάθε μέρα στην εκκλησία. Ο λόγος θα ραγίσει καρδιές...

Μέσω της επίπονης διαδικασίας, αποκαλύφθηκε επίσης πως η Έλι Μέι είχε νύχια μήκους σχεδόν 18 εκατοστών "καλυμμένα με τρίχες, περιττώματα και χρόνια λάσπης".

Όταν αφαιρέθηκε το επιπλέον βάρος, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως η Έλι Μέι ζύγισε μόλις 5 κιλά.

Μετά από πέντε ώρες, η "μεταμόρφωση" ολοκληρώθηκε και ο μικρός σκύλος κατάφερε να βγει επιτέλους βόλτα, μετά από ενδεχομένως πολλά χρόνια. "Παραπάτησε λίγο σαν να είχε να περπατήσει αρκετό καιρό. Αλλά με κάθε βόλτα, γίνεται συνεχώς πιο δυνατή", εξηγεί η NHS.

Το γνώριζες; Αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά διαισθάνονται τους σεισμούς πριν γίνουν!

Σίγουρα το είχατε αναρωτηθεί! Ποιος είναι ο λόγος που όλα τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν ότι θα γίνει σεισμός, πριν την σεισμική δόνηση;

Το Athensmagazine.gr σας έχει την απάντηση!

Οι σκύλοι έχουν ανεπτυγμένη τη διαισθητική ικανότητα, γι’ αυτό και μπορούν να καταλάβουν τα φυσικά φαινόμενα ακόμη και δυο μέρες πριν συμβούν.

Επίσης όταν υπάρχει ισχυρό δέσιμο μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη, ο σκύλος αντιλαμβάνεται τη διάθεσή του αφεντικού του. Λογικό καθώς μπορεί να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, αλλά και τις προθέσεις κάποιου, π.χ ενός κλέφτη.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Ήρωας: Σκύλος κολύμπησε 10 χλμ και μετά περπάτησε άλλα 19 για να ξαναβρεί τους ιδιοκτήτες του!

Πως όμως διαισθάνονται έναν σεισμό;

Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται ότι επίκειται σεισμός λόγω της οξύτατης ακοής τους, που τους επιτρέπει να ακούσουν τους βράχους να σείονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Οι σεισμολόγοι, θεωρούν ότι τα πέλματά τους είναι πολύ ευαίσθητα και τους επιτρέπουν να νιώσουν τη δόνηση πριν γίνει αντιληπτή. Ωστόσο δεν είναι προσδιορισμένο πόσο νωρίτερα τον αντιλαμβάνονται ώστε να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της πρόληψης.

Εκτός από τους σεισμούς όμως καταλαβαίνουν και άλλα φυσικά φαινόμενα!

Καταιγίδα

Διαισθάνονται την καταιγίδα, λόγω του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα. Μπορούν να νιώσουν την αλλαγή στην ατμόσφαιρα, πριν αρχίσει η θύελλα. Αν έχετε σκύλο στην αυλή ή το μπαλκόνι σίγουρα πριν την καταιγίδα αγωνίζεται να μπει στο σπίτι.

Συναισθήματα και Παθήσεις

Πολλές φορές ένας σκύλος μυρίζει επίμονα κάποιο σημείο του ανθρώπινου σώματος ή τον αέρα. Έρευνες έδειξαν, πως από τη μυρωδιά μπορεί να διακρίνει ότι ένα άτομο νοσεί. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουν 200 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα ενώ στην ανθρώπινη μύτη υπάρχουν μόνο 5 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα οι σκύλοι μυρίζουν ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης. Ακόμη, διακρίνουν από τη μυρωδιά πότε περνάει κοντά τους κάποιος τοξικομανής, αλκοολικός ή ψυχικά διαταραγμένος και γαβγίζουν, γιατί ανησυχούν. Υπάρχουν σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι, ώστε να αναγνωρίζουν και να διαισθάνονται μια επερχόμενη κρίση επιληψίας και να ειδοποιούν το αφεντικό τους. Ακόμη και την άνοδο του σακχάρου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share