Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Αυτή η κοπέλα έχει αλλεργία στο νερό!

Η εφιαλτική ζωή της!

28 Νοεμβρίου 2019 11:58
Απίστευτο: Αυτή η κοπέλα έχει αλλεργία στο νερό!

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια αλλεργία, άλλοι σε κάποια τροφή, άλλοι σε κάποιο φυτό, άλλοι σε κάποιο έντομο. Η αλλεργία της Τέσα Χάνσεν Σμιθ είναι πραγματικά τρομακτική όμως, μιας και έχει αλλεργία στο νερό!

Αλλεργία στα αντηλιακά; Μεγάλη προσοχή!

Η 21χρονη φοιτήτρια έχει υδατανθρική κνίδωση (aquagenic urticaria), η οποία με απλά λόγια την κάνει να είναι αλλεργική με τα υγρά, ακόμα και αν μιλάμε για τα ίδια της τα δάκρυα ή τον ιδρώτα που βγάζει το σώμα της.

Εύκολα καταλαβαίνετε λοιπόν πως η ζωή της, εδώ και 11 χρόνια, είναι ένας συνεχιζόμενος εφιάλτης, καθώς ούτε μπάνιο δεν μπορεί να κάνει όποτε θέλει και είναι αναγκασμένοι να πλένετε δύο φορές το μήνα. Και αυτές με ιδιαίτερη προσοχή και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Μιλώντας για την περιπέτεια που ζει και ταλαιπωρεί λιγότερα από 100 άτομα παγκοσμιως, η νεαρή κοπέλα, είπε: «Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση να είσαι αλλεργικός στον ιδρώτα, στο σάλιο και στα δάκρυά. Σου. Είμαι πραγματικά επιρρεπής στο να ιδρώνω και πρέπει να αποφεύγω κάθε σωματική δραστηριότητα.

Για αυτό και μέσα στο κολέγιό μου, μεταφέρομαι με ειδικό όχημα, καθώς διαφορετικά θα εμφανιστώ στην τάξη με αλλεργικές αντιδράσεις», οι οποίες είναι εξανθήματα, πυρετός και ημικρανίες.

Συνήθως αυτό γίνεται όταν τρώει φαγητά που έχουν πολλά υγρά, όπως είναι τα φρούτα ή τα λαχανικά, ενώ ακόμη και το πόσιμο νερό, της δημιουργεί προβλήματα.

Μάλιστα, η Τέσα αποκάλυψε και όλα ξεκίνησαν όταν στην ηλικία των 10 ετών άρχισε να βγάζει εξανθήματα όταν έκανε μπάνιο, με τους γονείς της αρχικά να πιστεύουν πως πηγή του προβλήματος ήταν κάποιο σαμπουάν ή αφρόλουτρο.

Όταν όμως τα δοκίμασαν όλα και είδαν πως αυτά συνέχιζαν να κάνουν την εμφάνισή τους, η μητέρα της που είναι γιατρός άρχισε να ψάχνει πιο βαθιά το θέμα, καταλήγοντας στην υδατανθρακική κνίδωση.

Αρχικά τα εξανθήματα αντιμετωπίζονταν με ένα χάπι, αλλά η αλλεργία αυτή, όσο περνάει ο χρόνος γίνεται και χειρότερη. Έτσι με τον καιρό, το συγκεκριμένο δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να παίρνει ακόμα και 12 χάπια την ημέρα, τα οποία πλέον έχει ρίξει στα 9.

Η 21χρονη πάντως δεν δείχνει να το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την μάχη της...

Σοκ! Κινδύνεψε να πεθάνει από βαφή μαλλιών!

Κινδύνευσε να πεθάνει επειδή έβαψε τα μαλλιά της.

Μια ιδιαίτερα αλλεργική ουσία που βρίσκεται πρακτικά σε όλες τις βαφές μαλλιών, παρολίγο να της στοιχίσει ακριβά.

"Βλέπετε το πρόσωπό μου δεν έχει ακόμη συνέλθει", δήλωσε η 19 φοιτήτρια.


Η 19χρονη Εστέλ είχε αγοράσει μια βαφή μαλλιών διάσημης μάρκας από σούπερ μάρκετ. Την τρομερή περιπέτεια που έζησε την ανάρτησε λεπτό προς λεπτό στο facebook, προειδοποιώντας και άλλες γυναίκες για τον κίνδυνο από την ουσία PPD, που βρίσκεται στο 90% των βαφών.

Η Εστέλ έκανε την δοκιμή βαφής, όπως έγραφε το πακέτο αλλά αντί να περιμένει 48 ώρες για να διαπιστώσει τυχόν αλλεργίες, περίμενε μόνο 30 λεπτά.

"Εκανα μια βλακεία και θέλω να πω και στους άλλους, μην κάνετε το δικό μου λάθος. Διαβάστε ακόμη και τα πιο ψιλά γράμματα στο κουτί", έγραψε.

Το γεγονός συνέβη πριν από δέκα ημέρες. Η νεαρή κοπέλα θέλησε να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά της και από ξανθιά να γίνει μελαχρινή. Μόλις έβαλε το προϊόν στα μαλλιά της άρχισε να έχει ενόχληση και κάποια στιγμή πίστεψε ότι το κρανίο της θα καεί. Αμέσως πήγε στο φαρμακείο και πήρε αντισταμινικά για τη απίστευτη φαγούρα που ένιωθε. Αλλά το επόμενο πρωί ξύπνησε και τρόμαξε κοιτάζοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη: "Είχα ένα κεφάλι σαν γλόμπο".

Η μητέρα της την μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο και ευτυχώς οι νοσοκόμες κατάλαβαν ότι είχε πάθει αλλεργικό σοκ στην ουσία PPD. "Οι νοσοκόμες μου είπαν ότι είχε ξανασυμβεί πολλές φορές. Το κεφάλι μου είχε διάμετρο 63 εκατοστά, ενώ κανονικά είναι στα 56! Πήρα κορτιζόνη και αντισταμινικά αλλά το οίδημα άρχισε να ανεβαίνει προς τα μάτια και το μέτωπο. Είχα την αίσθηση ότι είχα το κεφάλι σε μπουκάλι", έγραψε.

Με την μητέρα της επέστρεψαν στα επείγοντα. Εκεί τους είπαν ότι θα περάσει, αλλά μητέρα και κόρη πήγαν και σε νοσοκομείο στη διπλανή πόλη.

Μέσα στο αυτοκίνητο, κατά την διαδρομή, η νεαρή άρχισε να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα, η γλώσσα της πρήστηκε, άρχισε να έχει ταχυπαλμία και να κόβεται η αναπνοή της.
"Οι γιατροί μου έκαναν μια ένεση αδρεναλίνης και έμεινα στο νοσοκομείο", έγραψε η άτυχη κοπέλα.

Από τη στιγμή που το μήνυμά της ανέβηκε στο διαδίκτυο, η 19χρονη φοιτήτρια έλαβε χιλιάδες μηνύματα, ακόμη και από κομμωτές. "Μου είπαν ότι η βαφή πρέπει να γίνεται στο κομμωτήριο από επαγγελματίες και όχι στο σπίτι. Αλλά όλες οι βαφές έχουν PPD, έτσι δεν είναι;" αναρωτιέται η νεαρή.

Γαλλικά ΜΜΕ επικοινώνησαν με την Αρχή Φαρμάκου η οποία ανέφερε ότι δεν έχει διαπιστωθεί αύξηση των αλλεργιών στην συγκεκριμένη ουσία. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι η ποσότητα του PPD έχει μειωθεί στις βαφές μαλλιών από το 2013.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share