Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Το γνώριζες; Αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά διαισθάνονται τους σεισμούς πριν γίνουν!

Αποκλείεται να το γνώριζες!

27 Νοεμβρίου 2019 10:20
Το γνώριζες; Αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά διαισθάνονται τους σεισμούς πριν γίνουν!

Σίγουρα το είχατε αναρωτηθεί! Ποιος είναι ο λόγος που όλα τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν ότι θα γίνει σεισμός, πριν την σεισμική δόνηση;

Το Athensmagazine.gr σας έχει την απάντηση!

Οι σκύλοι έχουν ανεπτυγμένη τη διαισθητική ικανότητα, γι’ αυτό και μπορούν να καταλάβουν τα φυσικά φαινόμενα ακόμη και δυο μέρες πριν συμβούν.

Επίσης όταν υπάρχει ισχυρό δέσιμο μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη, ο σκύλος αντιλαμβάνεται τη διάθεσή του αφεντικού του. Λογικό καθώς μπορεί να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, αλλά και τις προθέσεις κάποιου, π.χ ενός κλέφτη.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Ήρωας: Σκύλος κολύμπησε 10 χλμ και μετά περπάτησε άλλα 19 για να ξαναβρεί τους ιδιοκτήτες του!

Σεισμός Σκύλος

Πως όμως διαισθάνονται έναν σεισμό;

Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται ότι επίκειται σεισμός λόγω της οξύτατης ακοής τους, που τους επιτρέπει να ακούσουν τους βράχους να σείονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Οι σεισμολόγοι, θεωρούν ότι τα πέλματά τους είναι πολύ ευαίσθητα και τους επιτρέπουν να νιώσουν τη δόνηση πριν γίνει αντιληπτή. Ωστόσο δεν είναι προσδιορισμένο πόσο νωρίτερα τον αντιλαμβάνονται ώστε να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της πρόληψης.

Εκτός από τους σεισμούς όμως καταλαβαίνουν και άλλα φυσικά φαινόμενα!

Καταιγίδα

Διαισθάνονται την καταιγίδα, λόγω του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα. Μπορούν να νιώσουν την αλλαγή στην ατμόσφαιρα, πριν αρχίσει η θύελλα. Αν έχετε σκύλο στην αυλή ή το μπαλκόνι σίγουρα πριν την καταιγίδα αγωνίζεται να μπει στο σπίτι.

Συναισθήματα και Παθήσεις

Πολλές φορές ένας σκύλος μυρίζει επίμονα κάποιο σημείο του ανθρώπινου σώματος ή τον αέρα. Έρευνες έδειξαν, πως από τη μυρωδιά μπορεί να διακρίνει ότι ένα άτομο νοσεί. Αυτό συμβαίνει γιατί διαθέτουν 200 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα ενώ στην ανθρώπινη μύτη υπάρχουν μόνο 5 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα οι σκύλοι μυρίζουν ασθένειες, όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης. Ακόμη, διακρίνουν από τη μυρωδιά πότε περνάει κοντά τους κάποιος τοξικομανής, αλκοολικός ή ψυχικά διαταραγμένος και γαβγίζουν, γιατί ανησυχούν. Υπάρχουν σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι, ώστε να αναγνωρίζουν και να διαισθάνονται μια επερχόμενη κρίση επιληψίας και να ειδοποιούν το αφεντικό τους. Ακόμη και την άνοδο του σακχάρου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share