Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Απίστευτο! Έγλειψε αυτό και καταπολέμησε το hangover!

Δοκίμασε το οπωσδήποτε!

23 Νοεμβρίου 2019 18:11
Απίστευτο! Έγλειψε αυτό και καταπολέμησε το hangover!

Η λύση για το πρόβλημα του hangover που κατά καιρούς έχει βασανίσει όλους μας έρχεται απ' την Κορέα!

Σκληρό Hangover: 9+1 τρόποι για να το ξεπεράσεις!

Το παγωτό με το όνομα «Gyeondyo-bar», το οποίο σημαίνει «κράτα γερά», είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε, το οποίο έχει ως αποκλειστικό κοινό όσους υποφέρουν από τις επιπτώσεις του ποτού.

Διατίθεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ και έχει ήδη κερδίσει την αγορά, με τους κατοίκους της Νότιας Κορέας να καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ κατά κεφαλήν στην Ασία, λέει με το Reuters.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία παραγωγής, πρόκειται για το πρώτο παγωτό που νικά το hangover, χρησιμοποιώντας μία κορεατική συνταγή του 17ου αιώνα και έχει γεύση γκρέιπφρουτ.

Μάλιστα, οι διάφορες θεραπείες για το hangover είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες, με τα κέρδη των αντίστοιχων εταιρειών που τις διαθέτουν να ξεπερνούν τα 126 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και όπως φαίνεται, το νέο παγωτό αναμένεται να γίνει η νέα αγαπημένη «θεραπεία» των Νοτιοκορεατών.

Απίστευτο: Το hangover είναι επίσημα ασθένεια!

Παγκόσμια συγκίνηση για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο! Έφτασε αυτή η ώρα που οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν με άνεση τη δικαιολογία του hangover, στην περίπτωση που αργήσουν να πάνε το πρωί στη δουλειά ή δεν πάνε και καθόλου.

Δείτε επίσης: Σκληρό Hangover: 9+1 τρόποι για να το ξεπεράσεις!

Το ανώτερο δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε πως το hangover είναι ισάξιο μιας οποιασδήποτε άλλης ασθένειας, με αφορμή την υπόθεση σε βάρος ανώνυμης εταιρείας που πουλούσε προϊόντα ενάντια στο hangover.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου, οποιαδήποτε ελάχιστη ενόχληση στη λειτουργία του οργανισμού θεωρείται ασθένεια. Το χανγκόβερ, κατά το δικαστήριο, που εκδηλώνεται με πονοκεφάλους, ναυτία και εξουθένωση, αποκλίνει της κανονικότητας του σώματος. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο απεφάνθη πως το χαγνκόβερ είναι ασθένεια.

Σκληρό Hangover: 9+1 τρόποι για να το ξεπεράσεις!

Ποιος δεν έχει πάθει Hangover από το ποτό ή από ένα ξέφρενο ξενύχτι; Μην ψάχνετε ποιους τρόπους θα ακολουθήσετε για να το ξεπεράσετε άμεσα! Σας βρήκαμε 9+1 σίγουρες λύσεις για να μην ξαναπάθετε hangover και υποφέρετε όλη μέρα!

Η παράδοση θέλει το hangover να αντιμετωπίζεται με πικρό καφέ, πλήρες αγγλικό πρωινό ή ωμό αυγό, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές περισσότερες τροφές που βοηθούν πιο δραστικά να ξεπεράσετε την επίδραση του αλκοόλ στο σώμα σας. Ας παραθέσουμε λοιπόν, την επιστημονικά ελεγμένη θεραπεία για το hangover, όπως την παρουσίασε το Msn Food.

Το hangover είναι πολύ ενοχλητικό αλλά δε χρειάζεται να καθίσετε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να περάσει. Υπάρχουν φαγητά-φάρμακα που βοηθούν στην καταπολέμησή του.

Πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αυτό ισχύει ειδικά σε περιπτώσεις αντιμετώπισης πονοκεφάλου από ξενύχτι και ποτό. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ελαφρύ πρωινό με ένα τοστ από μαύρο ψωμί που θα σας γεμίσει ενέργεια και θα αποκαταστήσει τα επίπεδα του σακχάρου στον οργανισμό σας.

Τηγανητά

Οι Βρετανοί ισχυρίζονται πως ένα καλό πιάτο με τηγανητά είναι η καλύτερη θεραπεία που υπάρχει για το hangover, αν και αυτό δε συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Μπορεί κάποιες φορές να είναι δραστικό, αλλά ένα μεγάλο πιάτο γεμάτο με λιπαρά τρόφιμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το στομάχι μας που πέρασε πολλά χτες το βράδυ… Πολλοί πάντως υποστηρίζουν τα τηγανητά, ως την ιδανική λύση απέναντι στο hangover.

Αυγά

Όσο αποφεύγετε τα πολλά λιπαρά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γεύμα με αυγά. Μια ομελέτα παρέχει την απαραίτητη κυστεΐνη, η οποία είναι αναγκαία όταν το σώμα μεταβολίζει το αλκοόλ. Επίσης, τα ψητά φασόλια είναι μια καλή προσθήκη στην ομελέτα σας, καθώς μπορεί να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα παρέχοντας ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσετε τη μέρα σας πιο ήρεμα.

Μέλι

Αν δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη μαγειρική ή δεν αντέχετε την προετοιμασία ενός γεύματος, αρκεστείτε σε δύο φέτες του τοστ αλειμμένες με μπόλικο μέλι. Το μέλι παρέχει άμεση ενέργεια με σάκχαρα και αν και δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για το hangover, σίγουρα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις πρώτες επίπονες ώρες.

Σούπα με noodles

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας ζωμός βοδινού κρέατος που ονομάζεται yak-a-mein είναι ό,τι πιο κοντινό στην τέλεια θεραπεία για το hangover. Το κορεάτικο αυτό πιάτο είναι συνήθως φτιαγμένο με ζωμό βοδινού και σάλτσα σόγιας, noodles και βοδινό, κοτόπουλο ή γαρίδες, κρεμμύδια και ένα καλά βρασμένο αυγό. Το yak-a-mein περιέχει το ιδανικό μίγμα αλάτων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ιχνοστοιχείων για την αντικατάσταση των χημικών που χάνονται από το αλκοόλ και σταματά το hangover στη διαδρομή του.

Καφές

Χρειάζεστε άφθονα υγρά για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ και ο καφές μπορεί να σας προσφέρει ένα μέρος από αυτό. Καλύτερα όμως, να μη σκέφτεστε ότι ο καφές θα θεραπεύσει το hangover, γιατί δε θα το κάνει. Θα σας κάνει σίγουρα να νιώσετε καλύτερα, αλλά δε θα θεραπεύσει τα συμπτώματα και ούτε θα τα απομακρύνει γρηγορότερα. Γι αυτό μη μένετε απλά στον καφέ, αλλά καταναλώστε άφθονο νερό ή τσάι από βότανα για να συμπληρώσετε τα επίπεδα των υγρών που σας λείπουν.

Πορτοκαλάδα

Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι αρκετά όξινος και επομένως δεν θα είναι και ότι πιο ευχάριστο για το ταλαιπωρημένο σας στομάχι, αλλά αν μπορέσετε να τον καταναλώσετε, σίγουρα θα σας ωφελήσει. Πιείτε λοιπόν, μια πορτοκαλάδα πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις hangover, καθώς εξαντλείται όταν το σώμα επεξεργάζεται το αλκοόλ και αυξάνει γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα. Οι χυμοί φρούτων παρέχουν βιταμίνες και κάλιο, το οποίο αποκαθιστά και την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, αφού έχει διαταραχθεί από την αφυδάτωση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Μπανάνες

Κλείστε το πρωινό σας με μια μπανάνα. Θα σας δώσει ένα μίγμα σύνθετων υδατανθράκων βραδείας δράσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να χάσετε την ενέργειά σας μέσα στην ημέρα. Όσο πιο ενεργοί μπορείτε να παραμείνετε, τόσο πιο δραστικά θα ξεπεράσετε το hangover.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν το hangover είναι ελαφρύ, ένα υγιεινό πρωινό και μια βόλτα στο πάρκο είναι αρκετά για να το υπερνικήσετε. Αν όμως είναι πιο βαρύ, τότε πρέπει να το καταπολεμήσετε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μια καλή λύση είναι η σούπα. Καλοκαίρι βέβαια και σούπα δεν πάνε μαζί, αλλά υπάρχουν κι εξαιρετικές προτάσεις με κρύες σούπες που θα σας κάνουν εξίσου καλό. Οι σούπες σας βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ενώ είναι μια καλή πηγή υγρών, νατρίου και καλίου και είναι πολύ εύκολες στη χώνεψη.

Επίσης, μην ξεχνάτε να τρώτε μικρά σνακ μέσα στην ημέρα, όπως κράκερ, κριτσίνια, φρυγανιές, μπάρες δημητριακών και ψωμί.

Αλκοόλ με αλκοόλ

Τέλος, υπάρχουν πολλοί που στηρίζουν την άποψη ότι η καλύτερη θεραπεία του hangover είναι με ένα ακόμη αλκοολούχο ποτό. Αυτό όμως μάλλον δεν ισχύει. Το αλκοόλ καθυστερεί τη θεραπεία του hangover και το εντείνει.

Έχετε πάντα κατά νου ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και για αυτό να θυμάστε πάντα ότι το σώμα μπορεί να εξαλείψει 15 ml καθαρού αλκοόλ ανά μία ώρα. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου ένα ποτήρι μπύρας, ένα ποτήρι 175ml κρασιού ή 30ml οινοπνευματωδών ποτών μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share