Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει αλάτι στην κουρτίνα του μπάνιου και...Δείτε το λόγο!

Μαγικές χρήσεις του αλατιού!

21 Νοεμβρίου 2019 15:17
Βάζει αλάτι στην κουρτίνα του μπάνιου και...Δείτε το λόγο!

Αν νομίζεις πως το αλάτι είναι μόνο για το μαγείρεμα άντε και για την τεκίλα, λυπάμαι που θα στο πω αλλά κάνεις λάθος.

Βάζει τα ρούχα στο πλυντήριο προσθέτοντας μερικές κουταλιές αλάτι! Ο λόγος; Ευφυέστατος!

Οι χρήσεις του αλατιού είναι πάμπολλες γι' αυτό κι εμείς σου έχουμε την παρακάτω λίστα για να το δεις με... άλλο μάτι!

Εμποδίζει την μούχλα στην κουρτίνα του μπάνιου

Μήπως αλλάζετε την κουρτίνα του μπάνιου σας πιο τακτικά ακόμη και από το χαρτί τουαλέτας λόγω μούχλας; Η υγρασία του μπάνιου σε συνδυασμό με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η κουρτίνα του ντουζ, είναι σίγουρο ότι ευνοεί την ανάπτυξη της ενολητικής μούχλας. Για να μην έρθετε αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα, απλά μουσκέψτε μία καινούρια κουρτίνα μπάνιου για λίγες ώρες σε αλατόνερο, κρεμάστε την κανονικά και δεν πρόκειται να αναπτύξει μούχλα.

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι αρκετά ενοχλητικά και κάποιες φορές επίπονα. Για να ανακουφιστείτε από τα εξανθήματα και τα συμπτώματα που προκαλούν, απλά βυθίστε την άκρη του δαχτύλου σας σε νερό, έπειτα περάστε το από αλάτι και τρίξτε το μείγμα στην περιοχή του τσιμπήματος.

Καθαρίζει τα χάλκινα σκεύη

Ο καθαρισμός του χαλκού με αλάτι σίγουρα κάνει θαύματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε το αλάτι με ξίδι και αλεύρι ή και χυμό λεμονιού και να τρίψετε τις θαμπές επιφάνειες.

Αποτρέπει τα κεριά από το να στάζουν

Άλλη μία εντυπωσιακή και διαφορετική χρήση του αλατιού είναι ότι κάνει τα κεριά να μην στάζουν. Βυθίστε το κερί σε συμπυκνωμένο διάλυμα άλατος για αρκετές ώρες. Έπειτα, αφήστε το να στεγνώσει πριν το ανάψετε. Θα δείτε πως πια το κερί δεν λιώνει ανεξέλγκτα.

Απαλλαγείτε από τις οσμές των παπουτσιών

Αποβάλετε τις δυσάρεστες οσμές από τα δύσοσμα παπούτσια, βάζοντας μέσα τους πάνινα σακουλάκια με αλάτι. Τα παπούτσια θα μυρίζουν καλύτερα σε 1-2 ώρες. Μπορείτε επίσης να ρίξετε αλάτι στο εσωτερικό τους, να τα ανακινήσετε και μετά να τα σκουπίσετε.

Φτιάξτε μπογιές για τα παιδιά χωρίς χημικά

Το αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε μπογιές για τα παιδιά σας χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών. Απλά, αναμείξτε 1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 φλιτζάνι αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και μερικές σταγόνες από χρωστικές τροφίμων.

Σταματήστε γρήγορα την φωτιά σε εστίες κουζίνας

Μία ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή του αλατιού και μάλιστα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι αυτή της κατάσβεσης φωτιάς από την κουζίνα. Έτσι, αν μια φωτιά λαδιού βγει εκτός ελέγχου, ρίξτε πάνω της αλάτι. Θα κοπεί η ροή του οξυγόνου και οι φλόγες θα σβήσουν άμεσα. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα γεμάτο μπολ με αλάτι όταν μαγειρεύετε με λάδι.

Ρίχνει αλάτι σε έναν πίνακα και αρχίζει να... Δείτε εδώ! (Video)

Viral έχει γίνει ο επιστήμονας που κάνει πειράματα και τα ανεβάζει στο ίντερνετ! Αυτήν την φορά πήρε αλάτι και το έριξε σε έναν πίνακα! Το βίντεο πραγματικά θα σας κάνει να κολλήσετε!

Το τελευταίο του «κόλπο» έχει ήδη γίνει viral κ δείχνει τα μοναδικά σχέδια που δημιουργεί με αλάτι σ μία πλατφόρμα που πάλλεται σε συγκεκριμένες συχνότητες. Δείτε ακόμα: Ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στην ψύξη μετά το θάνατό του!

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο εδώ:

Πήρε το σίδερο και άρχισε να σιδερώνει... αλάτι! Δείτε το αμέσως! (Video)

Πήρε το σίδερο και άρχισε να σιδερώνει... αλάτι! Δείτε 7 διαφορετικές χρήσεις με αλάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι υπάρχουν. Ρίχνει ένα ποτήρι αλάτι μέσα στο νεροχύτη. Ο λόγος; Δεν πάει το μυαλό σας!

Από το καθάρισμα αυγών, μέχρι και το... καθάρισμα της πλάκας στο σίδερό σας. Κόβει ένα λεμόνι και ρίχνει λίγο αλάτι! Αυτό που θα κάνει λογικά θα το δοκιμάσετε

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share