Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020

Φοιτητές αγόρασαν ένα παλιό καναπέ για 18 ευρώ! Αυτό που βρήκαν μέσα τους άλλαξε τη ζωή!

Κι όμως!

18 Νοεμβρίου 2019 19:47
Φοιτητές αγόρασαν ένα παλιό καναπέ για 18 ευρώ! Αυτό που βρήκαν μέσα τους άλλαξε τη ζωή!

Φοιτητές αγόρασαν ένα παλιό καναπέ για 18 ευρώ! Αυτό που βρήκαν όμως μέσα τους άλλαξε τη ζωή...

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ηθικά διλήμματα και παρόλο που έχουμε ακούσει ιστορίες σαν και την παρακάτω πολλές φορές, δεν είμαστε ακόμη σίγουροι τι θα κάναμε αν αντιμετωπίζαμε την ίδια περίπτωση.

Η διαμάχη υπόκεινται σε αυτό: Αν βρείτε χρήματα χωρίς να ξέρετε σε ποιον ανήκουν θα τα κρατούσατε; Και αν μπορούσατε να βρείτε το όνομα των ανθρώπων, θα τα επιστρέφατε ή θα υποθέτατε πως έχουν προχωρήσει με τη ζωή τους και τα χρήματα είναι πια δικά σας; Αν τα κρατούσατε θα μπορούσατε να ζήσετε με τις ενοχές;

Με αυτά τα ερωτήματα ήρθαν αντιμέτωποι τρεις φοιτητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Νιου Παλτζ. Βρήκαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό κρυμμένο μέσα σε ένα καναπέ που αγόρασαν από ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών. Ο 30 ετών φοιτητής γεωλογίας Reese Werkhoven, η απόφοιτη Cally Guasti του Κολεγίου του Μάουντ Χόλιοκ και η πρόσφατη απόφοιτη του Νιου Παλτζ Lara Russo δεν ήξεραν τι να κάνουν αρχικά. Ωστόσο αυτό που αποφάσισαν αποτελεί έμπνευση και θα αποκαταστήσει την πίστη σας στην ανθρωπότητα. Δείτε την ιστορία τους παρακάτω.
Αυτοί οι συγκάτοικοι χρειάζονταν ένα καναπέ.

 Φοιτητές αγόρασαν ένα παλιό καναπέ

Δεν γνώριζαν ότι καθώς προσπαθούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα γα να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο, θα αντιμετώπιζαν μια έκπληξη.

Αγόρασαν ένα παλιό καναπέ από το Salvation Army.

Τον έφεραν στο σπίτι, τον καθάρισαν και τον τοποθέτησαν στο διαμέρισμα. Μόλις κάθισαν και ένιωσαν άνετα, ένας από αυτούς ένιωσε κάτι κάτω από το μπράτσο του καναπέ.


Μέσα σε ένα φάκελο ήταν δεσμίδες των 20 που προσθέτοντάς τες έφταναν το ποσό των 620 ευρώ.

«Σχεδόν τα έκανα πάνω μου. Τα περισσότερα χρήματα που έχω βρει ποτέ σε καναπέ είναι 50 λεπτά. Πραγματικά, θα ενθουσιαζόμουν ακόμη και με 5 ευρώ.» είπε ο Werkhoven.

Η παρέα ξεκίνησε μια διεξοδική ανασκαφή ανοίγοντας τον καναπέ και εξερευνώντας κάθε γωνιά και σχισμή του.
«Μόλις νομίζαμε πως βγάλαμε και τον τελευταίο φάκελο βρήκαμε ακόμη 800 ευρώ μερικά λεπτά μετά.» είπε η Guasti.

Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα βρήκαν συνολικά.

Το ποσό έφτασε τα 35.500 ευρώ σε μετρητά!
Η παρέα έπρεπε να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θα έκανε με τα χρήματα. Δεν ήταν δικά τους, αλλά τα βρήκαν χωρίς κανένα όνομα ή σημείωση πάνω τους.
«Κάναμε πολλές ηθικές συζητήσεις για τα χρήματα. Όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τα επιστρέψουμε σε αυτόν που του ανήκουν. Είναι τα χρήματά του και δεν τα κερδίσαμε εμείς. Ωστόσο, υπήρχαν πολλές γκρίζες ζώνες που έπρεπε να εξετάσουμε.»

Στο τέλος το μυστήριο λύθηκε: Βρήκαν το όνομα μιας γυναίκας σε έναν από τους φακέλους και την παρακολούθησαν. Όταν πήγαν να της επιστρέψουν τα χρήματα, η ίδια εξήγησε τι συνέβη σε μια συνέντευξη με μια τοπική δημοσίευση:

Ο σύζυγός της είχε καρδιακή πάθηση και ήξερε πως ο χρόνος του ήταν περιορισμένος. Πριν πεθάνει της έδινε χρήματα κάθε εβδομάδα για να τα φυλάξει για μετά τον θάνατό του. Για 30 χρόνια αποθήκευε τις οικονομίες της μέσα σε ένα παλιό καναπέ στο δωμάτιο της τηλεόρασης όπου και κοιμόταν. Όταν ο άνδρας της απεβίωσε, παρέμεινε υπάλληλος σε ανθοπωλείο και συνέχισε να κρατά τα χρήματα στον καναπέ μέχρι να κάνει εγχείρηση στην πλάτη και να πάει σε ένα κέντρο αποκατάστασης για αρκετούς μήνες.

Κατά τη συμβουλή του γιατρού, η κόρη της γυναίκας και ο γαμπρός της αντικατέστησαν τον καναπέ που κοιμόταν με ένα κρεβάτι μεγάλου μεγέθους.
Πίστευε πως ο καναπές και τα χρήματα εξαφανίστηκαν για πάντα αλλά χάρης σε αυτούς τους ευγενικούς νέους, ήταν ικανή να πάρει πίσω τις οικονομίες μιας ζωής. Τους έδωσε από 1.000 ευρώ ως ανταμοιβή και στο τέλος ο καθένας ένιωθε καλά για το τέλος της ιστορίας τους...

Ένα φτωχό ζευγάρι μπήκε σε ένα φαρμακείο χωρίς να ξέρει ότι η ζωή του θα άλλαζε για πάντα!

Ένα φτωχό ζευγάρι μπήκε σε ένα φαρμακείο χωρίς να ξέρει ότι η ζωή του θα άλλαζε για πάντα!

Ένας άντρας που εργάζεται σε ένα φαρμακείο, διηγείται στο Reddit μια πολύ όμορφη ιστορία που έζησε.

«Κατά την νυχτερινή μου βάρδια στο διανυκτερεύων φαρμακείο στο οποίο εργάζομαι, υπήρχαν την συγκεκριμένη στιγμή τρεις πελάτες που περίμεναν να τους εξυπηρετήσω. Ένα ατημέλητο αλλά καθαρό ζευγάρι και ένας ακόμη κύριος. 5χρονος καλεί την αστυνομία για να βρει τη μαμά του στον παράδεισο και το διαδίκτυο καταρρέει!

Η γυναίκα από το νεαρό ζευγάρι ήταν σε κατάσταση πολύ προχωρημένης εγκυμοσύνης και ο σύντροφος της χάζευε τα διάφορα βρεφικά καπελάκια που έχουμε στο κατάστημα μας και τα τοποθετούσε μπροστά από την φουσκωμένη της κοιλιά προσπαθώντας να φανταστεί πως θα έμοιαζε το μωρό τους φορώντας τα.

Αμέσως μετά όμως, μόλις κοίταζε τις τιμές τους στην ετικέτα, τα έβαζε πάλι στην θέση τους λυπημένος. Έπειτα το ζευγάρι πήρε ένα κουτί από το πιο φτηνά παυσίπονα που έχουμε και κατευθύνθηκε προς το ταμείο.

«Με συγχωρείτε αλλά είναι εύκολο να ρωτήσετε τον φαρμακοποιό εάν είναι ασφαλές για μένα να πάρω αυτά τα παυσίπονα;» με ρώτησε η κοπέλα.

undefined

«Φυσικά», της απάντησα.

Όση ώρα περιμέναμε να έρθει ο φαρμακοποιός , το ζευγάρι μου έλεγε πως περιμένουν από μέρα σε μέρα να έρθει στον κόσμο η κόρη τους. Σε λίγα λεπτά ο φαρμακοποιός, που πρόσεξα ότι παρακολουθούσε και αυτός συνεχώς τις κινήσεις του ζευγαριού, ήρθε προς το μέρος μας.
«Τα παυσίπονα αυτά μπορείτε να τα πάρετε με ασφάλεια, αλλά μου επιτρέπετε να σας ρωτήσω για ποιον λόγο τα χρειάζεστε;» ρώτησε την κοπέλα ο φαρμακοποιός.

Άντρας πίνει κάθε μέρα τα ούρα του και λέει ότι νιώθει πιο υγιής, πιο όμορφος και πιο έξυπνος!

«Έχω τρομερό βήχα που κάνει τους πόνους που έχω στην πλάτη μου ακόμη χειρότερους. Μου είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθώ», του απάντησε εκείνη.

Όσο ο φαρμακοποιός της πρότεινε μερικά αντιβηχικά τα οποία ήταν ασφαλή για την κοπέλα, ο σύντροφος της κουνούσε με απελπισία το κεφάλι του και φαίνονταν καθαρά ότι τα μάτια του είχαν βουρκώσει.

«Συγχωρέστε με , αλλά έχασα την δουλειά μου πρόσφατα και δεν έχουμε χρήματα για να αγοράσουμε κάποιο από αυτά τα παυσίπονα που μας προτείνετε», διέκοψε τον φαρμακοποιό με ξεψυχισμένη φωνή.

«Μην ανησυχείτε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτή η συσκευασία έτσι και αλλιώς είναι κατεστραμμένη οπότε δεν μπορώ να σας τη δώσω. Δώστε μου λίγο χρόνο και μαζί με τον βοηθό μου θα κοιτάξουμε στην αποθήκη για να βρούμε κάτι παρόμοιο», του είπε ο φαρμακοποιός και μου έκανε νόημα να τον ακολουθήσω.

Με πήρε μαζί του στην αποθήκη και μαζί ετοιμάσαμε μια μικρή κούτα στην οποία βάλαμε τρία διαφορετικά επώνυμα παυσίπονα, τέσσερα από τα πιο γνωστά αντιβηχικά σιρόπια, έμπλαστρα για την πλάτη της, βιταμίνες, πάνες για νεογέννητα και μερικά από τα καπελάκια που το ζευγάρι λίγη ώρα πριν χάζευε.

Μου έδωσε την κούτα και με έστειλε στο μπροστινό μέρος του καταστήματος για να τους τα δώσω. Μόλις τους την έδωσα και αντίκρισαν το περιεχόμενο του, και οι δυο ξέσπασαν σε κλάματα και με ευχαριστούσαν ξανά και ξανά.

Την στιγμή που ετοιμάζονταν να βγουν από την πόρτα, τους σταμάτησε η φωνή του άλλου πελάτη που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του.

«Συγνώμη αλλά ήταν αδύνατον να μην αντιληφθώ όλα αυτά που συνέβησαν. Με συγχωρείτε άλλα αν δεν άκουσα λάθος, είπατε μόλις ότι χάσατε την δουλειά σας ως υπεύθυνος λογισμικού σε μια εταιρεία.»

«Ναι καλά ακούσατε. Ήμουν υπεύθυνος λογισμικού σε μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού», του απάντησε ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας.

Ο άγνωστος άντρας χαμογέλασε πλατιά και του είπε:

«Είμαι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας πληροφορικής και χρειάζομαι έναν καινούριο υπεύθυνο λογισμικού. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε από αύριο.»

Η υπόλοιπη νύχτα πέρασε με πολλά δάκρυα συγκίνησης από όλους μας. Μια εβδομάδα αργότερα, έμαθα ότι η νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι και μερικές μέρες μετά ήρθε στο φαρμακείο με τον άντρα της για να μας φέρει ένα μεγάλο καλάθι γεμάτο νόστιμα κουλουράκια.

Εκείνη η νύχτα ήταν η καλύτερη νύχτα που πέρασα ποτέ μου στην δουλειά.»

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share