Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Έβαλε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια. Το αποτέλεσμα ξετρελαίνει τους πάντες!

Πάθαμε πλάκα με αυτό που διαβάσαμε...

17 Νοεμβρίου 2019 06:27
Έβαλε μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια. Το αποτέλεσμα ξετρελαίνει τους πάντες!

Κι όμως βάζουν μαγειρική σόδα στα καλαμαράκια και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει τους πάντες. Πάθαμε πλάκα με αυτό που διαβάσαμε.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Πάνω σε ένα κομμάτι κρέας βάζει μαγειρική σόδα. Ο λόγος; Πανέξυπνος!

μαγειρική σόδα

Όπως έχουμε δει αρκετές φορές, η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές χρήσεις. Μάλιστα, μάθαμε πως μαγειρική σόδα μπαίνει και στα καλαμαράκια.

Ο λόγος; Φυσικά για να είναι πιο... αφράτα αλλά και νόστιμα.

Αν βάλετε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και δείτε το αποτέλεσμα θα τα τρώτε όλο τον χρόνο!

Αν βάλετε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και δείτε το αποτέλεσμα θα τα τρώτε όλο τον χρόνο!

Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με αλεύρι. Η Βέφα αποκαλύπτει τα 8 μυστικά για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!

Ζύμη
80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
200 γρ. ηλιέλαιο
80-100 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι χυμό και φλούδα (ακέρωτη)
50 γρ. κονιάκ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλα
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

 μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα
Σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1/2 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα (ακέρωτη)
1/2 λεμόνι, μόνο τη φλούδα (ακέρωτη)
1 ξυλάκι κανέλας
Γαρνίρισμα
70-100 γρ. καρύδια

 μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC. Kαλύψτε δύο ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
Βάλτε στον κάδο το βούτυρο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη φλούδα λεμονιού και αλέστε 1 λεπτό/ταχύτητα 6.
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και αναμείξτε για 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Αν η ζύμη είναι ακόμη πολύ σφικτή προσθέστε λίγο χυμό ή νερό. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα δοχείο και αφήστε τη για τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού και πλάστε κάθε κομμάτι σε οβάλ μελομακάρονο. Τοποθετήστε τα στα ταψιά, σε απόσταση 2-3 εκ. το ένα από το άλλο, και κάντε ένα σχέδιο στην επιφάνεια του κάθε μελομακάρονου με ένα πιρούνι. Αυτό βοηθάει να απορροφήσουν σωστά το σιρόπι.
Ψήστε τα μελομακάρονα στο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά στους 180ºC. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά σε σχάρα και εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι.

Σιρόπι

6. Βάλτε στον κάδο όλα τα υλικά και βράστε 5 λεπτά/110ºC/ταχύτητα 1. Βάλτε το σιρόπι σε ένα βαθύ μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Βουτήξτε κάθε μελομακάρονο στο σιρόπι για περίπου 40» και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μεγάλη πιατέλα.
7. Αλέστε τα καρύδια για 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8 και πασπαλίστε τα σιροπιασμένα μελομακάρονα στην πιατέλα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share