Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εδώ και 300 χρόνια η σκάλα βρίσκεται σε εκείνο το σημείο! Δείτε γιατί! (Video)

Σοκαριστικό!

14 Νοεμβρίου 2019 16:39
Εδώ και 300 χρόνια  η σκάλα βρίσκεται σε εκείνο το σημείο! Δείτε γιατί! (Video)

Εδώ και 300 χρόνια η σκάλα βρίσκεται σε εκείνο το σημείο!

Αυτή η σκάλα βρίσκεται το Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ και βρίσκεται πάνω από την είσοδο της εκκλησίας.

Βίντεο ντοκουμέντο την στιγμή που παιδί πέφτει από κυλιόμενη σκάλα ύψους 15 μέτρων!

Εδώ και 300 χρόνια η σκάλα είναι αμετακίνητη και ο λόγος είναι διαμάχης μεταξύ της Ελληνορθόδοξης και της Αρμενικής Εκκλησίας.

Η ιστορία θέλει στις αρχές του 19ου αιώνα έναν εργάτη να τοποθετεί στο σημείο τη σκάλα προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης. Μετά το πέρας τον εργασιών, κανείς δεν γνώριζε ποια από τις δύο εκκλησίες είχε δώσει εντολή για να γίνουν τα έργα, με τον εργάτη να μένει άφαντος.

Από τότε η σκάλα έχει μείνει εκεί της λόγω της γραφειοκρατίας των δύο διοικήσεων. Το 1997 η σκάλα μετακινήθηκε από τη θέση της και έλειπε για αρκετές εβδομάδες για να επιστρέψει και πάλι στο γνωστό σημείο.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη σκάλα στον κόσμο (φώτο)

Αν νόμιζες πως το Παλαμίδι έχει πολλά σκαλιά πραγματικά δεν ξέρεις τίποτα. Διότι υπάρχει μία σκάλα στον κόσμο που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις όπως ο Super Mario στο παρακάτω βίντεο:

Για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα, υπάρχει μία σκάλα στον κόσμο τεράστια, που αισθάνεσαι ότι την ανεβαίνεις για μια αιωνιότητα (υπερβάλουμε).

Διάβασε για αυτήν παρακάτω:

Η μεγαλύτερη σκάλα στον κόσμο βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Niesen στις Ελβετικές Άλπεις.

Έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 11.674 σκαλιά τα οποία «τρέχουν» παράλληλα με το τελεφερίκ Niesenbahn, που πηγαίνει στο Mülenen (υψόμετρο 693 μέτρα).

Κατά τη διάρκεια της βόλτας των 28 λεπτών, το τελεφερίκ -το οποίο άνοιξε το 1910- ταξιδεύει μέσα από τα καταπράσινα δάση των Άλπεων, περνά από πολλές σήραγγες και προσφέρει μια μοναδική διαδρομή.

Η σκάλα χρησιμοποιείται μόνο από το προσωπικό συντήρησης, ενώ ανοίγει μία φορά το χρόνο τον Ιούνιο για τον περίφημο αγώνα Niesenlauf στον οποίο παίρνουν μέρος αθλητές από όλον τον κόσμο, που προσπαθούν να πετύχουν μια αξιοπρεπή ανάβαση μέχρι την κορυφή!

Το ρεκόρ ανάβασης μέχρι στιγμής είναι 1 ώρα και 2 λεπτά για τους άντρες και 1 ώρα και 9 λεπτά για τις γυναίκες.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share