Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το αστρονομικό ποσό μιας και μόνο σοκολάτας!

Ούτε που φαντάζεσαι ποια είναι η τιμή της!

14 Νοεμβρίου 2019 14:50
Το αστρονομικό ποσό μιας και μόνο σοκολάτας!

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τη σοκολάτα. Εδώ μιλάμε όμως για ένα μικρό έργο τέχνης, όχι τόσο από άποψη εμφάνισης όσο γεύσης.

Αγνώριστος! Δείτε πως είναι σήμερα το αγοράκι της Kinder που απεικονιζόταν στο περιτύλιγμα της σοκολάτας για 32 χρόνια! (photos)

Μιλάμε για την πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο η οποία παρασκευάστηκε στην Ινδία και το κόστος της ανέρχεται στα... (συνιστώ σε όποιον είναι όρθιος να καθίσει)... 5.600 ευρώ το κιλό!

Πρόκειται για συνδυασμό τριπλής σοκολάτας που έφτιαξε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Γάλλος σεφ, Φιλίπ Κοντιτσινί και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.

Τα υλικά για τη σοκολάτα συλλέχθηκαν από όλο τον κόσμο. Έχει, για παράδειγμα, καφέ από τα Μπλε Βουνά της Τζαμάικα, βανίλια από το Μεξικό (Tahitian vanilla beans), λευκή σοκολάτα Βελγίου και φουντούκια Piedmont από το Ηνωμένο Βασίλειο, υλικά που ανεβάζουν το κόστος της τρούφας!

Η ακριβότερη σοκολάτα μέχρι σήμερα είχε παρασκευαστεί το 2012 από Δανό σοκολατοποιό και στοίχιζε 225 ευρώ το κομμάτι.

13+1 πράγματα που δεν ήξερες για τη σοκολάτα!

Δεν είμαι από αυτούς που λένε “αν δεν έχει σοκολάτα, δεν είναι γλυκό”, αλλά τους καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι μοναδικός πειρασμός η σοκολάτα. Το δικό της food group. Υπάρχουν κάποια πράγματα για την αγαπημένη σου τροφή που (ίσως) να μην ήξερες.

Διάβασέ τα, όσο ψήνεται στο φούρνο ένα από αυτά τα σοκολατένια γλυκά.

1. Χρειάζονται περίπου 400 καρποί κακάο για να φτιαχτούν 500 γρ. σοκολάτα.

2. Κάθε κακαόδενδρο παράγει περίπου 2.500 καρπούς.

3. Τα κακαόδενδρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, γι αυτό και οι αγρότες που τα καλλιεργούν χάνουν -ετησίως- περίπου το 30% της παραγωγής τους.

4. Στη εποχή των Μάγια, οι καρποί κακάο χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα, καθώς θεωρούνταν υψηλότερης αξίας από τον χρυσό. Η καλλιέργεια των κακαόδενδρων ήταν περιορισμένη και ελεγχόμενη, ώστε να μην πέφτει η ανταλλακτική αξία των καρπών.

5. Οι Ευρωπαίοι τρώνε ΠΟΛΛΗ σοκολάτα. Συγκεκριμένα, πάνω από το 50% της σοκολάτας που καταναλώνει ο πλανήτης ετησίως. Πιο chocoholics απ’ όλους; Ελβετία, Γερμανία και Ιρλανδία.

6. Η επιστημονική ονομασία του κακαόδενδρου είναι ” Theobroma cacao” και του την έδωσε ο σουηδός βοτανολόγος Carl Linnaeus. Μάλλον ήταν μέγας φαν της σοκολάτας. Βλέπεις προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και μεταφράζεται (στην νέα ελληνική) ως “τροφή των θεών”.

7. Σύμφωνα με το BBC, μια ιατρική έρευνα απέδειξε ότι η σοκολάτα μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένα σημεία του εγκεφάλου και εκείνος να εκκρίνει περισσότερες ενδορφίνες από ένα παθιασμένο φιλί. Καλά αυτό άμα θέλουμε το πιστεύουμε. Απέδειξε επίσης ότι η σοκολάτα αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς περισσότερο απ’ το φιλί!

Δείτε επίσης: Φτιάξε λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια!

8. Η λευκή σοκολάτα δεν θεωρείται ακριβώς πραγματική σοκολάτα. Ενώ περιέχει βούτυρο κακάο, δεν έχει σκόνη κακάο ή στερεά κακάο, που δίνουν στην γάλακτος και την bitter το χρώμα και τη γεύση τους. Επειδή το βούτυρο κακάο δεν έχει τόσο ωραία γεύση από μόνο του, συνήθως αναμειγνύεται με βούτυρο γάλακτος, βανίλια και ζάχαρη.

9. Η πρώτη πλάκα σοκολάτας -όπως τις ξέρουμε σήμερα- δημιουργήθηκε από τον Joseph Fry με τη βοήθεια του γιού του και την έφτιαξαν με βούτυρο κακάο, σκόνη κακάο και ζάχαρη. Να ναι καλά τα παιδιά!

10. Περισσότερα από τα 2/3 του κακάο που παράγεται στον πλανήτη, προέρχονται από την Αφρική. Το 40% απ’ αυτά καλλιεργείται στην Ακτή Ελεφαντοστού.

11. Μια ατομική πλάκα σοκολάτας περιέχει περίπου 50mg καφεΐνης, όσο δηλαδή ένα shot espresso!

12. Το πρώτο σοκολατούχο γάλα φτιάχτηκε στη Τζαμάικα, γύρω στα 1700. Ο Ιρλανδός βοτανολόγος Hans Sloane έβρισκε το ρόφημα κακάο που του έδιναν οι ντόπιοι εξαιρετικά δυνατό για το στομάχι του κι έτσι δοκίμασε να το αναμείξει με γάλα.

13. Η μαύρη ή bitter σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς σου. Σύμφωνα με άπειρες έρευνες η υψηλή περιεκτικότητά της σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες μειώνει την αρτηριακή πίεση.

14. Η μυρωδιά της σοκολάτας σε χαλαρώνει. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex, οι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και συγκρατούν περισσότερες πληροφορίες όταν υπάρχει στον αέρα μυρωδιά από σοκολάτα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share