Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.. Ένα γιγάντιο καλαμάρι παρακολουθεί ένα υποβρύχιο! (Photos)

Πώς θα νιώθατε αν σας παρακολουθούσε ένα καλαμάρι;

12 Νοεμβρίου 2019 13:03
Δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο.. Ένα γιγάντιο καλαμάρι παρακολουθεί ένα υποβρύχιο! (Photos)

Επιστήμονες εξερευνούσαν με υποβρύχιο τον βυθό της θάλασσας, ή έτσι τουλάχιστον νόμιζαν.. Ένα γιγάντιο καλαμάρι τους παρακολουθούσε και τους παρατηρούσε! Η φωτογραφία που ακολουθεί αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για πολλούς.. και όμως είναι αληθινή!

Δείτε επίσης; Φωτογραφία…σοκ από το 1900 έχει «τρελάνει» τον πλανήτη!

H Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ δημοσιοποίησε την φωτογραφία, που δείχνει το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα Deep Discoverer να παρακολουθείται από ένα γιγάντιο -και περίεργο- καλαμάρι!

γιγαντιαίο καλαμάρι

Το καλαμάρι, όπως φαίνεται, κρύβεται πίσω από το ρόβερ, ενώ αυτό εξερευνά τον βυθό.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής Okeanos Explorer, η οποία χαρτογραφεί άγνωστες περιοχές βαθέων υδάτων νοτιοανατολικά των ΗΠΑ.

Δύο αρσενικά λιοντάρια μάχονται για μια... γυναίκα! Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει μετά!

Η μαγεία της φύσης! Είναι γνωστό πως το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς του ζωϊκού βασιλείου! Όμως τι συμβαίνει όταν 2 αρσενικά μάχονται για την καρδιά μιας γυναίκας;

Αυτές οι δραματικές εικόνες τεκμηριώνουν την απίστευτη μάχη ανάμεσα σε δύο αρσενικά λιοντάρια σε ένα εθνικό πάρκο στη Νότια Αφρική!

Η μάχη ξεκίνησε για την κυριαρχία ενός θηλυκού όταν το ένα λιοντάρι διέκοψε το άλλο, ενώ ήταν στο ζευγάρωμα.

Λιοντάρι: Παιδάκι βγαίνει από το παράθυρο του αυτοκινήτου για να το βγάλει φωτογραφία. Λίγο μετά γίνεται κάτι τρομακτικό...

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

 Δύο αρσενικά λιοντάρια  μάχη

Λιοντάρια

Ζουγκλα Λιοντάρια

 Δύο αρσενικά λιοντάρια 1

 Δύο αρσενικά λιοντάρια 2

 Δύο αρσενικά λιοντάρια 3

 Δύο αρσενικά λιοντάρια μάχη 1

 Δύο αρσενικά λιοντάρια χαμός

 Δύο αρσενικά λιοντάρια ξύλο

 Δύο αρσενικά λιοντάρια ρ

Αυτός είναι ο πιο μικροσκοπικός βάτραχος στον κόσμο!

Αυτοί οι βάτραχοι έγιναν διάσημοι από το μέγεθος τους και μόνο. Είναι 7 νέα είδη τα οποία βρέθηκαν σε διάφορες γωνιές της Βραζιλίας.

Ο πιο μοναχικός βάτραχος του κόσμου ψάχνει την...αγάπη (video)

Το μεγαλύτερο από τα πρωτοφανή πλάσματα έχει μήκος μόλις 13 χιλιοστά. Τα σπονδυλωτά-μινιατούρες βγαίνουν από τα αυγά τους πλήρως διαμορφωμένα, ακόμα κι αν είναι μικρά. Αυτό σημαίνει πως δεν περνούν από το στάδιο του γυρίνου κι γι’ αυτό μπορούν να επιβιώσουν μακριά από το νερό.

βατραχάκι

O μικρότερος βάτραχος έχει μήκος 13 χιλιοστά

Χάρη στο δέρμα της κοιλιάς τους, το οποίο διατηρεί την υγρασία του από το νερό του εδάφους, μένουν ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη μεγάλη ανακάλυψη έφερε στο φως ένας καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, εν ονόματι Μάρκο Πι. Ο ίδιος με την ομάδα του για πέντε ολόκληρα χρόνια εξερευνούσαν τα δάση του Ατλαντικού στη νότια ακτή της Βραζιλίας.

«Πολλές φορές νιώσαμε την κούραση να μας καταβάλλει, η ανυπομονησία όμως του νέου ευρήματος, η αναμονή για την ανακάλυψη ήταν αυτά που μας έδιναν τη δύναμη που χρειαζόμασταν», σημειώνει ο Πι.

μικροσκοπικός βάτραχος

Τα μικρά βατραχάκια προέρχονται από το γένος Brachycephalus, το οποίο φημίζεται για το μικροσκοπικό του μέγεθος. Κανείς μπορεί να τα συναντήσει κανείς στα «νησιά του ουρανού», όπως συνήθως ονομάζονται τα δάση που βρίσκονται σε ψηλά βουνά, ενώ περιτριγυρίζονται από άλλα χαμηλότερου υψόμετρου.

φύση

Οι βάτραχοι προσαρμόζονται εύκολα στις συνθήκες, ενώ πολλές φορές οι κινήσεις τους περιορίζονται σε μια μικρή μονάχα έκταση του βουνού. Στις ψηλότερες κορυφές ζουν για χιλιετίες απομονωμένοι. Η επιβίωση τους εξαρτάται από την κλιματική αλλαγή και την κατάσταση του περιβάλλοντος. Αν κάποιες ισορροπίες δεν διατηρηθούν, είναι σίγουρο πως και αυτοί όπως και πολλά άλλα είδη της πανίδας θα αφανιστούν από το χάρτη.

Ανατριχιαστικό: Λιοντάρι περικυκλώνεται από 20 ύαινες! Τότε συμβαίνει το απίστευτο (video)

Αυτό είναι το μεγαλείο της φύσης και όχι άδικα το λιοντάρι θεωρείται ο βασιλιάς του ζωικού βασιλείου!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ας τα πάρουμε από την αρχή! Καθώς περιπλανιέται μόνος του, ο Ρεντ το λιοντάρι δέχεται τη λυσσαλέα επίθεση μιας αγέλης από 20 ύαινες.

Ωστόσο ο Ρεντ δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα έτσι απλά και είναι αποφασισμένος να αποδείξει γιατί το είδος του ονομάζεται "βασιλιάς της ζούγκλας". Οι ύαινες ωστόσο λειτουργούν ομαδικά με μοναδικό σκοπό να τον κατασπαράξουν. Λιοντάρι τρώει ελάφι που ήταν έγκυος. Αυτό που κάνει στη συνέχεια ξεπερνά κάθε λογική!

Κάποια στιγμή, στην "μάχη", στο πλευρό του Ρεντ, θα ενταχθεί και ένα ακόμη λιοντάρι. Ο φίλος του Τάτου...

Θα καταφέρουν τα δύο λιοντάρια να ανατρέψουν τα προγνωστικά; Δείτε τη συναρπαστική μάχη στο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ "Dynasties" του BBC.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share